icon

Pomáha gumičkovanie hemoroidov dlhodobo?

milanx777
10. jún 2024

Ahojte, chcem sa opytat, boli ste niekto na to gumickovanie hemoroidov a kde Vam to robili? Hladam idealne trenciansky kraj, prievidza a okolie kde to robia. A este ma zaujima ma ci to niekomu pomohlo z dlhodobeho hladiska ze s tym mal uz po tom gumickovani pokoj na trvalo alebo je lepsie ist na operaciu laserom. Ja som bol na operacii laserom pred vyse rokom ale vratilo sa mi to, tak uz som aj voci tym operaciam skepticky a hladam najlepsiu moznost aby mal clovek pokoj natrvalo. Vopred dakujem! 🙂

Strana
z2
alenka58
10. jún 2024

moja známa bola a veľmi si to chválila, je to tri roky, zatiaľ dobre, bola ale na Kramároch

thirstymonk
10. jún 2024

@milanx777 Nerobí to náhodou každý chirurg? Ja mám tiež hemeroidy, ale zatiaľ len vnútorné a tak to neriešim. Ale zdá sa mi, že každý chirurg to robí.

milanx777
autor
10. jún 2024

@thirstymonk neviem ci to robi kazdy chirurg asi skor nie...ale podla mna to davaju prave na tie vnutorne podla toho co som cital....no pokial nemas s tym nejake problemy tak chapem ze to zatial neriesis...

thirstymonk
10. jún 2024

@milanx777 Vieš čo, pred mesiacom keď som bol asi 40 krát za deň na tróne (črevna viroza), tak vtedy mi to krvacalo a potom ešte pár dni svrbelo, ale inak nič. Ja nemám problémy ani so zápchou, mám IBS a skorej sračkujem, takže z toho mam hemeroidy + sedava praca.

lilinka76
10. jún 2024

@milanx777 práve ležím na gauči s 3. gumičkou. Mala som hemeroidy 3. stupňa, či sa to vráti, uvidím neskôr. Verím, že nie.

milanx777
autor
10. jún 2024

@lilinka76 ja som bol na laser minuly rok a behom par mesiacov som na tom tak isto skoro...tak uvazujem teraz o tych gumickach, ked tvrdia ze to je skoro bezbolestne...Tie prve dve gumicky predtym ta neboleli nejak dlho? Je to znesitelne?

milanx777
autor
10. jún 2024

@thirstymonk tak hovori sa ze tie vnutorne nebolia, tak clovek to vacsinou neriesi kym nie su nejake bolesti...len je lespie to podcyhtit v tych pociatocnych stadiach kym sa to da aj lepsie liecit, ja som na to kaslal kym ma to nebolelo a teraz to uz asi banujem..

lilinka76
11. jún 2024

@milanx777 Je to sekundová záležitosť. Dlhšie sa budeš vyzliekať a obliekať. Bolesť je trošku, prirovnala by som k menštruačnej, čo Ty nepoznáš 😄, mne odporučili analgetiká, ale stačili 2 paraleny. Za 2-3 dní hemoroid odumrie a so stolicou ho vylúčiš. Za mňa 👍, bez operácie. 3-4 dní šetriaci režim, nedvíhať ťažké bremená, oddychovať.

lilinka76
11. jún 2024

@milanx777 Vždy dávajú iba 1 gumičku a ďalšiu s odstupom mesiaca. Ja som bola 3 krát. Gumičkovanie si ani nestihneš uvedomiť, tá slabá bolesť je potom, keď máš tú žilu zovretú, trošku zlý pocit cudzieho v konečníku. Ale nič, čo by sa nedalo prežiť.

milanx777
autor
11. jún 2024

@lilinka76 Vdaka za vysvetlenie. Tak podla toho ako to opisujes sa mi to celkom pozdava, uvidim co mi povedia na vysetreni, ale ak bude taka moznost, tak to asi skusim. A kolko si platila vzdy za tu jednu gumicku? A kde ti to robili, v sukromnej klinike alebo klasicka statna chirurgia?

lilinka76
11. jún 2024

@milanx777 ja som to podstúpila vo Fakultnej nemocnici v TT v proktologickej ambulancii. Platila som iba 10 € za každé sedenie, ale to bol "nadštandardný výkon" = prednostný termín. Na prvý termín som čakala cca 5 mesiacov. Viem, že v súkromných centrách v BA si to dajú riadne zaplatiť. A určite to nerobí každý chirurg, ako si si myslel...

milanx777
autor
12. jún 2024

@lilinka76 dakujem za info 🙂 dnes som aj ja volal do TT no v tej sukromnej chcu 60e za vysetrenie + 100e za gumickovanie a ze to dvakrat po tych 100e co uz je celkom dost to uz aj laser mam v takej cene, tak uvidim ci najdem este tu v okoli nieco, lebo aj tam kde som volal ze najskor koncom jula by ma zobrali. Inak ta sestricka nebola moc presvedciva ze je to taka pohodicka :D Povedala ze niekto to znasa horsie, ze naspat radsej nejaky odvoz nech mam...tak uvidim, ci najdem nieco tu v okoli v normalnej cene..

lilinka76
12. jún 2024

@milanx777 pozri si na stránke www.objednajvysetrenie.sk Fakultnú nemocnicu TT, proktologická ambulancia a tam sa vieš na prvý termín objednať. Na ten sa však dlho čaká, ak Ti to nesuri a nemáš akútny problém, tak skús takto. Ja som teda padavka 😄, ale žiaden doprovod som nepotrebovala a ako som písala 2 paraleny stačili. Ak máš VŠZP, vieš mať potom tie skoršie termíny .

milanx777
autor
13. jún 2024

@lilinka76 dakujem...ta stranka mi nejde nacitat, nie je tam nejaky preklep? A ty chodis ku ktoremu? ten dr. Duda? Ze ci si tam mozem vybrat aj priamo k nemu objednat alebo mi daju len datum a nemam urcene ktoremu doktorvi by som isiel? len je to dlho tolko cakat neviem ci to vydrzim....Ja som tiez v tomto padavka, ved vies ze pre nas muzov je aj soplik smrtelna choroba 😀

milanx777
autor
13. jún 2024

@lilinka76 uz mi to funguje ta stranka no je tam len datum podla vsetkeho si asi doktora vybrat nemozem

milanx777
autor
13. jún 2024

bohuzial mam doveru tak asi preto mi ponuka az na november co je 5 mesiacov

lilinka76
13. jún 2024

@milanx777 môžeš si vybrať ľubovoľného proktologa, každý ordinuje v iný deň, podľa toho si vyberieš deň. Ja som na 1. vyšetrenie mala Dr. Dudu, gumičkovanie robila iná doktorka. Tie dlhé prvé termíny dáva každému bez ohľadu na poisťovňu, ja so VŠZP som mala výhodu až pri termínoch na gumičkovanie. Ty by si sa pravdepodobne musel vždy objednať on-line, ale to len tipujem, že je tak...

milanx777
autor
13. jún 2024

@lilinka76 Jasne, chapem, dakujem....no je to dost tych 5 mesiacov to by som uz asi nevydrzal tolko cakat a mam obavy ze do vtedy by sa mi to mohlo tak zhorsit ze mi nakoniec povedia ze uz ani to gumickovanie nemozu urobit...tak uvidim, ale asi budem musiet ist inde kde ma skor zoberu, aj ked na toho dr.Duda som cital ze je v TT asi taky najlepsi, neviem ci to pravda...tak bud pojdem sukromne a zaplatim si to alebo skusim inde....kazdopadne ti dakujem za info a ochotu🙂

alabama0011
13. jún 2024

@milanx777 skus chirurga Adrian Horny, robi to v Stupave
http://www.medi-as.sk/Partners/MediAmbul/homeA....

milanx777
autor
13. jún 2024

@alabama0011 vdaka, ale Stupava to je uz pre mna hrozne daleko...hladam niekoho kto bol v Prievidzi alebo niekde v okoli, ake maju ludia skusenosti ci boli s tym spokojní....ta Trnava to bol este taky strop kde by som mozno vycestoval ak by to stalo za to...

lilinka76
13. jún 2024

@milanx777 tak držím palce, nech niečo nájdeš a nech sa problém vyrieši k Tvojej spokojnosti. Všetko dobré prajem👍

milanx777
autor
13. jún 2024

@lilinka76 Dakujem , taktiez prajem vsetko dobre a nech Ti to pomoze uz natrvalo. Este posledna otazka, tebe to gumickovanie hned po prvej si citila nejake vyrazne zlepsenie? A kolkrat budes musiet ist cekovo? Ci to vopred nevedia povedat?

lilinka76
14. jún 2024

@milanx777 hneď po prvej som cítila úľavu (samozrejme po 2-3 dňoch, keď už nebol pocit cudzieho telieska v konečníku). Bola som 3 krát, ja už to mám ukončené a zatiaľ 👍. Uvidím, verím, že problémy sa nevrátia. Mala som hemoroidy 3. stupňa bez krvácania. Počet gumičiek vravel lekár pri prvom vyšetrení.

milanx777
autor
14. jún 2024

@lilinka76 dakujem....takto nejako si to predstavujem, ze by som citil ulavu uz po prvom tom gumickovani...Je to asi individualne, niekomu sa to vrati niekomu nie...ja to mam podobne ako ty, ze krvacanie nemam ale mam asi aj jeden vonkajsi lebo mavam bolesti a vsade tvrdia, ze tie vnutorne nebolia, aj ked ja mam pocit ze mna aj vnutorne ano ...Len neviem ci vobec po tom lasery je mozne pouzit to gumickovanie, no bez vysetrenia to asi nezistim. Tak drzim palce nech mas pokoj natrvalo.

janet1
3. dec 2024

@milanx777 dobrý večer, chcem sa spýtať, či ste už aj absolvoval ten zákrok, zvažujem to tiež, dakujem

smejlicka
22. jan 2025

Ja chodim do tt nemocnice na proktologiu gumickovanie uz 9x (posledne dve sedenia uz po 2 gumicky) vo februari na dalsiu kontrolu, potom sa rozhodne lekar ci uz to nebude musiet riesit operacne..hemoroidy 2.stupna

milanx777
autor
22. jan 2025

@janet1 Dobry den, nie, nebol som na to gumickovanie.

blanche8
12. mar 2025

@janet1 ahoj, akurát ležím na gauci po gumickovani hemoroidov (dvoch), bola som dnes na klinike Zdravia v Žiline (250e)😁😬

smejlicka
13. mar 2025

@blanche8 mna caka zajtra kolono a na proktologiu na dalsie 10-te gumickovanie po vysledkoch z kolona 24.4., bola som pred troma tyzdnami dozadu a vtedy ich nemohli zagumickovat

blanche8
13. mar 2025

@smejlicka tak to Ťa obdivujem, to myslím v dobrom ❤️ ja som v noci nemohla spať, mala som bolesti, chodila som po byte, nakoniec som si dala algifen😁 dnes mám tiež bolesti, nedá sa mi sedieť, už som bola 3x na záchode 🙈 ešteže som na pnke, neviem ako by som to dávala v práci 😁 môžem sa opýtať, ako si to zvladala Ty a čo Ti pomohlo to prekonat? (Ten nekomfort, tie bolesti a tie tlaky, nejaký rady alebo tipy, budem Ti velmi vdacna) daakujem 😘😘

Strana
z2