icon

Nízka hladina LH a PCOS: Rady a skúsenosti

24. jan 2025

Ahojte, 2 mesiace nejem antikoncepciu a začala som si testovať teda ovulačnými testami ovuláciu. Ani raz som nemala pozitívny test, dokonca len jemne zafarbenú čiarku, ledva bolo vidno, že tam niečo vlastne je. Tu sa mi teda natíska otázka, či nemám dlhodobo zníženú hladinu LH. Mám aj Pcos, pričom tie ovulačné testy som čakala, že mi budú následkom tohto vychádzať falošne pozitívne. Vyše pol roka dozadu som mala obrovský problém s padaním vlasov, bola som nadmerne unavená. Myslela som si, že je to tým, že mi chýba antikoncepcia, keďže mám kvôli pcos nižšie hladiny estrogénu. S výživovými doplnkami a užívaním antikoncepcie sa to trochu upravilo a cítila som sa lepšie. Som ale vykoľajená, že vlastne mi absolútne nenabehla ovulácia. Prvé dieťa sme spravili ani neviem ako. Teraz pri druhom toto hneď na začiatku. Má niektorá z vás stanovenú diagnózu nízkej hladiny LH? Ako sa vám to prejavovalo? Ako sa to lieči? Čo dáva gynekológ, aby podporil plodnosť? Ďakujem za rady.

denisa_deniska
24. jan 2025

Po vysadení antikoncepcie sa môže stať, že ovulácia nenabehne hneď, ale trvá to, môže aj 2-3 cykly. Testy si si robila od skončenia ms do ďalšej každý deň?

autor
24. jan 2025

@denisa_deniska áno, každý deň. Dokonca nemám ani nejaký výtok, celý cyklus relatívne sucho. Minulý to bolo lepšie, ale teraz mi príde, akoby mi vôbec telo nefungovalo.

denisa_deniska
24. jan 2025

Mne tiež trvalo, kým sa telo dalo po vysadení antikoncepcie do poriadku, ale ovulácia mi nabehla hneď. Ja by som to ale išla riešiť k dr, nech sa nato pozrie.. hlavne, keď chceš otehotnieť. Ale tiež som vlastne hneď po vysadení robila ovu testy, lebo kamoška s týmto mala problém. Nabehol jej cyklus až po 4 mesiacoch, ale ona nemala myslím ani ms.

autor
24. jan 2025

@denisa_deniska chystám sa ďalší cyklus ísť k doktorke, ide mi robiť folikumetriu. U mňa je problém hlavne pcos, keďže mi doktorka odporúčala čo najskôr po vysadení antikoncepcie si to ustriehnuť a skúsiť otehotnieť. Bez ovulácie je to bez šance. Len ma trochu desí ten nízky level LH a skoro žiadny výtok tento mesiac, čiže tipujem, že sa s telom nič poriadne nedialo. Mám 24.deň cyklu a nič.. Tento mesiac som si pridala aj gynex, rozmýšľala som ďalší mesiac nad tým inofolicom, s tým nemáš skúsenosť?

denisa_deniska
24. jan 2025

Ja som akurát tiež bola v stredu a dnes na folikulometrii, aspoň ťa odsleduje, možno aj máš ovuláciu a test to zachytí (čítala som tu také prípady, že baby sa na to nemohli spoľahnúť), ja ju napr. neviem odsledovať cez plodný hlien, ale naopak viem kvôli bolestiam.
Užívam inofolic a gynex (2 mesiace, aj keď minulý mesiac som nato trošku kašlala, tento si dávam pozor a užívam pravidelne), vit E, kys.listovú samostatne, ale tento mesiac som pridala ešte kotvičník (už tiež z mierneho zúfalstva, vygooglila som, že by mohlo pomôcť).

autor
24. jan 2025

@denisa_deniska ja som si bola istá minulý mesiac, že ju mám. Naozaj sa mi zdalo, že mám aj plodný hlien a prd makový. Dokonca ma extrémne napínalo do vracania celý zvyšok cyklu. Ja som si ozaj myslela, že som tehotná a testy sa mýlia. Potom prišiel menzes a bolo po nadšení. Ja tiež ten gynex + myoinozitol a aktívna forma kyseliny listovej. Zase som čítala, že inofolic vie niekedy aj ten cyklus domýliť, tak fakt neviem, či to kúpiť alebo to sú vyhodené peniaze.. Ja som dávala gynex pravidelne 3x za deň, teraz mám už pauzu, tak som zvedavá, že kedy vlastne príde menzes. Bože, ale je to irónia... Prvé dieťa na prvý šup, druhé hneď problém na začiatku. Hádam sa ozve aj niekto, kto má zistený nízky level LH, zaujímali by ma príznaky a ako to riešili.

denisa_deniska
24. jan 2025

Áno, to som sa aj ja bála, aby mi ho nepredlžil, a zajtra vyzerá, že všetko ok. Ale neviem tiež poradiť, či kúpiť.. mne ho ale aj dr odporúčil. Len ja som už na tom tak, že idem skúšať čo sa dá 🙂 nám sa zatiaľ ani toto prvé nedarí už piaty mesiac. Hádam sa ti niekto ozve, držím palce! 🙂

autor
24. jan 2025

@denisa_deniska budem teda pokračovať aj ja s gynexom a uvidí sa ďalší cyklus. Držím nám obom palce 😊