icon

Nonstop potničky u 2,5 ročného syna

babatkoo
13. nov 2017

Ahojte maminy. Moj syn 2 a pol rocny mam nostop problem s potnickami. Uz si neviem rady. Kozna nam stale dava krem na premastenie, ichryol puder a locoid krem.
Obliekam ho iba do bavlny, vzdy ma o jednu vrstvu oblecenia menej ako ja aby sa nepotil no nepomaha 😢 ked nema 2 dni tak na 3 den opat... a stale dokola. Alergiu nema, intoleranciu tiez ziadnu. Absolvovali sme imunulogicke aj alergologicke vysetrenie ci to nema z niecoho. Vsetko negativne. Neviete mi poradit nejaky osvedceny babsky recept ako mu pomoct?? Dakujem

dominika6
13. nov 2017

môžno prach alebo aviváž mu škodí

babatkoo
autor
13. nov 2017

@dominika6 myslim ze nie. Lebo toto mal aj minuly rok aj ked sa narodil ten rok. Vzdy sa to zacne zhorsovat nastupom zimy. Viac oblecenia + pohyb (odrazadlo, behanie). Prach utieram od deň a vysava u nas robot kazdy den. Myslim ze domacnost je v poriadku. Prasok nemenim od kedy je na svete. Avivaz ziadna. V lete to nemava take ako na zimu 😖

babatkoo
autor
13. nov 2017

Tak som myslela ci nevie poradit nejaky krem, alebo daco ako na tie potnicky. Ked mu dam locoid zmiesany s ichtyolom do.rana nema ani jednu potnicku. Ale nechcem ho moc pouzivat lebo je to hormonalny krem :(

kp7333
13. nov 2017

Ak su to naozaj potnicky, tak by som kozu zbytocne nepremastovala, nech dycha. Ak uz sa vyhadze, potom radsej suchsi pudrovity krem, napr.Sudokrem. Ten potnicky vysusi.

babatkoo
autor
13. nov 2017

@kp7333 aha sudocrem, ten mi vobec nenapadol. Dakujem za tip 🙂
No kozna kazala osprchovat po kazdej prechadzke kedy sa spotil z pohybu aby pot nedrazdil. Premazat zarabanym kremom od nej a potom na najhorsie miesta dat ichtyol. Tiez nemam dobry pocit z toho mazania. Ale jemu ked zmiznu tie potnicky ma po nich velmi suchu kozu. Tak hydratovat musim. Na slak trafenie 😖 dnes vyskusam sudocrem po kupani