Opakovaná infekcia/pošva/mechúr/konečník

tania1107
6. nov 2023

Dobrý deň,mám 17 rokov,a už asi 3 roky som mala vždy opakované zápaly/nachladnutie len som to nikdy nijakým spôsobom neriešila (vždy urologické čaje,Probiotiká (BISEPTOL) a stále nepomohlo.
Trpím na bolesť konečníka a močového mechúru (pošvy)
Tento rok som mala väčšie a väčšie bolesti mechúru,vedela som byť na wc aj 4/5 hodín.
Neskôr som to začala riešiť už s mojom obvodnou doktorkou že mám opakované zápaly a chcela by som si spraviť vyšetrenia.Brala mi moč,krv…A cele výsledky som mala zle..Každý mesiac som mala výsledky moču veľmi zle.Neskôr ma poslala na vyšetrenia do BB a tam mi zistili infekciu v okolí pošvy a aj vo vnútri.
Mala som neskutočne bolesti a veľa moču som v sebe držala takže ma cievkovali.
Nejaký mesiac to ustálo..A zase sa mi to vrátilo…Najhoršie je,že už začal byť veľký opuch pošvy,svrbenie,červenanie pošvy a veľmi ma to bolelo.(Skúšala som Canesten čipky a ešte horšie to bolo)
Nejaký čas som trpela na bolesť konečníka konkrétne hnačky,krvácanie,svrbenie,nemohla som poriadne ani sedieť ani ležať ani vôbec fungovať.(Doktor mi povedal že to mám zo psychických problémov 🤦🏽‍♀️(Radšej to nekomentujem)
A chcela by som vedieť váš názor,či sa mi mohla ta infekcia preniesť do konečníka…A či si myslite či nebudem mať v budúcnosti s týmto problémy.
(Ak sa pýtate na lekárov,tak v tejto dobe máloktorý lekár vám pomôže a ledva vás niekto zoberie na vyšetrenie…A keďže mám aj ja svoje nijaké povinnosti/školu preto som to tak zanedbala..A teraz to ľutujem.

Ak ste niekedy mali s týmto skúsenosť,prosím napíšte mi.

msnesquik
6. nov 2023

@tania1107 a co to je za infekcia? To nikde nepises...skor je typicky prenos z konecnika do posvy, e.coli atd...ale hnacky, krvacanie, svrbenie, to teda neviem...toto by som urgentne riesila nejako, hlavne to krvacanie (?)...ci s tym budes mat do buducna problemy neviem, ale je na mieste to ihned riesit, ako s tym mozes fungovat?

tania1107
autor
6. nov 2023

@msnesquik to mi presne nepovedali/Predpokladá sa že kvasinková infekcia…Neviem bojím sa už…Nijako som sa už musela s tým nastaviť v živote že to mam…Je to ťažké..ale keďže mám svoje určite povinnosti je pravda že si kúsok môžem za to aj sama kvôli škole…Myslím že to je s tých opakovaných zápalov…Keď som mala 12 rokov tak mi zistila gynekologička rozdvojenu maternicu snáď to s tým nebude mať nič spoločne…Bojím sa že v budúcnosti budem mať problém otehotnieť..

deedol
6. nov 2023

napis do skupiny zdravotnici na mk

anonymnasnazilka
7. nov 2023

no ak su to kvasinky, tak tie sa radi vracaju. je treba spodne pradlo preprat na 90tke, nosit len bavlnene volne spodne pradlo, tie probiotika by tiez mali pomoct. skus sa vyhnut sladkemu, to totiz tiez kvasinky podporuje.. ak je to zapal mocovych ciest, ten tak dlho nelieceny musel riadnu sarapatu narobit. Moze sa tiez vracat a zien je riziko vacsie.. a tie kvasinky sa mozu teoreticky preniest aj na konecnik, ak mas nejaky krem na tie kvasinky, tak ho pouzi aj v okoli konecnika.
kazdopadne urcite navstiv gynekologa, on zo sterov zisti o co sa jedna a nastavi liecbu. tieto veci treba riesit hned. drzim palce!

vakatko
7. nov 2023

Ahoj,
na kvasinky je dobrý Extrakt z grepových jadier, popýtaj sa v Lekárni.
Skús piť domáci Kefír z Tibetskej kefírovej huby, obsahuje veľa zdravých Probiotík a Enzýmov, ktoré vytlačia kvasinky z tela, ten ti neublíži len pomôže aj tráveniu.
Info o Tibetskej hube nájdeš na google.
Určite vylúč zo stravy Cukor, Lepok, Bežné mliečne výrobky, Bielu múku, Kysnuté cesto a hlavne Polotovary.
Na zápal je výborná Kurkuma, začni ju pridávať do varenia, alebo pijem Zlaté Kurkumové mlieko (použi mandľové mlieko) info a recept na google.
Jesť kostný vývar je výborný na Imunitu + potraviny s vysokým obsahom vitamínu C.
Kúpeľ s Epsomskou soľou môže tiež pomôcť, soľ kúpiš v drogérie alebo na nete.
Určite pravidelné návštevy u gynekologa.
Prajem rýchle uzdravenie 🙂

tania1107
autor
7. nov 2023

@anonymnasnazilka ďakujem za radu!

tania1107
autor
7. nov 2023

@vakatko ďakujem skúsim.

akvi
7. nov 2023

@tania1107 k tomu, čo tu už odznelo, prestaň používať aj bieleny toaletný papier. Ak sa dá, vždy sa oplachni vodou, ak sa nedá, nos si papier buď úplne obyčajný šedý Harmasan alebo vlhceny toaletak, ale hľadaj čo najmenej chemický, napríklad značka Luba.