Podráždené trieslo - krvácanie a bolesť
Ahojte , na slabine triesla sa mi urobil taký hrbolček , ktorý potom zahnisal , praskol a vytiekol. Myslím že to je z nohavičiek ako ich tam mám "zarezané ". Už to mám 2 týždne , mám to fialové , bolí to a občas krváca je to proste podráždené z nohavičiek . Doma ich nenosím kvôli tomu ale v práci musím takže ich mám skoro celý deň a tlačí ma to .
Chcela som sa opýtať neviete mi poradiť nejakú mastičku na to , prípadne ako to ošetriť? Či mám ísť lekárke? Ale to sa mi zdá prehane s takouto debilonou chodiť lekárke a otravovať ju :-/
tak sito prelep a kup si volnejsie gatky. maste neviem, ale asi by som to sem tam strekla dakou dezinfekciou a natrela niecim hojivym snad
@lija22 striekam to detolom ale sa mi zdá že mi to ešte viac vysušuje 😏
Ak máš doma framykoin mastičku, alebo baktroban a dettol spray je dobrá volba.
@viestta dettol sa smie používať na ranky. A ďakujem za radu pôjdem sa popýtať na tie mastičky ,lebo stále som to odkladala že sa to zahojí ale už to fakt boli hlavne večer.
@karpina ďakujem za radu ❤️
Treba si kúpiť bezšvove nohavičky. Nikde netlačia a poväčšine bývajú tenšie a z jemnejšej latky. Pravdepodobne sa ti tá vyrážka spravila práve z nevhodného materiálu a že sa ti to tam zarezávalo. Nohavičky by si nemala cítiť že ich máš na sebe. Ja som prešla na tie bezsvove a môžem povedať že som veľmi spokojná. V lete v nich nie je teplo necítim ich a celkovo nie sú vidno pod leginami ani pod rifľami že by mi prepolovali zadok 😀
A čo sa týka už samotnej vyrážky... určite by som zašla k dr s tým. Nech ti na to dá nejakú masť.
@viestta nehnisa už , napísala som že praskol a vytiekol .. teraz to mám už len také fialkove a občas mi tečie z toho krv čistá
@gabika0825 dnes som bola u dr a tým , a povedala mi to isté čo píšeš ty že to bude reakcia na nevhodný materiál nohavičiek .. a že najlepšie nosiť bavlnené a voľnejšie 😃 musím pogooglit tie bezšvove