Možné príčiny nepravidelného menštruačného cyklu vo veku 41 rokov
Ahojte, mám 41 rokov, mávala som menzes pravidelný a dosť silný, cyklus 28-31 dní pomaly na deň presne. V decembri som mala veľa stresov, neviem či kvôli tomu mi menzes neprišiel...posledný som mala 22.11. tehotná isto nie som, žijem sama. Neviete niečo, čo by mi ho mohlo spustiť? Lekár má 2 týždne dovolenky teraz a zas pre meškajúce dva týždne tam nechcem ísť stresovať... Nestretli ste sa s tým?
z jednorazoveho meskania najma ak pises ze si mala stres sa da tazko vydedukovat prechod... tam potrebujes viacej znakov a hlavne dlhodobejsi charakter, nestresuj, mozno ides do prechodu a je to prvy priznak predlzenie cyklu alebo aj nie a je to stresom
Nemusíš hneď dávať niečo do seba ak to raz mešká a už máš svoj vek tak sa priprav ze ti nebude už chodiť ako hodinky
@stellarstar no nezdá sa mi že z takého pravidelného a silného mrbzesu, aký dom mávala by dom bola zrazu v začínajúcom prechode, ale lezie mi to na nervy, keďže už dva týždne chodím pre istotu nonstop s vložkou 🤣🤔😡
ja mam nepravidelny cely zivot, nikdy som neriesila nieco "prirodne" ani dr. ked prisiel tak priesiel niekedy na 20den, inokedy na 90ty... naco do seba pchat chemiu?
Je to bežné..pôjdeš k lekárovi spraví sono a uvidíš.Bud ti dá injekciu, alebo lieky na úpravu cyklu.Len rataj s tým, že budeš mať ďalší silnejší ja som takéto problémy mala v 43 r
@kacena4 a čo ti na to povedal dr? Nechcel to riešiť?
Niekomu sa to stane zo dňa na deň nepríde už vôbec, alebo pár x za rok.
@luccija a to si mala tu perimenopauzu? Lieky moc pchať do seba nechcem. Len ma to zaskočilo. Deti už nechcem, takže mne je jedno keby som ho už nedostala nikdy🤣
@luccija fakt? No dom zvedavá.
Mne povedal gynekológ, že po 40 tke je všetko už dobre hlavne, že občas príde🙂Max ti spraví hormonálny profil.Neviem čo som mala vajíčka videl, takže menopauzu nemám 2x mi vynechal potom silny mám aj polyp dostala som lieky na 8 m a potom už chodil a chodí pravidelne mám 47
@luccija ďakujem za skúsenosť. Tak počkám ešte aspoň dva týždne a budem sa tam musieť vybrať asi 🤣
Ak nie si tehotná, tak načo tam vlastne pôjdeš? Ja by som to spomenula pri preventívke.
Kúp si v lekárni test na menopauzu.
Ja by som to ešte vôbec neriešila.
@ibrunova no či to nemôže znamenať hrušky zdravotný problém...názor cystu alebo čo...
@januska12323 že by si len čakala? Veď to zas aby dom nevyzerala pred doktorom že riešim zbytočnosť alebo že kašlem na to
Ale.ved pockaj na lekara
Z jedneho meskania nerob vedu. Uvidis co ti povie. Dovodov mkze byt vela. My tu mozeme len tipovat ale.ci je to tvoj priklad nevie nikto
Jedno meškanie nič neznamená. Kamoške teraz povedala dr, že sa má ozvať, ak nedostane pol roka.
@ibrunova aha, tak díky..
No neviem ja keď sa hodím na diétu, alebo začnem viac cvičiť, hneď mi aj menzes vynechá. Hocičo to môže spôsobiť aj stres, dva týždne sú málo na takéto zhodnotenie. A na prechod by si mala aj iné príznaky návaly tepla a tak.
Môže byť aj mne sa to tak začalo mala som pravidelne každý mesiac a odkedy som v perimenopauze odvtedy mi ide ms každé 3 - 4 m aj intenzita sa zmenila a to už mám 45 r a už ani ty nie si najmladšia
nic berieme to obaja ako sucat zivota, nikde nie je napisane ze vsetci musia mat pravidelny cyklus...
Áno čakala by som, mne sa stane aj že jeden mesiac vynechá a nič to nie je. Keď vieš, že nie si tehotná a nemáš žiadne iné problémy tak čakaj.
@januska12323 dobre 😃

ak mas dost estrogenov, a teda nabujnenu sliznicu maternice-to vie zistit lekar sonom, ale menzes neprisiel, nemas dostatocnu hladinu hormonu progesteron. nizka hladina moze byt zalezitostou vyssieho stresu...lekar ti predpise injekciu, a menzes sa dostavi do 14 dni...ale moze to byt aj zacinjucou menopauzou- perimenopauzou, a moze ist len o 1 razove zakolisanie cyklu,ak vsak nemas v poriadku estrogeny, to je ina pesnicka-ale toto vsetko musi zistit a vyriesit lekar...