icon

Opakovaný zápal močových ciest a chceme bábo

minnie2013
9. máj 2013

Ahojte všetky snažilky. Hľadám kočky, ktoré majú možno rovnaký alebo aspoň podbný problém ako ja. Už 4 roky trpím opakovaným zápalom moč. ciest. Z kultivácie vychádza e-coli. Dva roky sa mi celkom darilo zápalom predchadzať pomocou d- manosy a cikaním po sexe. No ale tu nastáva problém. Nakoľko sa s manželíkom rok snažíme o bábo a bezvýsledne. Mám podozrenie, že to môže mať príčinu aj v mojich zápaloch, ale aj v ISCARE mi doktor tvrdí, že to tým asi nebude. Momentálne som si uhnala jeden z najväčších zápalov, nakoľko keď sa snažíme o bábo, tak som hneď bezprostredne po styku nešla na wc ☹ a to bola asi chyba. Len ja som chcela tých malých diablikov v sebe udržať čo najdlhšie, a takto to dopadlo. Doktor v ISCARE tiež tvrdí, že to, že tých mršiek zo mňa trištvrte vypadne, tak že to tiež nevadí. Neviem čo si mám o tom myslieť. Mali ste niektorá podobný problém s močovými cestami a problémom otehotbieť? Ďakujem krásne za každú odpoveď

Strana
z2
xlucia
9. máj 2013

@minnie2013 telo si to koriguje samo. ak sa ti neda otehotniet, telo ti hovori, ze asi by si ho nemohla donosit, mas sa dat naprv doporiadku.
co ine cakas, ze ti povie dr. v takom centre? ze ano, vyliecte sa zo zapalov, dieta budete mat prirodzene a ja pridem o kseft??? vsade ide o peniaze.
tak v prvom rade sa liecte intezivne obaja. zrejme dostanete obaja atb. aby to muz na tebe zas neprenasal, on ani nemusi mat zdravotne problemy, stejnak moze byt nosic.
ty si nasad riadne silne probiotika, su aj specialne pre zeny na tieto problemy, a v lekarni si kup brusnicovu stavu BEZ AKEHOKOLVEK pridavku cukru. ried s vodou jedna ku jednej a pi kolko vladzes. zacni pit caj z alechemilky a mysieho chvosta a z toho si rob aj sediaceho kupele.
vsetko co som ti pisala min. 3 mesiace. a to bez ohladu na to ci atb. dostanete teraz alebo o par dni.
a rozhodne daj preliecit aj partnera. a obaja uz pocas brania atb. silne probiotika aby ste si zas nezarobili na mykozu
uvidis ze najneskor o pol roka budes tehula 😉
drzim palce

ooo
9. máj 2013

@minnie2013 ja mavam zapaly moc. ciest mam od svojich 12 rokov. opakovane niekolko krat za rok. a aj som otehotnela v dobe, ked som mala zase chytene mocove cesty. problem vacsinou byva, ak mas zapal ciest spolu so zapalom v suske.

minnie2013
autor
9. máj 2013

@ooo A ked už maš chytené močové cesty, tak to riešiš len atb.? A z čoho chytíš zápal? Lebo ja to mám odsledované, že len po sexe, keď nejdem hneď na wc. Určite mám oslabenú imunitu. Mala si aj počas tehu nejaký zápal? A ako dlho ste sa snažili? 🙂

simonkazga
9. máj 2013

tiež som kedysi trpela opakovanými zápalmi močových ciest a mechúra. Urológ mi predpísal Uro vaxom http://www.zdravie.sk/liek/18301/uro-vaxom-cps-.... Po doužívaní trojmesačnej kúry som na ne mohla zabudnúť. Už tomu budú 3roky, že som v úplnom poriadku. Skús sa poradiť so svojim lekárom ohľadom tohto lieku.

ooo
9. máj 2013

@minnie2013 atb mi nedavaju, lebo nezaberaju. takze fungujem na probiotikach a najnovsie sa mi osvedcili kvapky od valovica a potom este tieto homeopatika https://www.modrykonik.sk/fotoblog/ooo/album/sl... su na tehu nevolnosti a na zapaly mocovych ciest. mne staci, ak sa trochu ochladi. mozem mat na sebe aj 30 gatiek a neviem kolko ponoziek a este byt obalena v deke, aj tak dostanem zapal ciest. pocas tehu som mala zapal mocovych ciest zo zaciatku. a snazili sme sa asi pol roka (ale mam cystu v maternici)

minnie2013
autor
9. máj 2013

@simonkazga Uro waxom som uz kedysi mala, ale ako vidis natrvalo som sa toho nezbavila ☹

livocka21
9. máj 2013

@minnie2013 ja mavam opakovane zapaly mocovych ciest ... mala som ich aj pred tehu a mam ich aj teraz... musis pit vela veeeela vody... stale a stale... a kedze som otehotnela tak si myslim ze ZMC nie je dovod preco este nie si tehotna...drz sa 🙂

minnie2013
autor
9. máj 2013

@livocka21 Dakujem pekne si zlata 🙂

marcovka1
9. máj 2013

@minnie2013 ahoj ked ti mozem poradit tak chod k gynekolog.nech ti spravi vyter na chlamydie ,urieoplazmy...a na ostatne potvori 😢 mala som tie opakovane zapali moc.ciest a tiez som dlhe roky nemohla otehotniet ☹ tiez som mala e-coli ale som sa preliecila a bolo dobre a uz asi 6rokov mam pokoj,ale tehu nikde a nakoniec mi zistili ureoplazmy ktore sa nachazaju v mocov.trakte a brala som s mm antibiotika museli sme sa obaja preliecit a po dvoch mes.som otehotnela 🙂 a teraz cakam druhe 🙂 tak aj tebe drzim palce,aby sa ti to podarilo 😉

hrjanka
9. máj 2013

tiez som brala tie tri mesiace urovaxom, a pocas toho aj na konci uzivania som dostala zapal, takze ucinnost bola slaba 😝 ale osvedcilo sa mi nejedenie sladkosti - nakolko nesmiem mlieko, tak som vyradila vsetky keksy, mliecne cokolady a podobne veci z jedalnicka a klop-klop, tuto zimu som mala jediny zapal - a to pred rokom som ich mala v zime kazdy druhy tyzden. Jo a spavam s ponozkami na nohach - aj v lete, lebo som tiez velakrat dostala zapal zo studenych noh.

minnie2013
autor
9. máj 2013

Dakujem babule....no na ureplazmu, chlamydie my robili testy a tiez boli ok. Na jednej strane chvalabohu a na druhej musim patrat dalej .-)

adka556
Odpoveď bola odstránená
lulkala
11. máj 2013

@minnie2013 ahoj,ja mam ten isty problem..liecila som sa urovaxom a uz som niekolko mesiacov v pohode, ale samozrejme davam si velky pozor na zimu, a na hygienu ako vravis ty, najma po sexe...ale najvacsi problem mam ako ty, ze nemozem otehotniet, teraz je to presne 9 mesiacov co sa snazime a nic:( . O dva tyzdne idem k lekarom, ktori sa v tomto velmi pomohli mojej sesternici, ktora mala tiez uplne rovnake problemy, tak uvidim...ale mam velky strach, aby to nebolo nieco vazne. uvidim... ty si to nejako riesila? mas nejake lieky?

minnie2013
autor
11. máj 2013

@lulkala Ahojky, no my sme zatial absolvovalo spg., a hormonálny profil v CARE a vraj je to u nas ok. Ja som sa pytala na zapaly mocovych ciest aj urologicky a j v CARE a aj mojho gynekologa a kazdy z nich tvrdi, ze s moznostou otehotniet by to nemalo suvisiet, len urol. povedala, ze sice sa o tom v mudrych knihach nepise,ale v medicine je mozne vsetko. Mam vraj trochu zvyseny testosteron. Moj gyn. ma nejnovsie vystrasil polycystickymi vajcnikmi, lebo sa vo mne nevie zorientovat. No ja ked som si citala priznaky, tak sa mi to velmi nepozdava. Aj mesacne som si robila testy na ovulku a vzdy vysla krasne, no on povedal, ze to nie je 100%. Tak ja uz vazne neviem. Mam pocit, ze cim viac chodim po doktoroch, tym som viac zmatena. Momentalne prekonavam dost silny zapal, ktory som si privolala asi tym, ze som po sexe nechodila na wc. Prve atb. nezabrali a nakoniec sa dostavila aj horucka. U mna ked to uz prepukne, tak ma ziadne prirodne zazraky nezachrania. Tieto druhe atb. uz hadam zabrali, tak bude uz dufam zas vsetko ok. Inak ked som sa pytala v CARE, ze ci vadi, ked hned chodim po sexe na wc, tak tvrdi, ze nie. Ziadne lieky zatial neberiem a dufam, ze to tak aj ostane, teda myslim na otehotnenie. A vy ako? Ty mas nejake lieky? Ako casto mavas zapaly? A tiez po sexe? Ako to riesis? A ako pomohli tvojej sesternicke? Dlho sa im nedarilo? Juuu to je ale otazok...prepac....ale som rada, ze v tom nie som sama 🙂

lulkala
11. máj 2013

@minnie2013 Ja som tiez rada, ze si mam s kym o tom pokecat a poradit sa 🙂 .. zapal som mala velmi silny v auguste minuleho roka,mala som 40 horucky, dvoje antibiotika, hroooza..potom na jedes dva slabsie. Bola som na nefrologii, kde mi predpisali urovaxom a ten mi zda sa pomohol, brala som aj gynex.. Teraz uz je lepsie, ale davam si velky pozor, hlavne na zimu, po sexe tiez chodim na wc, zehllim spodne pradlo. Na umyvanie pouzivam bezne sprchove gely, pretoze vraj tie intimne nicia prirodzene prostredie a zabijaju aj dobre bakterie a potom lahsie dostanes zapal a tiez som zacala pouzivat intimky z lekarne, ktore posobia dezinfekcne. S lekarom som este to ze sa nam nedari neriesila, brala som 5 rokov antiku a po vysadeni som mala niekolko mesiacov velmi nepravidelnu mrchu, az teraz posledne tri mesiace v pohode. Pijem len alchemilkovy caj. Sesterka mala tiez opakovane zapaly, mala chytene ladviny a nemohla otehotniet tri roky. Tito lekari jej dali nieco na preliecenie zapalu, ktory mala v tele a povedali ze do troch mesiacov aj otehotnie a aj sa tak stalo. Tak duufam,ze aj mne nejako pomozu. 🙂 a ty sa kolko snazis o babo??

minnie2013
autor
11. máj 2013

My sa zatial snazime rok 🙂 A co su to za lekari, to asi nebudu normalni ako v nemocnici, ci? Tak to je super, ze jej takto pomohli. Vidis aspon ti ma v tom kto poradit, ked ste mali podobny problem v rodine. A to na ten zapal co brala sesterka, tak to asi neboli atb., ci? Mam tiez doma gynex,ale brala som ho len 2 tyzdne, lebo potom som mala ovulku, teda podla testov, tak sme sa vias snazilkovali, ale asi sme to prehnali a prisiel zapal. Tak teraz hlavne riesim ten., aby som sa z toho vyhrabala a hlavne sa dala psychicky do poriadku, lebo na psychiku je to poriadna zataz ☹ Mne zo zapalu vacsinou vyjde e-coli. Mavas aj nebakterialne zapaly?

laura051
Odpoveď bola odstránená
jaja018
29. máj 2013

Uff zápal močových ciest moja nočná mora. Už jak to čítam ma boli mechúr. Ja mám odmala problémy este aj v tehu som mala. Mne nepomáhajú žiadne brusnice a hovadinky. Iba kúpeľ v horúcej vode a na bruchu termofor. A v poslednej dobe sa mi osvedcili kvapky rovatinex už ked začínam cítiť ze asi tak si nakvapkam a zatiaľ pomáha

aber
26. júl 2015

@minnie2013 ahoj sú to už dva roky ale skús zistiť, či náhodou nemáš v stolici plesne, pri ich premnozeni sa vyskytuje zápal močaku aj mykozi

lindusss176
7. okt 2015

Kup si caj z kvetov harmaceka v extra kvalite uricite ti pomoze objednávam ho cez naturonline a treba ho pit a aj robit si zabali z toho caju prikladat obklady z caju na miesta kde je zapal. Vyskusaj fakt pomaha 🙂 a treba to robit starostlivo a pravidelne🙂 kym zapal uplne nepominie

lindusss176
19. apr 2016

Ahoj skúšala si už piť brusnicovú šťavu https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz... lieči zápal močových ciest a je veľmi zdravá. V tvojom prípade by som asi vyskúšala aj takto vyliečiť zápal. Plus by som začala užívať púpalkvé kapsule, ktoré sú výborné a liečia zápaly. www.naturonline.sk Hlavne vylieč zápal až potom bábo. A čím viac sa snažíte ako zákon schválnosti sa nedarí. Venuj sa tomu čo ta baví lieč sa a uvidíš ostaneš tehotná ani nebduš vedieť ako. 🙂 Držím palce..

meca
2. jún 2016

@xlucia ake odporucas probiotika?

meca
2. jún 2016

@ooo ktore kvapky od Valovica odporucas na mocove cesty?

meca
2. jún 2016

@minnie2013 presne ako ja som po liecbe UROVAXOMOM a probelmy sa mi vratili.

xlucia
2. jún 2016

@meca pre koho. pre dieta ci dospeleho?

meca
2. jún 2016

@xlucia pre dospeleho

kuriatkomm
2. jún 2016

Ahoj,nečítala som príspevky predomnou,tak pardon ,ak sa budem opakovať..
Ja trpím zápalom močových.ciest s prestávkami od puberty. V podstate odvtedy ako som začala so sexom.
Otehotnela som po vyše pol roku snaženia, v tehotenstve som mala silný zápal a aj som kvôli tomu potratila. Najskôr sa daj zdravotne dokopy a potom sa snažte. Ja som aj HPV pozitívna, možno aj ty máš tento vírus a spôsobuje ti problémy..
Robili ti cytológiu?

xlucia
2. jún 2016

@meca su na tospeci infantdophilus
http://www.monsea.sk/p/women-dophilus/

dva mesiace denne kapucinku a kapsle brusnicove KTORE NEMAJU CUKOR ANI UMELE SLADIDLA

meca
2. jún 2016

@kuriatkomm ahoj dakujem Ti pekne. ja som uz bola preliecena a zase sa to vratilo. Mala som v minulosti genitalne bradavice a tie suvisia s HPV.

meca
2. jún 2016

@xlucia ďakujem 🙂

Strana
z2