icon

Nespavosť pred menštruáciou

jankaryan
14. okt 2025

Nespavosť pred menštruáciou – máte s tým skúsenosti?

Ahojte ženy,
chcela by som sa s vami poradiť a zároveň otvoriť tému, ktorá možno trápi viaceré z nás, ale málo sa o nej hovorí – nespavosť pred menštruáciou.

V posledných mesiacoch som si všimla, že pár dní pred menštruáciou sa mi výrazne zhoršuje spánok. Buď neviem zaspať, alebo sa budím v noci a neviem sa uvoľniť. Začala som sa pýtať, či je to len môj problém, alebo je to niečo, čo zažívajú aj iné ženy.

🌀 Máte aj vy problém so spánkom pred menštruáciou?
- Koľko dní pred menštruáciou sa vám to zvyčajne deje?
- Aké máte pocity – nervozita, nepokoj, fyzické nepohodlie?
- Skúšali ste niečo, čo vám pomáha lepšie spať? (čaje, doplnky, dychové cvičenia, meditácia, pohyb?)

Budem veľmi rada, ak sa podelíte o svoje skúsenosti. Možno si navzájom pomôžeme nájsť niečo, čo zaberá a spríjemní nám tieto dni.

Ďakujem vopred za vaše odpovede 💜

katkaseiner
14. okt 2025

idem sa pridat lebo aktualne si to uvedomujem. Menstruaciu mam dostat o 2 dni ale ja aj ked vecer zaspim pri Tv, presuniem sa do spalne, od rana cca 5-5.20 uz len cumim do plafonu... Takto som od nedele. Doteraz som si to nevsimala ale skusim jednym ockom si to sledovat... co mi pomaha? Zatial nic... cumim do plafona, potom vstanem a idem si dat kavu a varit... Ked idem do prace je to cca cas kedy vstavam, ale do prace necestujem denne - skor len 2x do tyzdna, cize ani by som to necharakterizovala ako zvyk...

jankaryan
autor
14. okt 2025
@katkaseiner

idem sa pridat lebo aktualne si to uvedomujem. Menstruaciu mam dostat o 2 dni ale ja aj ked vecer zaspim pri Tv, presuniem sa do spalne, od rana cca 5-5.20 uz len cumim do plafonu... Takto som od nedele. Doteraz som si to nevsimala ale skusim jednym ockom si to sledovat... co mi pomaha? Zatial nic... cumim do plafona, potom vstanem a idem si dat kavu a varit... Ked idem do prace je to cca cas kedy vstavam, ale do prace necestujem denne - skor len 2x do tyzdna, cize ani by som to necharakterizovala ako zvyk...

@katkaseiner a mávate to len pred MS ? ja si to zapisujem do aplikácie...A ked si spätne pozriem vždy mi to vychádza pred MS to nespanie hrozne dačo.

dory11
14. okt 2025

@jankaryan ja to mávam skôr počas ms takú nespavosť

lianka123
14. okt 2025

@jankaryan pridavam sa, pred ms tak 4 dni spanok katastrofa, v den ked dostanem som uz super kao plus krvacanie extrem, to sa zas neviem dospat, spin 11hod kazdy vecer no a teraz som uz konecne po a normalna

katkaseiner
14. okt 2025
@jankaryan

@katkaseiner a mávate to len pred MS ? ja si to zapisujem do aplikácie...A ked si spätne pozriem vždy mi to vychádza pred MS to nespanie hrozne dačo.

@jankaryan musim si odsledovat, zatial som to nespajala, len akurat ked som citala tvoj prispevok, sedi mi tona tieto dni a to uz dufam ze vo stvrtok uz bude klud

liusa82
14. okt 2025

ja zas naopak niekolko dni pred ms možno aj týždeň a prvé dni ms by som prespala aj neviem čo hádam aj do obeda.Totálna únava a ako lahnem do postele tak potom na druhý deň aj vstanem.Takže ja mám opak 😄

anonym_0c9f8d
15. okt 2025

@jankaryan ja som mala po 40ke nespavost do ovulacie. Nedalo sa tak existovat. Zacala som brat hak a som ok.

luccija
15. okt 2025
@liusa82

ja zas naopak niekolko dni pred ms možno aj týždeň a prvé dni ms by som prespala aj neviem čo hádam aj do obeda.Totálna únava a ako lahnem do postele tak potom na druhý deň aj vstanem.Takže ja mám opak 😄

@lianka123 tiež to tak mám.A čím som staršia /48 tým horšie😆
@jankaryan 10 dni z mesiaca sa cítim zle.Najprv slaba, unavená zlý spánok, nervozita, potom menzes trocha sa pozviecham a už tu je ďalšie kolečko.
@liusa82 ano, tiež už, keď cítim podľa únavy a nálady, že idem dole už viem, že dostanem

jankaryan
autor
17. okt 2025
@dory11

@jankaryan ja to mávam skôr počas ms takú nespavosť

@dory11 hrozne dačo ja mam už dostat zajtra a spanok 5 dni o ničom

jankaryan
autor
17. okt 2025
@anonym_0c9f8d

@jankaryan ja som mala po 40ke nespavost do ovulacie. Nedalo sa tak existovat. Zacala som brat hak a som ok.

@anonym_0c9f8d a pomohlo? Och bože hrozne dačo

anonym_0c9f8d
17. okt 2025
@jankaryan

@anonym_0c9f8d a pomohlo? Och bože hrozne dačo

@jankaryan ano, beriem ju zatiaľ 3.mesiac a super. Aj sa vyspim, aj depky zmizli. Ale aj chut na sex odisla, takže ak mas muza, tak tak to asi nepoteší 😀