Pokles maternice a močového mechúra po pôrode: Skúsenosti žien
Ahojte žienky, máte prosím skúsenosť ? :( dostanem sa z toho niekedy ?
Som 5 m po pôrode. Od konca šestonedelia chodím na fyzio, ale nejak sa to nelepší..
V bežnom živote ma to neobmedzuje, len ten pocit, že to všetko mám natlačené vo vchode, je hrozný.. Pri sexe to necítim. Ale keď si tam idem prstom, z vrchu aj zo spodu mám akoby veľké bulky.. Neviem či budem môcť mať takto druhé dieťatko :(
Mám 30 r, mala som dlhé tlačenie pri pôrode a nakoniec malú ťahali kliešťami.
@mamamasama gynekológ povedal že som po pôrode a nemám to riešiť... že rok sa bude telo dávať dokopy. pritom fyzio zhrozená, že mám jasný prolaps druhého stupňa. hovorí že vidí zmenu od kedy som začala k nej chodiť, no ja to necítim. nemám únik moču, ani mi to netrčí z pošvy von, mám to len vo vchode. nebolí to. no aj tak sa bojím , že to neprejde :(
Ja mám toto 4 roky od posledného pôrodu, presne ako popisujes. Akurát, ja keď čosi ťažšie zdvihnem tak mám pocit, že zo mňa aj čosi vypadne. Gynekológ len cvičiť kegelove cviky, k fizio nemam možnosť ísť
Ja som po pôrode takmer 10 rokov klesá mi tiež maternica, momentálne som po konizacii a čaká ma ešte toto "paskovanie" je to operačný výkon keď bude treba urobia to aj tebe.....
@majulino obmedzuje ťa to nejak inak, čo prosím styk ? a myslíš že je ok mať v tomto stave ďalšie bábo?
@ada_alica :( držím palce, kedy ťa čaká páskovanie ?
To, čo popisuješ prejde, len vydrž. Obmedzovalo ma to pri rýchlejšej chôdzi, vytŕčalo a dalo sa to nakoniec dokopy samo. Čas, cviky, nebehaj,neskáč, nedvíhaj ťažké. Po roku bolo všetko na svojom mieste 😊
To ešte neviem, ešte som len 6 dní po konizacii.....až keď sa toto vyhoji....
Ja som si to uhnala športom, operácii som sa nevyhla... až po nej som si uvedomila, ako ma to obmedzovalo. Uvidíš po roku fyzio ako na tom budeš a potom sa rozhodni a neboj sa.
@michaela329 ďakujem.. v akom stave si to mala ty prosím ? a skúšala si na to cvičiť ?
Druhý stupeň, ja som si uvedomovala, že niečo tlačí a už aj intímny život bol horší. No keďže som mala naplánovaný zákrok kvôli inému problému, urobili aj toto. Cvičila som na to krátko, takže kľudne vyskúšaj a uvidíš po roku, vždy je tam aj možnosť ísť na operáciu. A inak - akurát som aj tehotná.
Ahojte, nemám s tým skúsenosť.
To je akože len pocit ,že z vás niečo vytŕča alebo aj reálne vytrča?stáva sa to iba pri prirodzenom pôrode?vyslovene tlačenim?alebo na to pôsobí celé tehotenstvo a môže sa stať ,že aj po cisárskom to žena má..
Pri styku nemám problém žiaden. Občas cítim, najmä keď navlacam čosi ťažké v záhrade/nákup atď..., také ako jemné pálenie, ako keď máš začínajúci zápal močových ciest.
Ja som po prvom pôrode bola v takom stave už a mám ďalšie dve deti ešte. Mne sa takto "zhoršilo" po 3 pôrode, lebo nedocenená pôrodná asistentka mi skočila počas posledného tlačenia na brucho a praskla mi močový mechúr...
Ešte aj doktorka po nej priamo na pôrodnej sále kričala

Gynekológ povedal čo? Sú rôzne štádiá. To, čo popisuješ sa podľa mňa dá doporiadku. ;) Hlavne chvíľu nebehaj, neskáč. Pokračuj s fyzio a kúp si venušine guličky. Držím prsty.