Operácia análnej fisury alebo hemoroidov v tehotenstve
Ahojte.
Minuly rok som podstupila laserovu operaciu hemoroidov, a po nej mi zostal polyp a analna fisura. Chcela som si to dat vyoperovat u MUDr. Dimova, ale poradil mi, ze by sa to dalo v lokalnej anestezii az v druhom trimestri. Najradsej by som to riesila po porode, ale ta bolest je neskutocna, kto to zazil, vie o com hovorim, a obavam sa, ze to v tretom trimestri bude len horise.
Mala ste niektora operaciu fisury alebo hemoroidov v tehotenstve? Ako to dopadlo, a neublizilo to babatku?
Dakujem.
Ja som mala po pôrode trhlinu, hemoroidy aj polypy. Bola som na vyšetrení na klinike DoktorPRO. Trhlinu som liečila dilatáciou, hemoroidy a polypy ostali, na zákrok idem neskôr. Ale tá trhlina sa mi vyliečila, viem aké to je bolestivé a nepríjemné, čiže dilataciu naozaj odporúčam + zavedenie vlákniny do stravy aby bola nebola tvrdá stolica, a hlavne aby bola pravidelná. Zápcha to celé iba zhoršuje. Neviem aké sú možnosti operácie v tehotenstve, viac info vám dá asi doktor 🙂
Ja som mala strasne problemy a bolesti, v prvom trimestri mi praskol hemoroid, trielili sme na pohotovost, dali mi avenoc cipky a pomohlo. Po porode, kedy som dostala teombozu a bola anemicka, mi skusali asi 3 pripravky zeleza, ktore ma zapekalo tak, ze som revala od bolesti. Trosku mi pomohlo dat si nohy na samlik - odvtedy inak na wc ano nejdem 🙂
@pallacinka29 na hemoroidy je vyborny detralex len tehotne a dojciace asi nemozu. Mne vyborne zabral. Uplne sa to stiahlo. By som neverila keby som na vlastnej kozi nevyskusala
@pallacinka29 pardon to patrilo @jani_uk
@katesocka Urcite pokial nemas alergiu na cucoriedky. Maju ho aj v lekarnach, aj v obchodoch, alebo priamo cez stranku https://www.agrokarpaty.com/index.php?m=1&sub=4...
@janage
@katesocka Baby, Detralex poznam, ale mne kazdy lekar povedal inak - dojcenie myslim. Gynekologicka povedala, ze v pohode si mam davat, hematologicka tiez, ale angiolog tvrdi, ze ho nemusim brat - mna po tromboze nenormalne bolia nohy aj po dvoch rokoch. Beriem obycajny Askorutin trikrat denne a ten mi ako-tak pomaha.
@pallacinka29 askorutin na hemoroid je za mna co sa ucinku tyka asi jak obklad na zlomenu nohu😉mne fakt az ten detralex zabral a to som kukala na dr. Ze na TOTO mi ide dat tabletky nejake?! Som myslela ze mu hrablo a on to na mne videl😂 som bola v hroznom stave, ani sediet ani wc...
@janage ja uz to nemam na hemoroidy, ale na cievy po tromboze
@pupava999 ahoj, chirurg mi robil dilatáciu konečníka vraj (neviem, spala som 😁). Vraj som to mala kŕčovito stiahnuté a preto sa mi robila trhlina. No a v narkóze to robil preto, lebo inak by som sa neuvoľnila. Trvalo to vraj celé asi 5 minút. A pomohlo to. 🤩 A nemala som ani žiadne pozákrokové bolesti. 😊
@vierka_bacik nebola ta dilatacia velmi bolestiva pri trhline? Ja to nedokazem s tym dilatatorom

@jani_uk Ahoj, ja som v tehotenstve síce toto neriešila, ja až po pôrode, ale viem, aký zážitok prináša análna fisúra. Fúúúúú... Počas "posedenia" na záchode som vždy krčila niečo, čo som práve mala poruke... Hovorí sa, že ako keby žiletky z človeka išli. Absolútne súhlasím... Mne doktor tú fisúru s niečím leptal, s nejakým roztokom. Trošku to štípalo, ale oproti zážitku z "posedenia na záchode" to bolo nič. 🙂 Neviem, v akom stave to máš, ale skús sa popýtať, či sa to nedá nejako inak riešiť, než operáciou. Mne sa to stále robilo, až kým jeden chirurg neskonštatoval, že mám na príslušnom mieste kŕč a že preto sa mi to stále robí. Urobil drobný zákrok a super - pomohlo. Ale je fakt, že to robil v celkovej narkóze, i keď veľmi krátkej. Celá procedúra okolo toho bola dlhšia ako samotný zákrok. Veľmi, veľmi Ti držím palce, aby si sa čo najskôr zahojila. Asi poznáš správny režim - nezadržiavať zo strachu, že to zas bude bolieť, ale ísť každý deň. Piť veľa tekutín, nech to ide ľahko. Naozaj s Tebou súcitím, lebo presne viem, čo prežívaš... Ale bábenko je teraz prvoradé, tak držím palce, aby si prišla na vhodný spôsob hojenia. 🙂