Najlepšia metóda obriezky pri fimóze u dospelých mužov
Chystám sa na obriezku z dôvodu fimózy.
Akú metódu (Plastibell, Circumplast, Gomco clamp, Mogen clamp, laser alebo klasický skalpel) by ste odporúčili?
Som dospelý muž v strednom veku.
@anonym_autor tiez by som to nepausalizovala a doverovala nazoru urologa, resp. operatera, ktory navrhne. kazda metoda ma urcite svoje plus, niektorí spickoví lekarí ju naopak robit nemusia... atd...
Mne odporučil klasický skalpel. Ja len, že som o tom čítal a existuje mnoho iných metód obriezky.
Lekár vie najlepšie, aká metóda je najvhodnejšia. Mňa sa napríklad nikto nepýtal, akú chcem a pritom ich robili v nemocnici viacero (u mňa použili inú, než u kolegu na izbe, ktorý absolvoval zákrok o hodinu skôr než ja).
Lekár vie najlepšie, aká metóda je najvhodnejšia. Mňa sa napríklad nikto nepýtal, akú chcem a pritom ich robili v nemocnici viacero (u mňa použili inú, než u kolegu na izbe, ktorý absolvoval zákrok o hodinu skôr než ja).
@cutespider A akú použili u teba? Predpokladám, že všetko je v poriadku, však?
Laser. Hojenie som mal trošku komplikovanejšie, lebo som nemal žiadne stehy a preto sa mi rana chvíľu otvárala, ale už je to v poriadku.
Laser. Hojenie som mal trošku komplikovanejšie, lebo som nemal žiadne stehy a preto sa mi rana chvíľu otvárala, ale už je to v poriadku.
@cutespider Takže skalpel a šitie je lepšie, lebo sa to skôr hojí?
@anonym_autor Ten Plastibell je asi dosť zlá moznost- https://www.semanticscholar.org/paper/Circumcis...
@cutespider Takže skalpel a šitie je lepšie, lebo sa to skôr hojí?
@anonym_autor, myslím si, že ešte nikto neabsolvoval obe metódy a tak to nikto nebude vedieť skutočne porovnať. Možno lekári, lebo videli rôzne prípady a preto to vedia posúdiť asi najlepšie iba oni.
Ak Ti môžem poradiť, nič si o tom už nehľadaj, iba sa zbytočne stresuješ.
@anonym_autor, myslím si, že ešte nikto neabsolvoval obe metódy a tak to nikto nebude vedieť skutočne porovnať. Možno lekári, lebo videli rôzne prípady a preto to vedia posúdiť asi najlepšie iba oni.
Ak Ti môžem poradiť, nič si o tom už nehľadaj, iba sa zbytočne stresuješ.
@cutespider Asi máš pravdu. Vďaka. Absolvoval si obriezku v štátnej nemocnici alebo na súkromnej jednodnovej klinike? V každej postupujú inak.
@cutespider Asi máš pravdu. Vďaka. Absolvoval si obriezku v štátnej nemocnici alebo na súkromnej jednodnovej klinike? V každej postupujú inak.
@anonym_autor, v štátnej, v celkovej anestézii, bol som tam dve noci a všetko hradila poisťovňa.
@anonym_autor kakoš odporúča petardu megatresk pod predoošku. Len tak na pobavenie
@anonym_autor kakoš odporúča petardu megatresk pod predoošku. Len tak na pobavenie
@complyc Akože toto si si mohol odpustiť, keď nevieš poradiť.

Mas podozrenie ze Urolog co presne videl co a ako to mas si zvoli zlu metodu? Mas naozaj pocit ze anonymne forum bude ovela lepsi zdroj informacii?