icon

Operácia análnej fisury alebo hemoroidov v tehotenstve

jani_uk
20. jún 2018

Ahojte.
Minuly rok som podstupila laserovu operaciu hemoroidov, a po nej mi zostal polyp a analna fisura. Chcela som si to dat vyoperovat u MUDr. Dimova, ale poradil mi, ze by sa to dalo v lokalnej anestezii az v druhom trimestri. Najradsej by som to riesila po porode, ale ta bolest je neskutocna, kto to zazil, vie o com hovorim, a obavam sa, ze to v tretom trimestri bude len horise.
Mala ste niektora operaciu fisury alebo hemoroidov v tehotenstve? Ako to dopadlo, a neublizilo to babatku?
Dakujem.

Strana
z2
mijunik
20. jún 2018

@jani_uk Ahoj, ja som v tehotenstve síce toto neriešila, ja až po pôrode, ale viem, aký zážitok prináša análna fisúra. Fúúúúú... Počas "posedenia" na záchode som vždy krčila niečo, čo som práve mala poruke... Hovorí sa, že ako keby žiletky z človeka išli. Absolútne súhlasím... Mne doktor tú fisúru s niečím leptal, s nejakým roztokom. Trošku to štípalo, ale oproti zážitku z "posedenia na záchode" to bolo nič. 🙂 Neviem, v akom stave to máš, ale skús sa popýtať, či sa to nedá nejako inak riešiť, než operáciou. Mne sa to stále robilo, až kým jeden chirurg neskonštatoval, že mám na príslušnom mieste kŕč a že preto sa mi to stále robí. Urobil drobný zákrok a super - pomohlo. Ale je fakt, že to robil v celkovej narkóze, i keď veľmi krátkej. Celá procedúra okolo toho bola dlhšia ako samotný zákrok. Veľmi, veľmi Ti držím palce, aby si sa čo najskôr zahojila. Asi poznáš správny režim - nezadržiavať zo strachu, že to zas bude bolieť, ale ísť každý deň. Piť veľa tekutín, nech to ide ľahko. Naozaj s Tebou súcitím, lebo presne viem, čo prežívaš... Ale bábenko je teraz prvoradé, tak držím palce, aby si prišla na vhodný spôsob hojenia. 🙂

vierka_bacik
21. jún 2018

Ja som mala po pôrode trhlinu, hemoroidy aj polypy. Bola som na vyšetrení na klinike DoktorPRO. Trhlinu som liečila dilatáciou, hemoroidy a polypy ostali, na zákrok idem neskôr. Ale tá trhlina sa mi vyliečila, viem aké to je bolestivé a nepríjemné, čiže dilataciu naozaj odporúčam + zavedenie vlákniny do stravy aby bola nebola tvrdá stolica, a hlavne aby bola pravidelná. Zápcha to celé iba zhoršuje. Neviem aké sú možnosti operácie v tehotenstve, viac info vám dá asi doktor 🙂

janage
25. jún 2018

@jani_uk ahoj skus na fisturu unigel procto cipky, mozes aj tehu to pouzivat

jani_uk
autor
26. jún 2018

@janage Presne mi toto odporucal lekar, tieto cipky plus Avenoc krem, a velmi to pomohlo, par dni som nemala ziadne bolesti, az ked som to prestala uzivat. Tak aspon viem, ze toto pomaha.

pallacinka29
27. jún 2018

Ja som mala strasne problemy a bolesti, v prvom trimestri mi praskol hemoroid, trielili sme na pohotovost, dali mi avenoc cipky a pomohlo. Po porode, kedy som dostala teombozu a bola anemicka, mi skusali asi 3 pripravky zeleza, ktore ma zapekalo tak, ze som revala od bolesti. Trosku mi pomohlo dat si nohy na samlik - odvtedy inak na wc ano nejdem 🙂

janage
27. jún 2018

@jani_uk to potom skor varianta unigel prokto plus klasicky unigel miesto maste, pripadne gel svytazkom z dubovej kory, hemostop gel tusim sa vola. Mne avenoc nula bodov. Po porode potom zas porada s lekarom a rozhodnes sa.

janage
27. jún 2018

@pallacinka29 na hemoroidy je vyborny detralex len tehotne a dojciace asi nemozu. Mne vyborne zabral. Uplne sa to stiahlo. By som neverila keby som na vlastnej kozi nevyskusala

janage
27. jún 2018

@pallacinka29 pardon to patrilo @jani_uk

katesocka
27. jún 2018

@janage detralex mozu aj tehotne ale tusim az od druheho trimestra. Dnes som to akurat riesila u doktorky, koncim prvy trimester ale aj tak mi ho velmi nechcela predpisat a ja som ani nechcela. Nechcem brat lieky kym nemusim.

janage
27. jún 2018

@katesocka suhlasim treba zvazit vsetky moznosti, ja som sa vdaka nemu vyhla chirurgii, ale nebola som tehotna ani dojciaca takze som urcite mohla

katesocka
27. jún 2018

@janage keby som nebola tehotna tak by somm ho brala. Ja dufam ze sa operacii vyhnem, budem pouzivat gel a dufam ze sa to nezhorsi aspon do porodu.

janage
27. jún 2018

@katesocka drzim palce. Inak mne sa ulavilo uz po tyzdni a cca do mesiaca bolo skoro ok. Ani cele 150 balenie som nevybrala. Odporucam este cucoriedkovy plavnicky caj. Su to len listy a plody cucoriedok bez pridania kadecoho. Je vyborny.

katesocka
27. jún 2018

@janage cize to mozem? Kde ho prosim kupim?

janage
Autor odpoveď zmazal
janage
27. jún 2018

@katesocka Urcite pokial nemas alergiu na cucoriedky. Maju ho aj v lekarnach, aj v obchodoch, alebo priamo cez stranku https://www.agrokarpaty.com/index.php?m=1&sub=4...

janage
27. jún 2018

@katesocka treti zhora vlavo rozklikni

katesocka
27. jún 2018

@janage dakujem velmi pekne. Len netusim ci mam alergiu kedze ich nelubim 😁

janage
27. jún 2018

@katesocka tak troska caju odpit a pockat. 😉Mne velmi chuti je osviezujuci. Ma vela pozitivnych ucinkov na organizmus, mozes pit dlhodobo.

pallacinka29
27. jún 2018

@janage
@katesocka Baby, Detralex poznam, ale mne kazdy lekar povedal inak - dojcenie myslim. Gynekologicka povedala, ze v pohode si mam davat, hematologicka tiez, ale angiolog tvrdi, ze ho nemusim brat - mna po tromboze nenormalne bolia nohy aj po dvoch rokoch. Beriem obycajny Askorutin trikrat denne a ten mi ako-tak pomaha.

janage
27. jún 2018

@pallacinka29 askorutin na hemoroid je za mna co sa ucinku tyka asi jak obklad na zlomenu nohu😉mne fakt az ten detralex zabral a to som kukala na dr. Ze na TOTO mi ide dat tabletky nejake?! Som myslela ze mu hrablo a on to na mne videl😂 som bola v hroznom stave, ani sediet ani wc...

katesocka
27. jún 2018

@janage dakujem vyskusam urcite 😊

pallacinka29
27. jún 2018

@janage ja uz to nemam na hemoroidy, ale na cievy po tromboze

pupava999
13. jan 2025

@mijunik pekny den, mozem sa spytat aky zakrok? Dakujem

mijunik
15. jan 2025

@pupava999 ahoj, chirurg mi robil dilatáciu konečníka vraj (neviem, spala som 😁). Vraj som to mala kŕčovito stiahnuté a preto sa mi robila trhlina. No a v narkóze to robil preto, lebo inak by som sa neuvoľnila. Trvalo to vraj celé asi 5 minút. A pomohlo to. 🤩 A nemala som ani žiadne pozákrokové bolesti. 😊

pupava999
15. jan 2025

@mijunik dakujem za odpoved. Este sa mozem spytat kde operovali? Dakujem

mijunik
17. jan 2025

@pupava999 ono to ani nebola operácia. Nič nerezali, len potreboval, aby som bola uvoľnená, preto som spala. Robili mi to U Milosrdných v BA.

pupava999
17. jan 2025

@mijunik mozem ti napisat spravu?

pupava999
17. jan 2025

@vierka_bacik nebola ta dilatacia velmi bolestiva pri trhline? Ja to nedokazem s tym dilatatorom

mijunik
22. jan 2025

@pupava999 jasné 😊

mijunik
22. jan 2025

@pupava999 ospravedlňujem sa, že reagujem až dnes, ale nie som každý deň na koníkovi.

Strana
z2