icon

Norethisteron na oddialenie menštruácie pred dovolenkou

21. dec 2025

Ahoj. Potrebujem pomoct, lebo sama neviem co je spravne. 22.1.letime na dovolenku. Je to prva velka dovolenka a tak ďaleko vobec. Budeme cestovat do Abu Dhabi a na druhy den rano letime na Maledivy. Medzi tym transporty na hotel a z hotela, na ostrov... Proste je toho dost. Volala som lekarke, ze by som potrebovala lieky na oddialenie menstruacie a mam prist v januari. Ta podla kalendara v telefone aktualne vychadza na cca 20. Nie je to presne. Stale mi to skace +-2 dni. Prvy den ma boli cely clovek. Brucho, krize...druhy zase zo mna neskutocne vsetko tecie. Doma pouzivam plienkove nohavicky, lebo je mi to pohodlne a nebojim sa ci niekde nieco nepretecie. A potom obyc vlozky. Neviem ci som nemozna, ale tampony si neviem poriadne vlozit. Stale pretecu, kalisok pouzivat neviem a nechcem. No a tu sa mi kladie otazka, ci zacat s tabletami na oddialenie alebo skusit nieco ine? Da sa pripadne aby menstruacia prisla aj skor? Ked si predstavim, ze mam zacat brat tablety 5dni pred ocakavanou mens. a pokracovat cele dva tyzdne kym budeme prec, to mi tak rozhadze hormonalny system, ze az.. Ale na druhej strane sa bojim, ze budem stresovat pred odletom, a menstruacia pride neskor (co sa mi stava) akurat ju vychytam pocas letov a tiez si poriadne neuzijem Maledivy.

pribinak
21. dec 2025

Za mna ÁNO

ibrunova
21. dec 2025

A nechceš radšej vyvolávačku? Dostala by si ešte pred dovolenkou. Ja som brala Norethisteron a v pohode, ale toto vyzerá na dlhý čas, to by si brala už od 17 najneskôr a potom celú dovolenku.

anonym_56acfe
21. dec 2025

Tak s takými dňami by som si to tam neužila nikdy. Ale to som ja :D
Ja som brala norethisteron a idem aj teraz druhý krát. Tiež ideme 4.1. A keďžeja mám až 7 dní to je za mňa skoro celá dovolenka.
Po vysadení tabletiek do 2 dni prišli úplne v pohode. 🙂

monro
21. dec 2025

Určite áno. Urobí to síce posuny v cykle, ale nemyslím, že to všetko rozhádže.

anonym_061789
21. dec 2025

@anonym_autor Daj si. A uzi si dovolenku.
Tiez som to 2x takto mala. Jedine u mna sa stalo to , ze mi to tympadom poposuvalo cyklus, cize som cssom neplanovane otehotnela, lebo ovulka bola tesne pred menzesom. Ale to mi nevadilo, babatko sme o nejaky cas aj tak planovali robit 🙂.

autor
21. dec 2025
@ibrunova

A nechceš radšej vyvolávačku? Dostala by si ešte pred dovolenkou. Ja som brala Norethisteron a v pohode, ale toto vyzerá na dlhý čas, to by si brala už od 17 najneskôr a potom celú dovolenku.

@ibrunova no citala som si, ze to nedavaju len tak. A hlavne sliznica musi byt nizko, aby mohli dat. Ak nie je, nema to ziadny ucinok. A aj nastup od 4-14dni. Mozno by mi ju ani nedali... A zase byt v neistote celu dovolenku..

ibrunova
21. dec 2025
@anonym_autor

@ibrunova no citala som si, ze to nedavaju len tak. A hlavne sliznica musi byt nizko, aby mohli dat. Ak nie je, nema to ziadny ucinok. A aj nastup od 4-14dni. Mozno by mi ju ani nedali... A zase byt v neistote celu dovolenku..

@anonym_autor aha jasné, tak potom tie tabletky. Keby to človek vedel, či by si náhodou normálne nedostala 19 a bolo by po probléme 😃 Len ich začni brať dostatočne skoro.

anonym_69761b
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor brala som ho viac krát, žiadny problém, ani rozhádzaný cyklus, lepše, ako stresovať celú dovolenku

maminatimka
21. dec 2025

Za mňa tiež áno, viackrát zachránená dovolenka 🥰☺️

anonym_444326
21. dec 2025

@anonym_autor je to na tebe,kazda sme ina.mne oddialenie tabletkamk prinieslo neplanovane tehotenstvo,ale vsak super,dcera ma uz 10 rokov a je uzasna😀 odvtedy uz ale radsej tampony,nedam.na ne dopustit,vobec ma to neobmedzuje a neriesim kedy dovolenka a v ktorej faze cyklu😄

bg92
21. dec 2025

Ja som z nich mala pocit ze mam stale pms - zavodnena a nervozna v plavkach na dovolenke. A este mat ten pocit vyse dvoch tyzdnov. Radsej by som tie uvodne 4 dni prezila na tamponoch a potom mala pohodu.

scorpionflower1
12. jan 2026

@anonym_autor Nic ine ako Norerethisteron ti nepomoze, privolat skor ani oddialit sa to neda. Norethisteron je len progesteron, ktory zabezpeci, ze tvoj vlastny progesteron neklesne na taku nizku hladinu, aby si dostala MS. Ja by som si ho kludne dala, lebo pri takom cestovani mat MS je peklo.
Ja ho uzivat nemozem, lebo mam histaminovu intoleranciu a vdaka tomu mam sklon mat silne migreny a toto Norethisteron zhorsuje.

autor
17. jan 2026

Zacala som brat tabletky, ale brucho mam ako keby som bola tehotna 😒 ach jaj..

viktoria86
Odpoveď bola odstránená