icon

Norethisteron a posunutie menštruácie: Skúsenosti a rady

gretulienka156
3. jan 2025

Ahojte, mate nejaka skusenost, ze ste si posuvali menzes pomocou tychto hormonov, tak, aby ste dostali skor ?
Vychadza mi presne v den zaciatku dovolenky. Potrebovala by som dostat o 3 dni skor. Viem, ze je moznost si posunut aj neskor ale uz som to raz tak robila presne podla pokynov gynekologa a menzes som aj tak dostala ale slabucky.
Tak ak mate nejaka podobnu skusenost, sem s nou.
Dakujem ☺️

pluss
3. jan 2025

skôr? tabletky slúžia na oddialenie...takže neskôr....neviem kedy máš tu dovolenku...ak napr o polroka vieš si každý mesiac poposuvať o pár dní a tým pádom by ti to vyšlo "akože" skôr ale načo si takto rozhádzať všetko....posuň na neskôr a začni ho brať 4 dni pred začiatkom a 2x denne...

jaskolka
3. jan 2025

@gretulienka156 tieto lieky menzes posúvajú,nie sú na to,aby si ho dostala skôr
A zároveň nie u každej ženy fungujú, proste telo je "individuálne"takže ani lieky ti to nezaručia

luccija
3. jan 2025

@gretulienka156 nie, vieš začať brať 3 dni pred menzesom a pokým ich budeš brať nedostaneš po dobrati do 2*3 dni dostaneš

gretulienka156
autor
3. jan 2025

@luccija dakujem za info

gretulienka156
autor
3. jan 2025

@pluss nie mam ju uz buduci mesiac, minule som tento liek brala presne ako pises a aj tak som dostala ale slabo a potom ked som dobrala tak sa uplne rozbehla takze vo vysledku som mala asi 2 tyzdne 😄 preto nechcem zasa oddialivat

luccija
3. jan 2025

@gretulienka156 musíš ich brať ako ATB dodržiavať čas každých 12 hodín a správnu dávku.Mne vždy pomohol ráno večer tuším?5 mg

gretulienka156
autor
3. jan 2025

@luccija a nemala si vedlajsie ucinky ?

luccija
3. jan 2025

@gretulienka156 nie, možno viac zavodnena ako, keď už čakáš na menzes, ale mne vždy pomohol ja som ho brala jeden čas aj na úpravu cyklu viac mesiacov

gretulienka156
autor
3. jan 2025

@luccija ja mavam totiz hrozny pms - uz 2 tyzdne pred ms mam strasne bolestive naliate prsia, tiez zavodnena, neviem si predstavit ze by som aj 3. tyzden este tak tahala ..
a nemala si potom prilis silne krvacanie ?