Obriezka a strach zo zákroku
V novom roku ma čaká obriezka zo zdravotných dôvodov (fimoza). Manželka je s tým OK, ale ja sa fakt bojím znecitlivenia penisu a nemožnosti dosiahnuť ejakuláciu.
Pred samotným rozhodnutím som navštívil troch urologov, ktori mi potvrdili jej nutnosť. Posledná urologicka sa má dokonca spýtala, kde som tak dlho bol a vraj, ak to tak nechám, hrozi mi, že nebudem môcť normalne močit. To ma dohnalo k zváženiu tohto zákroku.
Viem, že na to musím ísť, ale pravdu povediac ma to desí.
Má to nejaký muž na tomto fóre, resp. manžel niektorej z vás skúsenosti s týmto zakrokom?
Zaujímalo by ma, ak by mi vedel nejaký dospelý muž porovnať citlivosť pred a po zákroku.
Ste s tým ako ženy spokojné (ak viete porovnať obrezany a neobrezany penis)?
A mám dcéru, ktorá je síce malé dieťa, ale už takéto veci vníma. Ako jej vysvetliť, že sa s ňou tato nebude môcť hrať, lebo ho to "tam dole" boli?
Vopred ďakujem za vaše príspevky (piste aj anonymne), lebo je to intímna vec..
Môj partner má obriezku (od detstva síce ale nevadí), je to super úprimne, nemá žiadne problémy, penis je podľa mňa estetickejší a hygienickejší, nemusíš sa báť, dobre to dopadne, držím palce!
@anonym_autor riesis tych par dni co ta bude boliet akokeby si sa s dcerou uz nikdy nemohol hrat.. Keby ti operovali koleno, tiez by si to tak riesil? (operovane koleno boli dlhsie a aj obmedzuje v pohybe)
Mne môj urológ povedal, že čím skôr to chlap rieši, tým skôr bude manželka spokojná. Tiež mám doma strachopuda.
@anonym_autor ako suvisi obriezka s tym, ze sa nebudes moct hrat s dcerou? 😳 ved nejde o amputaciu vsetkych koncatin, odrezu ti len kusok koze, ktoru nepotrebujes. Tych par dni sa zahrate s legom, budete pozerat rozpravky, vyfarbovat obrazky - nebudes v umelom spanku, nerob z toho dramu a absolutne s tym dceru nemusis zatazovat. Ked tak jej povedz, ze ta boli koleno, tak nemozes skakat a bicyklovat.
A co sa tyka obriezky vseobecne - viac ako 1/3 muzskej populacie sveta ju ma, ci uz z nabozenskych alebo zdravotnych dovodov, takze nic mimoriadne to nie je.
Ja neviem, keby si mal problem so zarastajucim nechtom alebo slepym crevom, polypmi v nose, hocicim inym, co ti nejako zneprijemnuje zivot, tak tiez sa toho nebudes chciet vzdat?
@anonym_autor moj manžel ma obriezku a v pohode všetko funguje ako ma.Nechapem z čoho máš strach preboha sak len kúsok koze ti odstrania nie celý ud 😂😂 Kebyže ta čaká operácia mozgu ci srdca nepoviem ani pol slova ale len ten kúsok koze 😂 zakrok do 15 min
Môj muž má obriezku v dospelosti, citlivosť ostala rovnaká, aj schopnosť dosiahnuť všetko, čo treba, výdrž samozrejme záleží od iných okolností, ako je predkožka. Ja som si na to musela chvíľku zvykať, lebo je to prvý obrezaný penis, ktorý som v živote videla, ale som spokojná, pri styku nevidím žiadny rozdiel. Jediný rozdiel je, že obrezaný má kožu na žaludi trochu hrubšiu, ale to rozoznám len v ústach, takže neboj sa ničoho, bude to ok, choď čím skôr.
Mne môj urológ povedal, že čím skôr to chlap rieši, tým skôr bude manželka spokojná. Tiež mám doma strachopuda.
@elz1920 vieš, ja som sa bál, že nebudem schopný ejakulovat a mať deti. Viem, že pre vás je to smiešne a na svete sa vykoná obrovské množstvo obriezok malých chlapcov, ale ten strach tam bol a urologicka, u ktorej som bol, mi povedala, že je to vraj u chlapov na Slovensku bežné.
@anonym_autor moj manžel ma obriezku a v pohode všetko funguje ako ma.Nechapem z čoho máš strach preboha sak len kúsok koze ti odstrania nie celý ud 😂😂 Kebyže ta čaká operácia mozgu ci srdca nepoviem ani pol slova ale len ten kúsok koze 😂 zakrok do 15 min
@anonym_f944e4 Ja budem mať celkovú anestéziu a budem cez noc v nemocnici. Takže počas operácie by som nemal nič cítiť. Tak dúfam, že to tak aj bude.
A ked zeny pri porode natrhne (a casto az od jenej diery po druhu) alebo ju nastrihnu a siju ju bez umrtvenia, no ako to tie zeny preziju? Prosim Ta, nelutuj sa, ako keby slo o neviem co.
Co chces preboha dcere vysvetlovat? Ako ma matka po porode vysvetlovat novorodencovi alebo starsiemu dietatu, ktore uz ma doma, ze ledva vstane z postele a zvlast, ak je po cisarskom, ze mala rozrezane a posite cele brucho? Sa trochu zamysli nad tym, preboha 🫣
@elz1920 vieš, ja som sa bál, že nebudem schopný ejakulovat a mať deti. Viem, že pre vás je to smiešne a na svete sa vykoná obrovské množstvo obriezok malých chlapcov, ale ten strach tam bol a urologicka, u ktorej som bol, mi povedala, že je to vraj u chlapov na Slovensku bežné.
@anonym_autor tak keď porovnám laparku so žlčníkom v celkovej anestézii, 2 akútne sekcie v spináli s kúskom odrezanej kože, tak možno by sa to dalo fakt nazvať smiešnym.
A to nehovorím o ženách, ktoré mali tak ťažké pôrody, že ich šili hodinu, zvonka aj zvnútra, niektoré z toho vyviazli s inkontinenciou, iné si 2 mesiace poriadne nesadli, lebo boli potrhané až po zadok a veľká potreba bola utrpením. Niektoré tak zle zašili, že sex bol už len horší a bolestivý, žiaden pôžitok, čisté utrpenie.
Tehotenstvo niektoré prevracajú celých 9 mesiacov, preležia, lebo chcú dieťa.
Môžu mať popôrodnú depresiu. Môže ich opustiť muž, lebo neschudnú do pôvodných rozmerov.
Riskujeme veľmi. Nevieme ani jedna, do čoho ideme, lebo chlap sa naplno zvykne prejaviť až pri dieťati. Môžeme zrazu ostať samy, lebo si nájde milenku. Lebo to nezvláda, lebo si to inak predstavoval.
Je xy ťažkých operácií trvajúcich hodiny. Sú choroby, pri ktorých je toto bagateľ.
Vzmuž sa. Nerodíš.
@anonym_autor môj muž išiel v dospelosti až a jedine čo ľutoval bolo, že nešiel skôr, jasné že to bolelo po zákroku, som ho brala domov každý kamienok cítil pod autom, sa dojaukal niečo. On skôr hovorí, že je oveľa citlivejší teraz...a len jediné negatívum je, tak ako to tam má zahojené na žaludi také minijazvyčky, tak občas sa mu tam do toho šev z pyžama dostane a vtedy a to vraj vie byť nepríjemné.
Inak k tej ejakulácií, vydrží oveľa dlhšie ako predtým.
Dcére povedz že máš au a je to, hádam jej nebudeš detaily vysvetľovať.
@anonym_f944e4 Ja budem mať celkovú anestéziu a budem cez noc v nemocnici. Takže počas operácie by som nemal nič cítiť. Tak dúfam, že to tak aj bude.
@anonym_autor mé boj nic bude všetko v poriadku nerobia to prvý krát a su odborníci horšie by si mal keby to kdesi v džungli robili tie kmene co kameňom odrezu 😬

@anonym_autor bývalý partner mal obriezku, bolo to super, hygienické a mal dobrú výdrž v posteli. Tiež si to dal robiť ako dospelý. O negatívach neviem žiadnych