icon

PCOS a riešenie nízkeho libida: Rady a skúsenosti

1. feb 2025

Dobrý deň,
už niekoľko rokov sa trápim so syndrómom polycistických vaječníkov. Po roku, čo som nedostala menštruáciu mi vyšetrením bol zistený tento syndróm. Aby som mala menštruáciu, gynekológ mi vtedy predpísal antikoncepciu. Od tej doby uplynulo už niekoľko rokov, medzitým som antikoncepciu vysadila a dokonca veľkou náhodou aj otehotnela, pretože bez antikoncepcie som menštruáciu nemala, iba párkrát. Po pôrode a aj potom čo som prestala kojiť, som menštruáciu zase nedostala. Preto teraz beriem Utrogestan. Každopádne ma trápi jeden pre mňa veľký problém, a to nízke libido. Pamatám si obdobie kedy som mala na styk chuť a bolo to skvelé a od doby čo som prirodzene nemala menštruáciu je to so mnou horšie a horšie. Je to jediná vec, ktorá ma trápi v dôsledku pcos. Mrzí ma to za môjho partnera a vlastne i za mňa. Snažím sa ako tak držať zdravý životný štýl, cvičím, nadváhu nemám, ani iné ďalšie vonkajšie príznaky pcos. Chcela by som sa vás preto opýtať či ste toto niektorá náhodou neriešili a nenašli ste spôsob, akým sa libido v tomto prípade dá zdvihnúť, prípadne mi poradiť ako s tým pracovať. Ďakujem.