Opuchnutý spodok po šestonedelí
Ahojte zienky, mam taky delikatny problem so “spodkom” po porode. Vcera mi skoncilo sestonedelie, na kontrolu ku gynde idem az 24. (skor sa tam isto nedostanem). Pred cca 10 dnami som si vsimla ze mam akoby opuchnutu zadnu stenu vaginy, je to neprijemne o tom pisat ale pri velkej potrebe sa ta zadna stena pcha von ako taky vankusik (plocha polgula). Potom sa to stiahne ked uz nie je vyvijany tlak. Urcite to nie je zlata zila, to mi neradte pls lebo viem odkial to ide :D Ja som sa utesovala ze to bude opuch a postupne ustupi, ale je normalne ze to mam aj po 6 tyzdnoch od porodu? Isla tade hlavicka cize ano je to rozdrbkane...to je logicke.. Mate podobnu skusenost? Este ju chcem mat funkcnu samozrejme 🙈 Verim ze to chce este cas. Spytam sa na to dr ale aj skusenosti inych zien by dobre padli. Dakujem za rady
@hipuska neviem ci to je ono :( moze byt, skusim Kegelove cviky..uz som vlastne aj zacala vcera kvoli miernej diastaze (1 prst)
@michaelove22 u mňa sa to prejavilo, keď som si nasadila popôrodny pás. Akoby ten tlak spôsobil, že maternica sa "musela" strčiť dnu a vytlačila niečo iné. Sú na to aj rôzne činky..ak to bude ono, treba cvičiť doživotne
@hipuska len dufam ze to nie je aj poklesnuta maternica 😕 ono aj predstava sexu je teraz zla..snad to ustupi, ved maternica po finalnom stiahnuti (udajne pol roka az to trva) je velka ako past cize nemala by vyvijat velky tlak..snad
@michaelove22 moze to byt aj nejaky prolaps…
Dat skontrolovat gyn, a riesit - lekar by mal vediet zhodnoti ci skusit nejake cvicenia fyzio alebo nejaky zakrok sietkovanie ci gynolaser a
pod.
mala si vnutorne sitie? lebo mne sa v jazve po siti vytvorili nieco ako myomy alebo "diva koza" to volaju a bolo toho tolko, ze jedneho dna pri sprche som si to nahmatala a trcalo mi to cele von akoby kusky hladkeho tkaniva - lekar mi to musel odstranit
@anne_mary2 ano, je to mozne ze prolaps :( velmi sa bojim co to bude..
@petamich ano, mala som zo 4 vnutorne stehy..toto je ale taky vscsi trciaci utvar..pri zadnom tlaku ide von..musim sa dostat cim skor na kontrolu..to odstranovanie bolo robene v lokalnej alebo celkovej anesteze? Ked si predstavim akp bolelo to sitie ma striasa a to bolo umrtvene🙄
@michaelove22 neviem ci to je to iste, ja som to mala dost velke a niekolko, normalne som citila, ze si na tom sedim - lekar to urobil ambulantne, len to podviazal a odcvakol zabolelo to asi 5 sekund (tak prisham) ale vravim, vobec to nemusi byt ono a drzim paste, nech je to iba nejaka jednoducho riesitelna "hlupost" 😃
@petamich dnes idem nakoniec skor, ufff 🙄
@michaelove22 drzim paste! 🙏🏻🤞🏻
@michaelove22 ahoj myslim si, ze to pude pokles panvoveho dna, pokles maternice, drzim paste, treba na to cas(obnovenie cyklu....) , plus cviky a trpezlivosť, zavisi aj od toho koľky porod a podobne

@michaelove22 nebude to vystupujúce panvové dno? Ak ano, netlačit pri stolici a začať cvičiť kegelove cviky