Pomáhajú vitamíny na vaginálnu suchosť?
Dobrý deň, otázka pre ženy, trápi vás niekedy problém vaginálnej suchosti? Užívate nejaké vitamíny(napr. Venira) ? Pomáha to?
@sarajuea záleží od toho aká si stara.Ked som mala cca do tej 40 ky, tak celkom pomáha vitamín A.Zlepsuje činnosť slizníc..on pomáha k tvorbe aj hlienu ,napr.v pošve. Pripadne skusit preliecit bakterialnu alebo kvasinkovu infekciu,nasadit probiotika do posvy a skusit gely a capiky na zvlhcenie. Gyntima ma dobre s kyselinou hylauronovou,pripadne gynekolog vie pedpisat capiky, co obsahuju aj trochu estrogenu a su take "lahsie".No
teraz je toho vela na trhu s tou kyselinou hylauronovou,treba vyskusat.
Neskôr,to môže byť začínajúca perimenopauza a tam treba skúsiť napr pripravky s tou kyselinou hylauronovou.Tolko moje skusenosti.
No a co som pocula o menopauze, tam ked je uz vacsi problem so suchostou, a nic nezabera, dávajú sa ine capiky a to su uz silnejšie hormony.
Mne na vaginálnu suchosť zatiaľ pomáha Vagisan hydrogel.Už som bola zúfalá,neustále hrozné pocity palenia a štípania.Skúšala som všetko možné a nakoniec som si kúpila ten gél a je to úžasné.Žiadne nepríjemné pocity,dúfam,že to tak ostane.Ale keďže sme každá iná,treba skúsiť čo vyhovuje.Prajem skoré nájdenie vhodného prostriedku
Mne na vaginálnu suchosť zatiaľ pomáha Vagisan hydrogel.Už som bola zúfalá,neustále hrozné pocity palenia a štípania.Skúšala som všetko možné a nakoniec som si kúpila ten gél a je to úžasné.Žiadne nepríjemné pocity,dúfam,že to tak ostane.Ale keďže sme každá iná,treba skúsiť čo vyhovuje.Prajem skoré nájdenie vhodného prostriedku
@anjelik1281 citam rolujem, a hla natrafin na teba, ze uz mas pokoj,co ti prajem ..ten liek je volnopredajny? Dakujem
@vorkola Ahoj,krém je voľnopredajný,kúpila som si cez internet to väčšie balenie a nebanujem.Zo začiatku som si natierala aj 3-4 x denne,spočiatku trošičku zaštipká na pár sekúnd a potom už fajn.Keď som už po pár dňoch nepociťovala to pálenie a svrbenie,začala som natierať len ráno a večer.A potom už len podľa potreby,keď sa mi začalo,že je treba.Teraz už len trebárs pred milovaním( a samozrejme že používame bezlatexový kondóm),alebo po menzese,ktorý mám už len občas.Krému tam mám stäle asi ešte polovicu a to ho už mám viac ako pol roka.Som naozaj rada,že som ho vyskúšala,lebo mne naozaj nič nepomáhalo.Prajem všetkým dievčatám,nech zdá každá cíti komfortné a skvelo😀

@sarajuea vitaminy ti na vaginálne suchosti nepomôžu.....treba zájsť za lekarom nech pozrie prečo tam ta sliznica je suchá...