icon

Môžu lieky alebo cysty spôsobovať problémy s cyklom?

30. jan 2024

Ahojte chcela by som vedieť či aj vám sa stalo niečo podobne ako mne… Dneska som 3ti deň cyklu. Lenže ten minulý cyklus som mala 46 dni a posledné 4 dni pred ms som mala bolesti 43-44 deň boli fajn, mala som mierne bolesti v podbrušku a myslela som si že príde ms, no na 45 deň som začala mať silne bolesti brucha ako keby už som mala ms ale neprišla a tak som šla k doktorovi oni že tam mám malé cysty do 3 cm a najväčšia mala 21mm a že to ms môže odísť. Dali mi novalgin od bolesti len no nezabral mi a poslali ma domov. 46 deň mi začalo byt aj zle na vracanie a silne bolesti som začala mať. V noci sa mi začala pomaly púšťať ms. V nedeľu ako sa mi spustila som nedokázala stať na nohách také bolesti som mala. Algifen ani analgetika mi nezaberali a nevedela som čo ešte môžem keďže tento mesiac som začala užívať lieky na tlak tritace a tiež aj na štítnu žľazu euthyrox a vitamíny FEM+. Od bolesti som aj vracala a nedokázala nič poriadne jesť a pri každom postavení sa mi točila veľmi hlava a myslela som, že skolabujem, tak stále musel byt niekto so mnou. V pondelok mi p. doktor predpísal aulin, ktorý konečne zabral. Lenže dneska už pomaly prestávam krvácať (vždy krvacam 7-8 dni a prvé 4 dni zvyknem silno krvácať) a bolesti mi stále pretrvávajú a na vracanie mi je tiež stále a mám dosť podráždený žalúdok... Myslite si, že takýto divný cyklus mám kvôli liekom, alebo kvôli cystam? V živote som takýto cyklus nemala a neviem či je to v poriadku…

deti95060810
30. jan 2024

prečítaj si letáky liekov ktoré si začala užívať.

autor
30. jan 2024

@deti95060810 tam nič o menštruáciu nepísali, dokonca mi gynekológ keď som mu volala či všetko môžem dokopy uzivat povedal áno, že to dobre vplýva na cyklus. Reálne neviem prečo mám takýto cyklus a či je to v poriadku. A to FEM+ ešte aj ma bylinky ktoré by mali pomáhať pri PMS a bolestiach…

luccija
30. jan 2024

Čo povedal, že su to cysty nemôže to byť endometrióza?vtedy sú také stavy až na odpadnutie, bolesti

stellarstar
30. jan 2024

Môžeš to mať kv euthyroxu keďže tento si neužívala a keďže máš problém s sz tak ti telo takto reaguje. Dám ešte radu neužívaj ostatné lieky resp doplnky s euthyroxom, daj aspoň 1 h odstúpiť

trgypadl
30. jan 2024

Ahoj, cysta mohla aj prasknúť, ak sa bolesti stale vyskytuju sla by som sa ukazat aj na pohotovost

autor
30. jan 2024

@luccija boli tam 3 malé cysty kolo 2cm, lekár mi povedal že to môžu byt neprasknute folikuly, ale ms by mali vyjsť von…

@stellarstar Zvyknem tak že ten euthyrox si dávam pól hodinu pred jedlom, potom sa najem a dám si tritace a až potom FEM+. Teraz FEM+ neužívam lebo počas ms sa to nemôže…

@trgypadl Bolesti mám stále, len mám že 3 deň cyklu tak to si myslím že ešte asi za to. Len je divne že už pomaly prestávam krvácať a bežne mi to trvá 7-8 dni