icon

Najlepšia metóda obriezky pri fimóze u dospelých mužov

14. jan 2026

Chystám sa na obriezku z dôvodu fimózy.

Akú metódu (Plastibell, Circumplast, Gomco clamp, Mogen clamp, laser alebo klasický skalpel) by ste odporúčili?

Som dospelý muž v strednom veku.

martinmmartin
14. jan 2026

Mas podozrenie ze Urolog co presne videl co a ako to mas si zvoli zlu metodu? Mas naozaj pocit ze anonymne forum bude ovela lepsi zdroj informacii?

krasneleto
14. jan 2026

@anonym_autor tiez by som to nepausalizovala a doverovala nazoru urologa, resp. operatera, ktory navrhne. kazda metoda ma urcite svoje plus, niektorí spickoví lekarí ju naopak robit nemusia... atd...

autor
14. jan 2026

Mne odporučil klasický skalpel. Ja len, že som o tom čítal a existuje mnoho iných metód obriezky.

cutespider
14. jan 2026

Lekár vie najlepšie, aká metóda je najvhodnejšia. Mňa sa napríklad nikto nepýtal, akú chcem a pritom ich robili v nemocnici viacero (u mňa použili inú, než u kolegu na izbe, ktorý absolvoval zákrok o hodinu skôr než ja).

autor
14. jan 2026
@cutespider

Lekár vie najlepšie, aká metóda je najvhodnejšia. Mňa sa napríklad nikto nepýtal, akú chcem a pritom ich robili v nemocnici viacero (u mňa použili inú, než u kolegu na izbe, ktorý absolvoval zákrok o hodinu skôr než ja).

@cutespider A akú použili u teba? Predpokladám, že všetko je v poriadku, však?

cutespider
14. jan 2026

Laser. Hojenie som mal trošku komplikovanejšie, lebo som nemal žiadne stehy a preto sa mi rana chvíľu otvárala, ale už je to v poriadku.

autor
14. jan 2026
@cutespider

Laser. Hojenie som mal trošku komplikovanejšie, lebo som nemal žiadne stehy a preto sa mi rana chvíľu otvárala, ale už je to v poriadku.

@cutespider Takže skalpel a šitie je lepšie, lebo sa to skôr hojí?

autor
14. jan 2026

@anonym_autor Ten Plastibell je asi dosť zlá moznost- https://www.semanticscholar.org/paper/Circumcis...

cutespider
14. jan 2026
@anonym_autor

@cutespider Takže skalpel a šitie je lepšie, lebo sa to skôr hojí?

@anonym_autor, myslím si, že ešte nikto neabsolvoval obe metódy a tak to nikto nebude vedieť skutočne porovnať. Možno lekári, lebo videli rôzne prípady a preto to vedia posúdiť asi najlepšie iba oni.

Ak Ti môžem poradiť, nič si o tom už nehľadaj, iba sa zbytočne stresuješ.

autor
14. jan 2026
@cutespider

@anonym_autor, myslím si, že ešte nikto neabsolvoval obe metódy a tak to nikto nebude vedieť skutočne porovnať. Možno lekári, lebo videli rôzne prípady a preto to vedia posúdiť asi najlepšie iba oni.

Ak Ti môžem poradiť, nič si o tom už nehľadaj, iba sa zbytočne stresuješ.

@cutespider Asi máš pravdu. Vďaka. Absolvoval si obriezku v štátnej nemocnici alebo na súkromnej jednodnovej klinike? V každej postupujú inak.

cutespider
14. jan 2026
@anonym_autor

@cutespider Asi máš pravdu. Vďaka. Absolvoval si obriezku v štátnej nemocnici alebo na súkromnej jednodnovej klinike? V každej postupujú inak.

@anonym_autor, v štátnej, v celkovej anestézii, bol som tam dve noci a všetko hradila poisťovňa.

complyc
27. jan 2026

@anonym_autor kakoš odporúča petardu megatresk pod predoošku. Len tak na pobavenie

autor
1. feb 2026
@complyc

@anonym_autor kakoš odporúča petardu megatresk pod predoošku. Len tak na pobavenie

@complyc Akože toto si si mohol odpustiť, keď nevieš poradiť.