icon

Operácia vaječníkov - pooperačný priebeh

estriina2
24. jan 2023

Ahojte. Som cca 3 týždne po vybratí vaječníka (cysty na oboch) ,vajcovodu, a krvavého abscesu z maternice.Rez cez brucho. Mala som už zapal v tele, preto aj ten krvavý absces. ( 2 týždne predtým som bola na preventivke, a všetko bolo ôk,žiadne cysty, abscesy...ze vraj🤨).Po cievkovani som dostala navyše aj zápal močových ciest v nemocnici. Všetko sa celkom pekne hojí, jazva tiez, jediné čo na trápi...Ostalo mi po tej operacii veľmi napuchnute brucho.som ako v 5.mes. tehotenstva. Je to nepríjemné,.Prosím Mala ste niektorá niečo také? Zmizne mi to brucho? Ci to už tak ostane. 3 týždne je už dosť a stále brucho rovnaké. Dr.mi nevie poradiť. ( ešte mam 4cm myom,ten mi nechali v maternici)
Ďakujem za rady ♥️

zuzuky
24. jan 2023

@estriina2 ja som po odstránení vajecnika aj vajcovodu mala napuchnute brucho skoro dva mesiace.

dianadd
24. jan 2023

Celkovo po anesteze byva nafuknute brucho niekolko tyzdnov, je to “normalne”, prejde to. Drz sa

bejcsi1988
14. okt 2025
@zuzuky

@estriina2 ja som po odstránení vajecnika aj vajcovodu mala napuchnute brucho skoro dva mesiace.

@zuzuky ahoj 🙂 tiez som akt.4 den po odstraneni praveho vajecnika a vajcovodu a dole podbrusko je akoby opuchnute. Ked polezim par hodin tak sa zmierni opuch, ale staci pol hodku byt hore alebo posediet na stolicke a znova opucha. Mala si to tiez taketo prosim ? Troska mi to robi starost. Kym som bola v nemocnici tak nic take som nemala . A teda robili to laparoskopicky. Dakujem pekne za info 🤗

zuzuky
23. okt 2025
@bejcsi1988

@zuzuky ahoj 🙂 tiez som akt.4 den po odstraneni praveho vajecnika a vajcovodu a dole podbrusko je akoby opuchnute. Ked polezim par hodin tak sa zmierni opuch, ale staci pol hodku byt hore alebo posediet na stolicke a znova opucha. Mala si to tiez taketo prosim ? Troska mi to robi starost. Kym som bola v nemocnici tak nic take som nemala . A teda robili to laparoskopicky. Dakujem pekne za info 🤗

@bejcsi1988 Už asi neaktuálne ale áno. Dlho mi opuchalo a pritom pri kontrole všetko v poriadku.

bejcsi1988
23. okt 2025
@zuzuky

@bejcsi1988 Už asi neaktuálne ale áno. Dlho mi opuchalo a pritom pri kontrole všetko v poriadku.

@zuzuky ahoj, ano aj u mna tak. Teraz som necele dva tyzdne po laparo a opuch stale, a vraj je to raritna komplikacka kedy sa plyn nie vsetok vstrebal a padlo mi to tam do podbrusia a tlaci to na mechur a creva. Vraj to este moze byt aj dalsie tyzdne taketo … krasa :/

zuzuky
23. okt 2025
@bejcsi1988

@zuzuky ahoj, ano aj u mna tak. Teraz som necele dva tyzdne po laparo a opuch stale, a vraj je to raritna komplikacka kedy sa plyn nie vsetok vstrebal a padlo mi to tam do podbrusia a tlaci to na mechur a creva. Vraj to este moze byt aj dalsie tyzdne taketo … krasa :/

@bejcsi1988 mne to trvalo 2 mesiace ak nie viac kedy to prestalo. Prajem skoré zotavenie a co najskorejsie odpuchnutie.