Možné príčiny bolestivého pohlavného styku
Ahojte, hľadám nejaké rady na základe vašich skúseností, prípadne aj odborné rady o tom, čo by mohlo stáť za bolestivým pohlavným stykom. Mám 42 rokov, som bezdetná, s priateľom sme spolu už takmer 5 rokov. Problémy neviem presne časovo vymedziť, no sú tomu možno cca 2 roky. Pri pokuse o styk, teda pri vniknutí cítim pálenie, bolesť, niečo ako pri zapále močových ciest. Mám pocit, že bolesť je niekde pri vstupe, pri močovej trubici, no neviem to naisto. Bola som u urológa, teda urológov, môjho gynekológa a všetko vyzerá byť v poriadku. Na poslednom urologickom vyšetrení som v moči síce niečo mala, ale ak si pamätám správne, tak v malých hodnotách. Urológ zahlásil, že to musí byť gynekologické. Môj gynekológ, ku ktorému chodím už dlhodobo a som s ním a jeho prístupom veľmi spokojná spravil všelijaké testy a vyšli v poriadku. Nemám problém s nedostatočným zvlhčením, no napriek tomu som skúšala aj lubrikanty a aj keď trošku pomohli, nepomohli natoľko, že by som bola schopná mať styk. A takto vyzeral každý pokus už dlhú dobu, preto som tak trochu rezignovala. V minulosti som mávala zápaly močových ciest, no buď sa mi upravili bez liekov, alebo antibiotikami a všetko bolo po sexuálnej stránke v poriadku. Mala som aj teliesko - Mirenu, s ktorým som fungovala bez problémov. Asi rok už nadsluhovalo a zároveň som dúfala, že sa zbavím týchto bolestí, preto som si ho dala vybrať. Nič sa však nezmenilo, priateľ tvrdí, že je to ešte horšie, aj keď si však nemyslím, že to priamo súvisí s vybratím telieska. Zažili ste to niektorá a ak áno, ako ste to riešili? Ďakujem za rady a návrhy.
Skús gynekologickú fyzio - mňa ošetrili “zospodu” a už po 1 sedení som nemala žiadne bolesti (bola som po ťažkom pôrode a sex bol nemožný). Fyzio mi našla nejaké stuhnuté svalstvo a síce to nebolo najpríjemnejšie v živote, veľmi mi to pomohlo a šla by som do toho zas.
@marcela2802 nemôže to mať súvis s klimatériom? Nemisí ísť len o vlhkosť, ale aj o citlivosť. Mne veľmi pomohol Rosalgin a krém Vagisan, vyskúšaj
Tak máš 42 rokov, starneš a môžeš ísť pomaly do prechodu. to je takto
@marcela2802 osobne by som skúsila súkromného gynekológa nového vyhľadať a možno by našel príčinu
@anonym_4f985b S gynekológom som naozaj spokojná, má záujem mi pomôcť, zato horšie to bolo s urológmi. Keď urológ zahlási, že je to určite gynekologické ešte pred vyšetrením len tým, že sa na mňa pozrie, všetko čo povie potom už beriem s veľkou rezervou. A urologické problémy som mávala pomerne často a vlastne som na zápaly močových ciest stále dosť náchylná, preto si myslím, že by to mohlo súvisieť s tým. Ale odzneli tu aj názory o citlivosti a o klimaktériu, tak asi sa porozprávam s gynekológom aj o tom.
@marcela2802 nemôže to mať súvis s klimatériom? Nemisí ísť len o vlhkosť, ale aj o citlivosť. Mne veľmi pomohol Rosalgin a krém Vagisan, vyskúšaj
@anonym_76290b
Rosalgyn som istý čas používala, aj keď kvôli niečomu inému. Vagysan možno vyskúšam, ďakujem za tip. Neukázali by však hormonálne testy, že sa dostávam do klimaktéria? Ak si dobre pamätám, na poslednom vyšetrení mi gynekológ robil všelijaké testy a hormóny som mala v poriadku.

@marcela2802 osobne by som skúsila súkromného gynekológa nového vyhľadať a možno by našel príčinu