Odobratie vzorky z prsníka. Je to rakovina?
Dobrý prosím vás kamarátka ma problém s prsnikom bola na usg ale nič bližšie jej nepovedali ma ísť druhy krát na odobratie vzorky môže to byť rakovina prsníka lebo je celá zufala pretože nič presne nevie Ďakujem

Treba počkať na výsledky. BI RADS 4c žiaľ vysoké riziko malignity. Kamarátka mala bi rads 4b a prestastie výsledky boli negatívne. Švagriná 4c a biopsia potvrdila rakovinu, prestastie to bolo veľmi skoré štádium, stačila operácia, nedali jej ani chemo ani oziare.
nech si najde birads 4c na googli, tam su stupne vysvetlene
drzim palce
@pink_lady kamarátka
@reile19525 Preto ju poslali na biopsiu, aby sa presne zistilo o aké ložisko tam ide, musí počkať na ten výsledok.
@reile19525 musi pockat na vysledok.
@reile19525 kolko ma rokov. berie hak?
@balerina2025 35 co je to hak
@reile19525 hormonalna antikoncepcia
@balerina2025 nie neuziva
@reile19525 ani v minulosti neuzivala HAK?
@lenka_da nie
@reile19525 to zistí až po výsledkoch. Ja som mala najprv BIRADS 4a, po odobratí vzorky veľkou ihlou bol výsledok negat, malo sa to vyberať, ale bolo rozhodnuté počkať na mamograficke vysetrenie, po ďalšej mamografii mi už napísali BIRADS 4b, nasledoval odber vzorky pod mamografom, mala som neskutočný stres a strach, no doktor a sestričky boli úžasný. 11.3. som bola po výsledky, všetko je negat, o pol roka kontrola. Teraz už mám napísané BIRADS 3. Ver, že výsledky budú dobre, aj keď ti hlava bude šrotovat všetko možné. Držím ti palceky.
@reile19525 ako dopadla kamaratka

Kamaratka, ci ty? Nikto ti tu odpoved neda, len biopsia...