Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky
Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.
Skor ako nohavicky alebo vlozky by som riesila tu inkontinenciu s lekarom a dobrym fyzioterapeutom. Niekedy staci cvicenie, niekedy laserovy zakrok. Neviem, kolko mas rokov, ale trapit sa takto 20-30-50 rokov, ked sa da problem odstranit?
@amelie2017 Asi máš pradvu. Skúsim ísť za lekárom, ale dovtedy niečo potrebujem. Vložky sú veľmi nepohodlné.
Ahoj, na MK vznikla
Poradňa o inkontinencii........Pani
MUDr. Monika Nováková je odborníčka, ktorá poradí https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Už existujú bavlnené absorpčné nohavičky Lada, ktoré dokážu absorbovať až 160 ml moču. To je viac ako intimky a určite sú pohodlnejšie ako intimky.
ahojte, rada by som obnovila diskusiu a informovala sa, ake mate skusenosti a ake su vlastne moznosti pri tom spodnom pradle, aby bolo efektivne aj pri inkontinencii aj pri menstruacii.
@cialota To chceš pre seba? Mama to používa, tak sa jej môžem opýtať, že s ktorými je najviac spokojná 🙂
@vlachienka keby som ta mohla poprosit, tak by to bolo super. ak ma toho uz viacej poskusaneho, tak by mohla posunut nejaky tip 🙂 ja to chcem tiez pre maminu.
@mysiarka ano, taky je zamer. neviem, na co by sa este mohli dat take nohavicky pouzit...
@cialota No to veru má toho viacej poskúšaného. Už je to nejaká doba, čo to rieši. Čo viem, tak najlepšie jej vyhovujú Molicare, ak som to správne pozrela, tak by to mali byť tie XChange. Kúpiš ich normálne v lekárni, alebo ich vieš objednať. Však to postup už asi nie je potrebné písať 🙂
@vlachienka zlata si, pozriem sa na to, co su zac, ako to vyzera, ako dlho to vydrzi a hlavne, co ona na to povie 🙄 😀
@cialota Podľa mňa vyzerajú úplne normálne 😀 Proste ako spodné prádlo na takéto účely. Vydržia dlho, lebo ich vieš dokola prať, takže to nie je jednorazová záležitosť.
@mysiarka no praveze nie, lebo podla mna nie vsetky su take, ze sa daju pouzit aj vtedy aj vtedy. vsak akoze podstata je tam asi ta ista, ale nie tu to rovnake "tekutiny", tak sa to nemusi podla mna rovnako spravat tym padom.
@vlachienka a nevieme, ako je to dlho? kolko prani to vydrzi? aj to musis predtym nejak rucne preprat alebo to rovno supnes do pracky?
@mysiarka no praveze nie, lebo podla mna nie vsetky su take, ze sa daju pouzit aj vtedy aj vtedy. vsak akoze podstata je tam asi ta ista, ale nie tu to rovnake "tekutiny", tak sa to nemusi podla mna rovnako spravat tym padom.
@vlachienka a nevieme, ako je to dlho? kolko prani to vydrzi? aj to musis predtym nejak rucne preprat alebo to rovno supnes do pracky?
@cialota to si myslim, ze je individualne. aj to, kolko prani vydrzi a aj to, ci ho predpieras. podla toho, ako je uspinene si myslim. rovnako aj to pranie, je rozdiel, ci peries na 30 alebo na 60 a asi aj ci susis v susicke alebo len tak volne. kazdopadne velmi chvalim. je to fakt dost eko riesenie.
@cialota takze sa to neodporuca, ale tam taka nudzova moznost? 😀
@tanalyn ano, su aj take samozrejme. ale tak lepsie je podla mna, ked ich vies viackrat vyuzit. je to ekologickejsie, to je jedna vec a druha vec je, ze v konecnom vysledku proste usetris, nemusis stale dokupovat, a tak dalej. ma to viacero vyhod.
@mysiarka Veď jasné, to sa zase ja nehádam, že by to nebolo správne riešenie. Práve naopak. Radšej zvoliť takúto možnosť ako 1rázové produkty.
@cialota Podľa mňa tie nohavičky na menštruáciu aj inkontinenciu sú si veľmi podobné v princípe, ale asi je rozdiel v savosti a v tom, na aký typ „nehody“ sú určené. Niektoré sú vraj cielene posilnené tam, kde treba, hlavne pri únikoch moču. Takže asi sa oplatí pozerať aj na to, na čo presne sú navrhnuté. 🙂
@cialota Podľa mňa tie nohavičky na menštruáciu aj inkontinenciu sú si veľmi podobné v princípe, ale asi je rozdiel v savosti a v tom, na aký typ „nehody“ sú určené. Niektoré sú vraj cielene posilnené tam, kde treba, hlavne pri únikoch moču. Takže asi sa oplatí pozerať aj na to, na čo presne sú navrhnuté. 🙂
@pukavica Určite áno, však keď vieš o aký problém ide, tak treba tomu prispôsobiť výber. Nech je ten efekt čo najlepší 🙂
Klobuk dole, kto to poctivo periete a susite. Take tie jednorazove by neboli lepsie? 🙈
Klobuk dole, kto to poctivo periete a susite. Take tie jednorazove by neboli lepsie? 🙈
@nadejna7 Veď práčka operie a vyschnú normálne na sušiaku, alebo môžu ísť aj do sušičky. Takže na tom podľa mňa zase nič také nie je 🙂 Skúšali sme aj jednorázové, ale tie mi prišli také, že nemali až takú dobrú savosť.
@nadejna7 Veď práčka operie a vyschnú normálne na sušiaku, alebo môžu ísť aj do sušičky. Takže na tom podľa mňa zase nič také nie je 🙂 Skúšali sme aj jednorázové, ale tie mi prišli také, že nemali až takú dobrú savosť.
@vlachienka Chapem, ze takto sa to bezne robi, ale tak aj to je predsa praca navyse 🙂
@vlachienka Tak ale je doba jednorázoviek 😀 Takisto aj plienky si neviem predstaviť dávať dieťaťu klasické látkové v dnešnej dobe a neustále ich prepierať, to máš to isté podľa mňa.
@vlachienka Chapem, ze takto sa to bezne robi, ale tak aj to je predsa praca navyse 🙂
@nadejna7 Prečo práca navyše? Veď aj bežné spodné prádlo perieš a nekupuješ stále nové. Nepoviem, keby si to musela zakaždým ručne prať, ale keď sa môže hodiť do práčky, tak na tom ozaj nič zložité nie je.
@pukavica Ty nevieš, ale niektorí to robia aj dnes 🙂 A asi je rozdiel, keď je v plienke naložené a keď je v tom spodnom prádle len ciknuté 🙂
kazdemu ale vyhovuje nieco ine, niekto chce pohodlie, iny zas menej odpadu 🙏

@mashka02 ahoj, ja som teraz tehotná, ale mám dobrú zásobu menštruačnych nohavičiek a používam ich teraz na tehotenský únik moču 🙃(používam značku Perties.)