icon

Nahrievanie krížov v tehotenstve

denka81871
19. okt 2017

Ahojte baby .. som 30tt a som na rizikovom a pred par dnami ma seklo v krizoch no nie uplne zeby som zostala v jednej polohe ale pri predkloneni mi zacala vzdy ta bolest vystrelovat dala som si vecer teplu sprchu dobre trosku to povolilo isla som spat .. no rano o pol siestej ked som isla na wc to zacalo zase a uz som sa nemohla ani postavit ani opriet ani nic uplne odstavena 😣 samozrejme som zobudila muza aby somnou siel na pohotovost do trnavy a aj mamu moju aby postrazila starsiu dceru 😣 spravili mi vsetky mozne vysetrenia malinky bol nastastie v poriadku (doktorka aj sestricka uzasne perfektny pristup nie ako u nas v piestanoch) doktorka ma chcela nechat u nich lezat ale vravela ze mozme to skusit aj ambulantne liecit ked mam doma starsie dieta ze chape ze na rychlo riesit kam s dietatom ked mama ma ist do nemocnice je komplikovane to som bola velmi rada tak mi povedala teda ze to bolo take pred-seknutie ze som si velmi pretazila chrbat a ze mi moje telo dalo signal ze uz je toho nan moc a treba sa setrit a ze si mam aplikovat tzv suche teplo ze nahrievat chrbat s tou elektrickou poduskou na slabucko pustene ze samozrejme ze nie na plno a ze si mam davat aj 3x1 magnerot co najviac lezat nahrievat a nic nezdvihat ze keby to neustupi uz musim prist naspet na infuzie .. no ono to aj ustupilo uz ma tak neseka poctivo lezim kolko sa pri malej (3rocnej slecne) da ale tak ona je zase zlate dieta prehra sa krasne sama a lubi pozerat rozpravky takze to nieje take strasne a da sa pri nej lezat bez problemov uz je aj tak trosku zvyknuta kedze som od zaciatku tehu na rizikovom a vie ze ju nemozem zdvihat 😊 .. no nahrievam sa ale bolest chrbtice je stale 😣 a teda niekedy je to fakt neunosna bolest az neviem co zo sebou ci sediet ci lezat ci chodit ci plakat a teraz neviem ci tolke nahrievanie dlhodobe neuskodi nejako malickemu 😣 moja mamina mi povedala ze to nieje dobre prenho zeby som nemala tak casto to mat zapate a ze bolet ma to bude uz stale ze to mi nepomozu ani infuzky ze pokial neporodim mi to nemozu nijako normalne liecit 😣 no ja sa bojim ze pri nejakom pohybe sa mi to stane zase ze ma zacne sekat alebo ma sekne na totalku tak nespekulujem a poctivo sa snazim lezat a mat tie krize v teple ... mate s takym niecom niektora prosim vas skusenost ze ci to suche teplo pomohlo pripadne ci pomohlo nieco ine nejaka masticka alebo cokolvek prosim vas lebo ja som uz zufala na tie krize a to lezanie v nemocnici nechavam ako poslednu moznost keby mi to zacne cele znovu 😣

ksebejka
20. okt 2017

Ahoj, k tomu nahrievaniu tolko, ze mala by si mat teplo maximalne pol hodinu az hodinu. Potom uz nie. teplo ti uvolni spazmus, ale nemozes byt cely den na poduske napriklad, lebo to ta uvolni az tak, ze ti to pri najmensom pohybe zase niekde priskripne... Velmi pomahaju aj cviky na chrbat - ale nie ked si v akutnej faze, az ked sa mozes hybat. poprosila by som na tvojom mieste doktorku nech ta posle na rehabilitaciu. v akutnom stave sa davaju aj makke techniky, ked to prejde da sa aj masaz lahsia... Maste ako veral alebo ibuprofen neviem ci su vhodne. Hlavne kazdy pohyb rob opatrne, ziadne prudke pohyby, pozor na prievan a zmeny teploty... drzim palce!

denka81871
autor
20. okt 2017

@ksebejka dakujem za radu .. nonja sa nahrievam tak hodinku potom mam pauzu potom zase cize je to viac krat za den ... vcera som skusila teplu vanu a teda musim povedat ze som ako znovuzrdena mozem sa normalne obliect zohnut jasne ze chrbat boli ale nemam uz obmedzeny pohyb lebo to som bola uplne zablokovana ... dnes som sa ani nenahrievala a skusim este tu vanu tak dufam ze to pomalicky pojde ... a uz som sa spojila s jednou znamou ona je fyzioterapeutka tak mame uz dohodnute stretko ze ma pozrie v akom stave tu chrbticu mam a verim ze najdeme nejake riesenie na ulavu 😊

denka81871
autor
20. okt 2017

@ksebejka a tie maste od bolesti som ani neskusala si davat tiez si myslim ze to nieje predsa len vhodne skusam zatial veci bez liekov a nejake take babske rady 😊

ksebejka
20. okt 2017

Denka ale tepla vana je to najhorsie co mozes na seknutie urobit - teplo ma byt suche - termofor, fen alebo elektricka poduska. Celkom sa cudujem ze ti to zabralo, vacsine ludi sa pohorsi...

denka81871
autor
20. okt 2017

@ksebejka ja viem ale to uz som zo.zufalstva vyskusala lebo mi bolo az do placu od bolesti a tiez som sa velmi divila ze to zabralo ale teda vazne som ako znovuzrodena normalne som v soku s toho sama

pilinka1
20. okt 2017

Ahoj, ak najdeš niekoho, kto by Ti to zatejpoval, odporúčam. Bábatku to neublíži a Tebe pomôže ( teda ak nemáš alergiu na leukoplast 🙂 )

denka81871
autor
20. okt 2017

@pilinka1 zatejpoval? A to je co prosim ta pekne? Lebo take slovo pocujem prvy krat 😂 alergiu nemam chvala bohu nanic .. a ak to neublizi babenku tak by som to skusila 😊

pilinka1
20. okt 2017

@denka81871 tejping, alebo Tapeing - to je nalepenie takých špeciálnych elastických náplastí napr. http://www.tejpovanie.sk/ako-tejpovat/489-531

tým, že sa tá náplasť nalepí natiahnutá a mjá tendenciu sa zmršťovať, tak robí akokeby mikromasáž a uvoľňuje tie stuhnuté svaly a zároveň to miesto aj trošku stabilizuje.

luciola
20. okt 2017

určite by som nerobila teple zabaly lebo to može len uškodiť može sa použivať magneziu to odporučaju aj doktori lebo moju švagrinu seklo na poriadok uplne a nič jej nechceli dať ked bola tehotna len to magnezium že to musi vydržať a niako postupne rozhýbať

denka81871
autor
20. okt 2017

@pilinka1 aha no skusim si o tom nieco precitat pripadne sa popytat niekoho ci s tym ma skusenosti ... a to musi nejaky odbornik nalepovat alebo ako ked si pisala ze ak by som nasla niekoho kto by mi to zatejpoval ?😊

denka81871
autor
20. okt 2017

@luciola no magnezium uzivam pravidelne a uz dlhodobo a teda mne zas doktorka povedala ked som sa jej pytaka ci to mam rozhybat tak jej odpoved bola urcite nie 😂 ze ked to neprejde ze mam prist na hospitalizaciu a daju mi infuzie

pilinka1
20. okt 2017

@denka81871 Ako teoreticky Ti to môže nalepiť hocikto, kto má tejpovaciu pásku 🙂 ale treba vedieť, ktorým smerom a v ako napätí to treba nalepiť..dá sa to najť na internete..ale radšej by som zašla za nejakým fyzioterapeutom, ktorý sa tomu venuje

denka81871
autor
20. okt 2017

@pilinka1 ahaaa no jasne tak to sa skusim spytat tej znamej co je fyzioterapeutka lebo mame dohodmute stretnutie ci to pozna a ci mi to odporuca pripadne nalepi lebo som nevedela ze ci zas nejaky iny odbornik to nemusi robit alebo tak 😊 dakujem za radu skusim si o tom nieco zistit

juliet86
20. okt 2017

@denka81871 odbornik fyzio zatejpovat jednoznacne!!! Neviem ci v tehu sa mozu kapsaicinove naplaste? Spytaj sa v lekarni. Najlepsia poloha pre chrbat je na rovnej podlozke nohy vylozene hire napr na gauci v takmer pravom uhle

denka81871
autor
21. okt 2017

@juliet86 dakujem ... no a v takejto polohe nevydrzim zere ma kyselina 😂😂