icon

Pohlavná infekcia

isabellaswann
9. dec 2021

Dobrý deň, idem si pre radu.
Mám nového priateľa po dlhšom čase, bola som dlho slobodná a sex. neaktívna.
S novým partnerom sme mali jednorazový sex viac krát a nič nám nebolo...
Strávili sme spolu jeden celý víkend, robili sme to viac krát ....
Po spoločne strávenom vikende mi začala pošva opúchať, začala svrbiet, páliť, červenať sa. Myslela som si, že sme to iba cez víkend prehnali a robili sme to viac krát než je normálne a že to do pár dni zmizne ale nezmizlo!
Môj partner mi dnes napísal že sa mu žaluď začervenanal a má na ňom biely povlak a svrbí to.
Keďže sme obaja v zahraničí a pracujeme na Slovenskú živnost, nemáme možnosť ísť k doktorovi na obyčajnú prehliadku, na slovensku sme už objednaný k doktorovi, bohužiaľ cestujeme až 20.decembra, dovtedy ešte zostáva kopa dni a ja by som bola veľmi nerada, ak by sa nám to zhoršilo ešte viac.
Viete mi prosím niekto dať nejakú radu alebo sa podeliť o svoje skúsenosti?
Kupila som si vselijake kremiky a tabletky do pošvy, Canesten gyno ale som si viac než istá že bude treba špeciálne lieky od doktora.
Môžem dať tento Canesten krem aj priateľovi nech si natrie?

Ďakujem za ochotu!!!

krempla100
9. dec 2021

Canesten je slabý veľmi zvolila by som krém fungicidin kúpiť ho viac lebo je malý a natierať stále veľa sa kúpať po toalete a celkovo to umývať čistou vodou často.Do pošvy by som sa poradila s lekarničkou nejaké čapíky tam už sú dobré aj tie canestenove ale krém je na nič. Poprípade nejaký sedavý kúpeľ v bylinkách pomáha veľmi na opuch

simsalabim
9. dec 2021

@isabellaswann kde si v zahranici? Ak napriklad v Britanii, tam je volnepredajny Diflucan oralna 1 tbl. Ak je to mykoza, Kanesten urcite slaby nie je, clotrimazol byva prvym liekom volby, ale pre teba urcite kombinovat tabletky do posvy plus krem. Jemu staci krem. Podla popisu to bude asi mykoza, i ked chlapi maju malokedy priznaky. Inak som si ista, ze vysetrit sa mozes dat aj v zahranici...

eikenella
9. dec 2021

ano, canesten krem mozes dat priatelovi, natierat by sa mal cca tyzden, ty si kup canesten vaginalne tabletky

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@eikenella mam canesten vaginalne tablety a v baleni je aj krem a plus mam nejaky vaginal holandsky krem, píše tam že je to na odstranenie bakterii a napravenie PH...
Ďakujem!

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@simsalabim som v Holandsku, kupila som si canesten tablety, je tam pribaleny aj canesten krem. K tomu sim kupila aj nejaky holanndsky "vaginal gel na vnutorne pouzitie" pise ze na ukludnenie opuchu a svrbenie a palenie a napravit PH v pošve. Zatiaľ bez zmeny, dneska budem aplikovat druhy krat. Priateľovi dam canesten krem.
Ďakujem!

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@simsalabim už som sa liečila raz v zahraničí a poistovna mi nepreplatila ani cent. Liečila som sa 4mesiace a nechala som v nemocnici 1600€ takže ďakujem veľmi pekne, už viac nie. Ako zivnostnicka na slovensku zivnost bez velkej poistky v Holandsku sa radsej po doktoroch tuna ukazovat nebudem.

ivkazba
9. dec 2021

@isabellaswann mimo tvojej otázky, ale píšeš, že robíš v Holandsku na slovenskú živnosť, raz si sa liečila a stálo ťa to 1600€ keďže poistenie si v NL neplatíš. Myslela si niekedy na to, čo ak sa ti niečo stane? Havária, niečo so srdcom, kde ťa budú musieť okamžite hospitalizovať, možno operovať. Čo urobíš potom, keď budeš mať zaplatiť za liečbu 100 000 €? Trochu zodpovednosti by to chcelo. Ja nejdem ani na hodinový nákup za hranice bez poistenia. A nieto ešte niekde pracovať a nebyť poistený. To môže raz vypáliť veľmi draho.

simsalabim
9. dec 2021

@ivkazba toto je velmi trefna poznamka. Navyse mi nejde do hlavy - ved Holandsko je clenom EU, nejake to zakladne osetrenie by nemalo byt problem, ci? Aj v situacii, ked by komercne poistenie bolo pridrahe. Ale teraz som si hodila do kalkulacky komercne cestovne poistenie Allianz na 12 mesiacov. To zakladne v Europe vychadza na 35, ano tridsatpat eur za rok.

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@ivkazba 👍

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@simsalabim nikdy som to nejak extra neriešila, som mlady človek cestujuci domov tak casto ako sa da, pracu som zobrala pocas najvacsej korony aby som vedela pomoct rodine na Slovensku kedze korona Slovensko polozila na kolena podnikatelia skrachovali, odišla som v rychlosti bez rozmýšľania tak mi tu prosím nepočítajte co kolko stoji, ja to velmi dobre viem ....
Minuly rok prevez sanitkou do nemocnice v holandsku ma stal najviac, plus osetrenie ako ultrazvuk ci krv alebo jedna noc na lôžku kvôli priotraveniu jedlom ma vyšlo na 1600eur áno. Nakoniec to nebola otrava jedlom ale helikobakter ktoreho mi zistili až po 4mesiacoch. Skoncila som s osetrovanim v zahraničí!...
Dakujem za pomoc.

simsalabim
9. dec 2021

@isabellaswann neblazni! Poisti sa ako normalny clovek - v tom Allianzi to vyjde 35€ na rok. Na ROK! Kamoska mala v lete uraz v Taliansku, aj ju tam operovali. Vsetko jej preplatili. A to poistenie urobis online aj z Holandska a zacne ti platit zajtra.

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@simsalabim ja som sa skúšala dostať k doktorovi tu v Holandsku, bolo mi však povedane že ako zivnostnicka so slovenskou zivnostou bez papierov v Holandsku a bez registračného BSN čísla nebudem nikde prijata, budem iba cudzinec samoplatca vsade kde pridem. Bola by som sprosta si nezaplatit iba 35euro na rok za positenie v alianzi, takze sa pojdem spýtať, ale nerozumiem prečo by mi niekto klamal, že ma ťažko ošetria keď pracujem ako živnostník bez papierov .... Všetky veci či doktorov si vždy chodim riešiť na SK. Môžu mať v zahraničí pokročilejšie medicíny ale s cudzou poisťovňou a občianstvom sa ku mne vždy budú správať iba ako k cudzincovi, presne taký prístup som tu zažila minulý rok, úplne neľudský prístup kvôli tomu, že nepoznajú moju kartičku poistenca "dôvera", ako vravím, už viac nechcem.... Pekne si počkám na svojho doktora na slovensku.

simsalabim
9. dec 2021

@isabellaswann no takto. Nie karticku dovera, ale Europsku karticku poistenca na to zakladne osetrenie. No neviem, ci to pokryva aj dlhodoby pobyt v cudzine, to si treba zistit.... No a na cesty do zahranicia mavame vzdy aj komercne poistenie - to sa vacsinou plati priamo, ale treba odkladat vsetky ucty a poslat potom poistovni. Vhodne je este pred osetrenim zavolat na linku poistovne (budes ju mat v papieroch k poistnemu) a povedia ti, kam mas ist. Moj manzel takto v Grecku potreboval ist na usne - poslali ho do nejakej statnej nemocnice, ze na usnom bolo viac ludi ako na trhu. Ale ked prisiel do cakarne, sestricka uz o nom vedela a brali ho dnu hned. Recept mal na takom zdrape papiera naskrabany, ale normalne na ten isty recept este vybral druhu davku liekov aj u nas, ked minul prve balenie.

isabellaswann
autor
9. dec 2021

@simsalabim mam europsku karticku poistenca a videla som výraz sestričiek keď ju zobrali do ruky, mala som dosť, čisto jak k odpadu sa ku mne chovali.
Ďakujem za rady, poistenie si pozriem ale nič to nemení na mojom postoji, že so zahraničným zdravotnictvom radšej nechcem mať nič spoločné. Mám jednu zlú skúsenosť kvôli ktorej som trpela 4mesiace a aj napriek pokročilej zahraničnej technologii a medicíne mi nikto nepovedal čo je somnou zle. Doktori si ma pinkali jeden od druheho k druhemu cez rôzne vyšetrenia a lôžka a nikto nič. Na 4ty mesiac som išla na slovensko na dovolenku a mala som zaludkovy zachvat uprostred noci, bezstarostne som si volala sanitku s vedomim že ma zoberu do nemocnice a nebude ma to stáť 250€ .... Do dvoch dní mi povedali že mam krasne vypestovaneho helikobaktera a že tak podrazdenu sliznicu ešte nevideli. Hned mi dali silne antibiotiká z ktorych som mala nutkanie až zvracať.... Takže ešte raz dakujem holandskemu vyspelemu zdravotnictvu a že ma okradli o peniaze bez toho aby mi zistili čo je somnou zle. Jedna zlá skúsenosť a už potom sa ťažko dôveruje. Plus som chcela dodať, že všetky podklady a lekarske spravy s fakturami som zaslala do dôvery a vyjadrenie bolo, že takuto formu liečby a celkoveho liečenia či vyšetrení nemôžu preplatiť....

oli18
9. dec 2021

@isabellaswann Veď sa komerčne poisti tak, ako pri ceste na dovolenku. Ak by si bola poistená zdravotne v Unione, komerčné poistky sú tam aj o 50 % zľavnené.

ivkazba
10. dec 2021

@simsalabim lenže komerčné cestovné poistenie neslúži na jej účel. Poisťovňa jej nepreplatí úkon, ak bude vedieť, že sa v NL nachádza kvôli práci a nie kvôli výletu. Keďže cestované poistenie neslúži na účely práce v zahraničí. Resp. ak to poisťovňa zistí aj dodatočne (prvý krát jej preplatí úkon, po čase bude znova potrebovať preplatiť úkon, už poisťovňa zbystrí a bude čekovať situáciu), bude od nej vymáhať zaplatený zákrok.
@isabellaswann vieš čo, ty tu píšeš o tom, ako ťa holandské zdravotníctvo okradlo. Sorry, ale správaš sa totálne nezodpovedne a ešte aj pindať budeš. Rieš so svojou zdravotnou poisťovňou to, že pracuješ v zahraničí a potrebuješ tam byť zdravotne zabezpečená. Je to tvoja zodpovednosť, nie zodpovednosť holandského zdravotníctva, že ty žiješ a pracuješ v ich krajine a nie si poistená a potom sa ešte aj sťažuješ, že na teba zazerajú.