icon

Očkovať sa proti HPV pri pozitívnom teste?

Včera o 07:39

Ahojte, je tu niekto taký? Cytológia všetko ok ale mám pozitívny hpv 🥲 čo je šok. Ale je to slabou imunitou podľa mňa. Partnerov nestriedame. Neviem či sa mám dať zaočkovať. Kúpila som si delfagyn

Strana
z2
stellarstar
Včera o 07:42

Ja som hpv poz ale očko nedala, gyn nespomínal

autor
Včera o 07:43
@stellarstar

Ja som hpv poz ale očko nedala, gyn nespomínal

@stellarstar fakt? Môj to odporúča. A čo vam odporučil koľko to už máte prosím?

stellarstar
Včera o 07:46
@anonym_autor

@stellarstar fakt? Môj to odporúča. A čo vam odporučil koľko to už máte prosím?

@anonym_autor ja to už mám vyše 15 r ak nie viac

autor
Včera o 07:48
@stellarstar

@anonym_autor ja to už mám vyše 15 r ak nie viac

@stellarstar chodíte pravidelne na cytologiu? Či už ste to po čase neriešili? Ja mám z toho stresy 😅👌

Aký typ máte? 16-18 mám negatívny

stellarstar
Včera o 07:49

@anonym_autor samozrejme každý rok, raz ( pred ca 5-6r ) som mala zle výsledky, mala som konizáciu a kyretáž a vsetko ok

marcela64
Včera o 07:52

Skús sa hlavne poradiť s lekárom, ten bude najlepšie vedieť, či je to vhodné alebo nie.

autor
Včera o 07:53
@marcela64

Skús sa hlavne poradiť s lekárom, ten bude najlepšie vedieť, či je to vhodné alebo nie.

@marcela64 on mi to odporúčal. Ale povedal, že je to na mne. A ja sa tu pýtam ludi ktorý možno majú/mali skúsenosti . 120€ stojí jedna a sú tri. Či sa to oplati .

anonym_383300
Včera o 08:02

Mala som raz pozitívne HPV. Na kontrole po pol roku to bolo už negatívne a odvtedy stále negatívne. Viem, že vtedy som si kúpila papilocare, hlivu ustricová a reishi.

anonym_c9e305
Včera o 08:03
@anonym_autor

@marcela64 on mi to odporúčal. Ale povedal, že je to na mne. A ja sa tu pýtam ludi ktorý možno majú/mali skúsenosti . 120€ stojí jedna a sú tri. Či sa to oplati .

@anonym_autor oplatí sa to hlavne pre lekára, ktorý má z toho províziu.
Mňa tiež do toho strašne tlačil, nedala som sa. Za necelý rok som mala cytológiu OK a mám ju OK aj ďalších 15 rokov. Imunita si s tým poradila.

mirka2405
Včera o 08:06

@anonym_autor Ano, ja som.

autor
Včera o 08:06
@anonym_c9e305

@anonym_autor oplatí sa to hlavne pre lekára, ktorý má z toho províziu.
Mňa tiež do toho strašne tlačil, nedala som sa. Za necelý rok som mala cytológiu OK a mám ju OK aj ďalších 15 rokov. Imunita si s tým poradila.

@anonym_c9e305 ďakujem. Presne pre toto som otvorila túto temu. Prosím aj ste niečo brali nejaké vitaminy Alebo niečo?

autor
Včera o 08:07
@mirka2405

@anonym_autor Ano, ja som.

@mirka2405 beriete nejaké vitamíny alebo niečo? 🙂

autor
Včera o 08:08

Ja viete čo nechápem 😅 že keby náhodou sa už vyliečiť z toho či to môžem dostať zas od muža? Riešili ste to aj z mužmi alebo nie?

sara07
Včera o 08:09
@anonym_autor

@anonym_autor nie su na všetky hp typy
môj mi to ani nespomenul vôbec
s hp sa vie aj sam organizmus vysporiadat
však ked to prekonaš tak imunitu na to máš , a len myslim 9 typov hp virusov je problemovych alebo 14 z nejak zo 100
ja som mala po roku v poriadku už

autor
Včera o 08:11
@sara07

@anonym_autor nie su na všetky hp typy
môj mi to ani nespomenul vôbec
s hp sa vie aj sam organizmus vysporiadat
však ked to prekonaš tak imunitu na to máš , a len myslim 9 typov hp virusov je problemovych alebo 14 z nejak zo 100
ja som mala po roku v poriadku už

@sara07 aj ste niečo brali nejaké vitamíny alebo niečo? Ďakujem

anonym_c9e305
Včera o 08:14
@anonym_autor

@anonym_c9e305 ďakujem. Presne pre toto som otvorila túto temu. Prosím aj ste niečo brali nejaké vitaminy Alebo niečo?

@anonym_autor nič som nebrala. Ale teraz je toho už kopa, čo môžeš brať, na tvojom mieste by som s očkovaním počkala a skúsila posilniť imunitu

autor
Včera o 08:22
@anonym_c9e305

@anonym_autor nič som nebrala. Ale teraz je toho už kopa, čo môžeš brať, na tvojom mieste by som s očkovaním počkala a skúsila posilniť imunitu

@anonym_c9e305 skusim to urobiť tak🙂 o pol roka mám ísť na cytologiu znova

anonym_7e5864
Včera o 08:37

jasne ze to mozes dostat zas aj keby sa teraz vyliecis.
vies ty vobec ze z hpv je rakovina krcka maternice?? a ty rozmyslas ci sa das zaockovat len aby nahodou doktor nemal proviziu? napriek tomu, ze ta to vie od nej ochranit? ze imunita si poradi 😵 to nepisala ziadna zena s rakovinou krcka.. ci ti ockovanie teraz pomoze sa pytaj u dr pripadne si pozri medicinske studie a nie modreho kona. vsade najdes odpoved ze ano, len tu nie

mirka2405
Včera o 08:44
@anonym_autor

@mirka2405 beriete nejaké vitamíny alebo niečo? 🙂

@anonym_autor ..brala som indonal women

autor
Včera o 08:48
@anonym_7e5864

vies ty vobec ze z hpv je rakovina krcka maternice?? a ty rozmyslas ci sa das zaockovat len aby nahodou doktor nemal proviziu? napriek tomu, ze ta to vie od nej ochranit? ze imunita si poradi 😵 to nepisala ziadna zena s rakovinou krcka.. ci ti ockovanie teraz pomoze sa pytaj u dr pripadne si pozri medicinske studie a nie modreho kona. vsade najdes odpoved ze ano, len tu nie

@anonym_7e5864 ak čítaš s porozumením tak by si pochopila že nie nejde mi o to ale pýtam sa tu žien ktoré majú skúsenosti s tým či to pomohlo alebo nie či si to mám dať či to pomôže alebo je to zbytočnosť. Viem že sa to môže dostať z toho pomaly do toho štádia. Máš skúsenosti ?

autor
Včera o 08:48
@anonym_7e5864

@anonym_7e5864 dala si sa zaočkovať ty?

sara07
Včera o 09:46
@anonym_autor

@sara07 aj ste niečo brali nejaké vitamíny alebo niečo? Ďakujem

@anonym_autor papilocare jeden cyklus

ronie338
Včera o 10:55

Ja som, mám konizaciu, mala som aj po nej zle vysledky, potom som sa stihla dať 2x zaočkovať a otehotnela som, odvtedy mám dobre výsledky a chodím na rozšírenú cytologiu. Dieťa dám hneď ako to bude možné očkovať. Onkogynekolog vravel ze pri tehotenstve sa imunita zväčša o to postará ale pomohlo aj očkovanie.

anonym_7e5864
Včera o 12:17

Ano uz som davno zaockovana. Dam ockovat aj deti

autor
Včera o 13:31
@anonym_7e5864

Ano uz som davno zaockovana. Dam ockovat aj deti

@anonym_7e5864 kedy sa davaju detičky?

anonym_7e5864
Včera o 13:56

to si mozes vygooglit.,

autor
Včera o 17:28
@anonym_7e5864

to si mozes vygooglit.,

@anonym_7e5864 jak vidim ty si sem došla len rýpať . Po dlhej dobe sem pridem a nič sa nezmenilo 🤷‍♀️

dadis
Včera o 18:26
@anonym_autor

@anonym_7e5864 jak vidim ty si sem došla len rýpať . Po dlhej dobe sem pridem a nič sa nezmenilo 🤷‍♀️

@anonym_autor Ja zaockovana som. Ono ti to spatne nepomoze, bud sa s nakazou tvoja imunita zabojuje, alebo sa virus usidli v bunkach krcka maternice. A vyedy sa moze/nemusi aktivovat po nejakom case a zacat vytvarat abnormalne bunky. Stale vsak v tejto faze mame riesenia - pri prekanceroznych nalezoch sa skracuje krcok, vtedy sa toho hpv spravidla zbavis. Ale aj po konizacii sa odporuca dat sa zaockovat - aby si sa nereinfikovala.

anonym_6dc0ac
Včera o 18:50

Očkovanie ta bude chrániť pred tými typmi hpv, ktore mas negatívne a proti ktorým sa ockuje. Je to na tebe.
Ja som sa nedala. Mala som karcinom krčka pred 15timi rokmi, konizaciou mi odstránili vsetko zle a odvtedy mam pokoj a ukážkové výsledky. Chodím poctivo kazdy rok na preventivku. Zo začiatku som este kazdy polrok chodila na onkogynekologiu 8rokov po konizacii. Ani raz mi ockovanie nebolo odporúčané na onkogynekologii . Moja nová gyn to spomenula raz , ale inak ma neprehovara. Manžela mam stale rovnakého 19rokov a hpv som znova nedostala. Ak dožijem s manželom, tak mi je očkovanie zbytočné.

anonym_0e7b99
Včera o 21:35
@anonym_autor

@anonym_autor musis zvazit, ci si za 360€ problem vyriesis, alebo sposobis novy, noveee🤕

Strana
z2