Operácia vaječníkov - pooperačný priebeh
Ahojte. Som cca 3 týždne po vybratí vaječníka (cysty na oboch) ,vajcovodu, a krvavého abscesu z maternice.Rez cez brucho. Mala som už zapal v tele, preto aj ten krvavý absces. ( 2 týždne predtým som bola na preventivke, a všetko bolo ôk,žiadne cysty, abscesy...ze vraj🤨).Po cievkovani som dostala navyše aj zápal močových ciest v nemocnici. Všetko sa celkom pekne hojí, jazva tiez, jediné čo na trápi...Ostalo mi po tej operacii veľmi napuchnute brucho.som ako v 5.mes. tehotenstva. Je to nepríjemné,.Prosím Mala ste niektorá niečo také? Zmizne mi to brucho? Ci to už tak ostane. 3 týždne je už dosť a stále brucho rovnaké. Dr.mi nevie poradiť. ( ešte mam 4cm myom,ten mi nechali v maternici)
Ďakujem za rady ♥️
Celkovo po anesteze byva nafuknute brucho niekolko tyzdnov, je to “normalne”, prejde to. Drz sa
@estriina2 ja som po odstránení vajecnika aj vajcovodu mala napuchnute brucho skoro dva mesiace.
@zuzuky ahoj 🙂 tiez som akt.4 den po odstraneni praveho vajecnika a vajcovodu a dole podbrusko je akoby opuchnute. Ked polezim par hodin tak sa zmierni opuch, ale staci pol hodku byt hore alebo posediet na stolicke a znova opucha. Mala si to tiez taketo prosim ? Troska mi to robi starost. Kym som bola v nemocnici tak nic take som nemala . A teda robili to laparoskopicky. Dakujem pekne za info 🤗
@zuzuky ahoj 🙂 tiez som akt.4 den po odstraneni praveho vajecnika a vajcovodu a dole podbrusko je akoby opuchnute. Ked polezim par hodin tak sa zmierni opuch, ale staci pol hodku byt hore alebo posediet na stolicke a znova opucha. Mala si to tiez taketo prosim ? Troska mi to robi starost. Kym som bola v nemocnici tak nic take som nemala . A teda robili to laparoskopicky. Dakujem pekne za info 🤗
@bejcsi1988 Už asi neaktuálne ale áno. Dlho mi opuchalo a pritom pri kontrole všetko v poriadku.
@bejcsi1988 Už asi neaktuálne ale áno. Dlho mi opuchalo a pritom pri kontrole všetko v poriadku.
@zuzuky ahoj, ano aj u mna tak. Teraz som necele dva tyzdne po laparo a opuch stale, a vraj je to raritna komplikacka kedy sa plyn nie vsetok vstrebal a padlo mi to tam do podbrusia a tlaci to na mechur a creva. Vraj to este moze byt aj dalsie tyzdne taketo … krasa :/
@zuzuky ahoj, ano aj u mna tak. Teraz som necele dva tyzdne po laparo a opuch stale, a vraj je to raritna komplikacka kedy sa plyn nie vsetok vstrebal a padlo mi to tam do podbrusia a tlaci to na mechur a creva. Vraj to este moze byt aj dalsie tyzdne taketo … krasa :/
@bejcsi1988 mne to trvalo 2 mesiace ak nie viac kedy to prestalo. Prajem skoré zotavenie a co najskorejsie odpuchnutie.

@estriina2 ja som po odstránení vajecnika aj vajcovodu mala napuchnute brucho skoro dva mesiace.