icon

Perimenopauza u 38-ročnej

13. feb 2026

Ahojte baby, myslim si ze som v ,,tom,, ... posledny cas mam neskutocne navaly tepla, hlavne v noci. A tento mesiac mi po 1x meska menstruacia az mam z toho stres, kedze do teraz mi chodlili presne vzdy po 28dnoch a teraz mi meskaju uz 5 dni. Mate podobnu skusenost? Rozpravala som sa o tom aj s manzelom ale on to nechape, ze som este mlada hahaha 🙈

anonym_aa18c4
13. feb 2026

@anonym_autor a test?
Ja som otehotnela v 42 rokoch "ako nic" a to uz som mala problemy s cyklom trochu, spinenie a kadeco, aj som bola na preventivke s tym, ze asi menopauza. Lekar mi povedal, ze zatial to mam sledovat, ze to este nemusi nic znamenat. No ked som u neho bola, uz som bola tehotna a to som este netusila...😅

anonym_0251f8
13. feb 2026

@anonym_autor Môže, nemusí..ak nie ste určite tehotná, môže sa jednať o perimenopazu,hormonálnu nerovnováhu.. U mňa to začalo v 42.rokoch .Doktor síce tvrdil ,že hormonálna nerovnováha..ale ked som na ďalší mesiac opäť mesiac nemala a po mesiaci opäť vyvolávačka,potom naopak extrémne silné a dlhé musela som hormonálnu liečbu...nič prírodné u mňa nefungovalo..Treba zájsť na gynekológiu. Niekedy to môže byť ak iný problém. Trvalo to 6.rokov do menopauzi.

anonym_0feae1
13. feb 2026

Skúsila by som test. Meškanie menštruácie a návaly tepla vôbec nemusia značiť rovno perimenopauzu/menopauzu.
Ak test nevyjde, objednala by som sa k dr.

tetapetra
13. feb 2026

@anonym_autor na perimenopauzu si ešte mladá. Nebola si chorá? Aj to vie pošramotiť. Zašla by som k lekárovi, ako píšu baby.

anonym_59dfe4
13. feb 2026

Podľa mňa ešte nie si v prechode. Pred menopauzou je ešte perimenopauza, cykly sa postupne skracujú, ja som v perimenopauze už cca 10 rokov, cyklus sa skracuje, časté špinenie, ale chvalabohu bez akýchkoľvek iných ďalších príznakov. O pár mesiacov mam 50, menzes nemam druhy mesiac, ale nič iné.

anonym_89899c
13. feb 2026
@tetapetra

@anonym_autor na perimenopauzu si ešte mladá. Nebola si chorá? Aj to vie pošramotiť. Zašla by som k lekárovi, ako píšu baby.

@tetapetra to by som netvrdila. Perimenopauza u mňa začala v 36ke, a trvala do 44ky, potom už lekárom potvrdená menopauza. V určitých fázach to bolo až neznesiteľné.

@anonym_autor test aj trhu aj na menopauzu vieš kúpiť v lekárni

rozculena
13. feb 2026

mne to začalo v 37-38,takže kľudne to môže byť

tetapetra
13. feb 2026
@anonym_89899c

@tetapetra to by som netvrdila. Perimenopauza u mňa začala v 36ke, a trvala do 44ky, potom už lekárom potvrdená menopauza. V určitých fázach to bolo až neznesiteľné.

@anonym_autor test aj trhu aj na menopauzu vieš kúpiť v lekárni

@anonym_89899c ale nemusí to byť. Meškali mi v decembri a mala som tam cystu. O chvíľu mám 46.

guiseppinka
13. feb 2026

Tiez mam pocit, ze som sa dostala do tejto fazy. Len u mna je tazke povedat, ze co, lebo ved stres, lebo ved sedave zamestnanie atd. Jediny problem s cyklom, ze sa mi rozbiehaju strasne pomaly. Zrovna pred mesiacom som sa na tom pytala na profile. Inak u mna okrem tohto, ze menzes je slabsi ako byval (co mi teda neprekaza), problemy so spankom, pribratie... ale ako vravim, toto su veci, ktore mozu a nemusia s tym suvisiet

lanka999
13. feb 2026

mna tiez napadlo ci mi nahodou nezacala perimenopauza, pretoze sa mi stalo ze som sa v minulosti neznesitelne z nicoho nic spotila pricom to bola obycajna prechadzka bez namahy, obvykle sa takto potim pri sporte, noa skratil sa mi cyklus na 26 den, mam 39

slavomira236
13. feb 2026

@anonym_autor moja mama tiez tak 38 rokov ja mam 49 a zatial nic

autor
13. feb 2026

Baby tehotna som neni urite, chranime sa. Kedze dalsie dieta nechceme, a bolesti mam ako vzdy pred len ta menstruacia nejak este nedosla

katka533
13. feb 2026

U mna to zacalo v 42, navaly a vynechaval mi menzes. V 44 som nemala 4 mesiace, ale doktor povedal, ze je to skoro , dostala som antikonvepciu s nizkym hormonom. Odvtedy mam pravidelne na den .

demodun
13. feb 2026

Môže byť ale rovnako ti môžu chýbať nejaké minerály, vitamíny. Skús sa objednať u obvodného lekára na krv

katka533
13. feb 2026

@anonym_autor a nepridal sa k tomu aj zly spanok? Alebo chodenie na zachod v noci?

martinka13
Včera o 08:29

@anonym_autor mala som to presne tak. Nemavala som síce návaly, ale zvykla mi vynechať menštruácia. Nakoniec som uz v menopauze a od 43 rokov nemám menzes vôbec. Inak mi je super. Žiadne problémy.

autor
Včera o 20:57
@demodun

Môže byť ale rovnako ti môžu chýbať nejaké minerály, vitamíny. Skús sa objednať u obvodného lekára na krv

@demodun bola som asi pred mesiacom, jedine com mala extremne nizke bol D vitamin - tusim 8som mala len

anonym_9a8571
Včera o 22:09

A to ten test na perimenopauzu kúpim v lekárni?
Ako to zisťuje gynekológ, podľa čoho to urcim , že som v nej

anonym_21cde0
Včera o 22:20
@anonym_9a8571

A to ten test na perimenopauzu kúpim v lekárni?
Ako to zisťuje gynekológ, podľa čoho to urcim , že som v nej

@anonym_9a8571 ten test si ani nekupuj.Kszdej žene po 40 tke vyjde zle.Hormonalny profil to určí.
@anonym_autor mladá si, ale hormóny ubúdajú už ideš do stredného veku.Moja sestra má menzes v 40 tke 4x ročne, ale ide na hormóny lekár povedal, že treba udržať cyklus ešte je to skoro.Hlavne kvôli osteoporóze