icon

Patria kŕčové žily na rodidlách na pohotovosť?

7. dec 2024

Ahojte, neviem čo robiť. Či ísť či neísť na gynekológicku pohotovosť? V piatok večer som si všimla, že sa mi urobili kŕčové žily na rodidlach, na veľkých pyskoch smerom ku konečníku. Hovorila som si, že je už neskoro, piatok večer, tak to nechám na pondelok a skočím ku svojej lekárke. Dnes večer má už ale aj bolia, cítim taký divný tlak a pichanie. Neviem čo bude zajtra. Je lepšie to riešiť zajtra, v nedeľu, na gynekologickej pohotovosti alebo mám čakať do pondelka? Patrí to vôbec na gynekologickú pohotovosť? Alebo ma s tým len odbijú a pôjdem tam zbytočne? Môžu mi tam niečo predpísať na to? Neviem nakoľko to môže byť závažné, keďže pri predchádzajúcom tehotenstve som sa s tým nestretla. Na nohách kŕčové žily nemám, iba malinké metličky. Tam dole je to ale dosť viditeľné, tmavé navrete žily, opuchnuté aj takú mini hrčku tam mám z toho. Cítim to pri sedení aj státí. Brucho má ale neboli. Dieťa sa hýbe, cítim pohyby. Som v 18tt. Ďakujem za radu, ak ste si tým niektorá prešla.

barka1
7. dec 2024

Zavolala by som na pohotovost. Tam ti poradia lepšie.

autor
7. dec 2024

@barka1 to mi nenapadlo. Skúsim tam zavolať, ak sa mi to podarí. Čo pozerám, tak tam nie je oficialna gynekologicka pohotovost, ale asi na oddelení by mi malo vedieť poradiť, či chodiť? a kam. Dúfam.

ina2405
8. dec 2024

Toto nie je vec s ktorou sa chodí na pohotovosť. Kŕčové žily na rodidlach sú častý jav.