Nonstop potničky u 2,5 ročného syna
Ahojte maminy. Moj syn 2 a pol rocny mam nostop problem s potnickami. Uz si neviem rady. Kozna nam stale dava krem na premastenie, ichryol puder a locoid krem.
Obliekam ho iba do bavlny, vzdy ma o jednu vrstvu oblecenia menej ako ja aby sa nepotil no nepomaha 😢 ked nema 2 dni tak na 3 den opat... a stale dokola. Alergiu nema, intoleranciu tiez ziadnu. Absolvovali sme imunulogicke aj alergologicke vysetrenie ci to nema z niecoho. Vsetko negativne. Neviete mi poradit nejaky osvedceny babsky recept ako mu pomoct?? Dakujem
@dominika6 myslim ze nie. Lebo toto mal aj minuly rok aj ked sa narodil ten rok. Vzdy sa to zacne zhorsovat nastupom zimy. Viac oblecenia + pohyb (odrazadlo, behanie). Prach utieram od deň a vysava u nas robot kazdy den. Myslim ze domacnost je v poriadku. Prasok nemenim od kedy je na svete. Avivaz ziadna. V lete to nemava take ako na zimu 😖
Tak som myslela ci nevie poradit nejaky krem, alebo daco ako na tie potnicky. Ked mu dam locoid zmiesany s ichtyolom do.rana nema ani jednu potnicku. Ale nechcem ho moc pouzivat lebo je to hormonalny krem :(
Ak su to naozaj potnicky, tak by som kozu zbytocne nepremastovala, nech dycha. Ak uz sa vyhadze, potom radsej suchsi pudrovity krem, napr.Sudokrem. Ten potnicky vysusi.
@kp7333 aha sudocrem, ten mi vobec nenapadol. Dakujem za tip 🙂
No kozna kazala osprchovat po kazdej prechadzke kedy sa spotil z pohybu aby pot nedrazdil. Premazat zarabanym kremom od nej a potom na najhorsie miesta dat ichtyol. Tiez nemam dobry pocit z toho mazania. Ale jemu ked zmiznu tie potnicky ma po nich velmi suchu kozu. Tak hydratovat musim. Na slak trafenie 😖 dnes vyskusam sudocrem po kupani

môžno prach alebo aviváž mu škodí