Po preliečení ureaplazmy
Dobrý dník prajem.
Naprv zhrniem situáciu a potom vás poprosím radiť, ako by ste ďalej postupovať vy, zo skúseností. Takže mám jedno dieťa s predošlého manželstva, zdravá, po nej prvý asi potrat alebo biochem, ešte s ex. Teraz s novým partnerom mám za sebou tri tehu a však vždy som potratila a viem že aj biochem boli. No takže minuleho roku prvý potrat prišiel náhle a keďže som mala starého gyn, keď som došla na pohotovosť tak sme nevedeli ako sa do potratu tehu vyvíjalo. Musela som na kyret. Druhé tehotenstvo tiež minulý rok, dostala som kovid, zasa sa tehu nesledovalo od začiatku a keď som potratila, zvalilo sa to na kovid. Toho roku tretie tehu, zmena gyn okamžite a všetko sa sledovalo, všetko bolo ok a zrazu z dňa na deň potrat... Vždy sa to stalo v 7-8tt. Po prvom kyrete som na ďalšie kyrety už nešla odmietla som, nechali sme to hlavne na prírodu, aby sa telo samo vysporiadalo. Po prvom potrate minuleho roku som na odporúčanie v nemocnici, žiadala u svojho gyn genetiku aj hematologické vyšetrenie. Genetika ok, hematológia zle.. od vtedy som zaliekovaná. Takže po tejto stranke som poriešená. No druhý potrat, kedže sa zvalil na kovid tak nikto nič neriešil.
Keď som potratila toho roku tretíkrát tak nová gyn ma okamžite poslala na edokrinologiu- ok, infekčné - zistená ureaplasma , už sme po preliečení obaja a sme ok vraj. Robené aj kontrolné odbery. Popravde aj sa cítim ok. Vraj som to musela mať roky. Čož je dosť možné. Nikdy mi toto nikto nezisťoval😔. Pôvodne sme po potrate boli s gyn dohodnuté že pôjdem ešte na reproimulologiu do PO, lebo mándareproimuno, pretože mne

Pokračujem... Pretože pred pár rokmi sa mi náhodou prišlo na nejaké problémy s črevami..obehala som kde čo, no nevedeli mi potvrdiť ani vylúčiť chronovú chorobu čriev. Dávam si na seba pozor, fungujem riadne. Na gastro nechodím teraz. No jednu vec som si uvedomila aj muž, že vždy pár dni pred potratom som mala bolesti akoby v tej časti čriev, močový mechúr, proste akoby sa mi to zasa spustilo, hrozná únava. Potratím a zrazu hurá a som ok. Takže vzniklo podozrenie, že vlastne či vážne nemám problém s črevami a keďže mi to na gastro nevedia poriešiť, tak ísť na reproimuno a tam, že to odhalia a prípadne vraj nasadia niečo na imunitný systém čo v pripade tehu potlačí čosi a moje telo sa vraj nebude snažiť dieťaťa zbaviť. Hmmm??? Ako áno logiku to má.
No každopádne ja už teraz par mesiacov nemám zasa žiadne problémy s črevami, dokonca aj múku jem a som ok. Môžem vlastne všetko ok zaradom jesť. A povedala by som, že to sa zmenilo od toho preliečenia ureaplazmi.
Takže teraz otázka na vás, žienky čo si o tom myslíte zo skúseností, mohla za tým všetkým byť práve len ta roky ukrytá uteaplazma??? Ako čítala som kde čo o tom.. a že vraj keďže ono aj močový mechúr a črevá a maternica sú blízko seba, tak sa tie infekcie rýchlo prenášajú. Ku gyn sa chystám so všetkými výsledkami a predpokladám že budeme hovoriť o tej reproimuno. Kto si tým prešiel tak vie, že tam si človek všetko hradí sám. Nie žeby som si to nemohla dovoliť, ale zasa lietať hore dole... Po pravde ja som hovorila po treťom potrate, že dosť, ďalej už nejdem do dieťatka. Aleee nejakooo ma gyn ukľudnila, že to nemáme vzdávať lebo s otehu určite problém nieje, len zistiť prečo nedonosím....