Myóm a tlak podobný "poslíčkom" mimo tehotenstva
Ahojte,
Ked som bola naposledy tehotna (2020), nasli mi myom na maternici, ktory sa zvacsoval, ako postupovalo tehotenstvo, ale nebolo to nic drasticke. Rodila som vaginalne, 10 rokov pred tym som mala sekciu. Na poslednej prehliadke som bola cca rok dozadu a ziadne nove info o myome som nedostala, tak som predpokladala ze je to v poriadku.
No poslednych par mesiacov sa mi stava, ze mam taky divny tlak v podbrusku, trosku vyssie od jazvy po cisarskom. Dost vyrazne mi to pripomina az poslickov, akoby falosne kontrakcie. Aj mam pocit ze mi to spodne brusko trosku tvrdne na dotyk. Tieto priznaky su mimo menstruaciu, menstruaciu mam velmi bolestivu, o tom sa ani nejdem rozpisovat. Len by ma zaujmalo, tie co mate skusenosti s myomami, mavali ste taketo priznaky? Ja som si najskor myslela ze mi sibe, ze si nahovaram, ale niekedy ma to normalne nuti dychat do brucha, rozdychat to.snazim sa uvolnit.a teraz neviem, ci to
suvisi s mojimi uzkostami ( na ktore sa liecim, v pribalovom letaku ziadne taketo priznaky,to vylucujem) ze som tak strasne tenzna ze aj maternica mi tvrdne, alebo ci to moze sposobovat myom. Lekara musim vymenit, mala som sukromneho, kedysi bol skvely, pedantny, teraz vsetko zanedbava a uz mu nedoverujem. Idem to riesit, len som chcela vediet ci je mozne mat takyto priznak z myomu, alebo ci je to psychicke alebo co ja viem 😪 dalsie deticky uz neplanujem, antikoncepciu neberiem (tromboza), rozmyslam nad sterilkou alebo telieskom. Tehotna nie som urcite. Dakujem za kazdy nazor

@dorinecka45 ahoj ako ste dopadla bol to ten myom ?