icon

Pomáhajú vitamíny na vaginálnu suchosť?

sarajuea
10. feb 2025

Dobrý deň, otázka pre ženy, trápi vás niekedy problém vaginálnej suchosti? Užívate nejaké vitamíny(napr. Venira) ? Pomáha to?

zuwa78
10. feb 2025

@sarajuea vitaminy ti na vaginálne suchosti nepomôžu.....treba zájsť za lekarom nech pozrie prečo tam ta sliznica je suchá...

macekovam
10. feb 2025

@sarajuea ak užívaš antikoncepciu skús zmenit

zibi
13. feb 2025

@sarajuea záleží od toho aká si stara.Ked som mala cca do tej 40 ky, tak celkom pomáha vitamín A.Zlepsuje činnosť slizníc..on pomáha k tvorbe aj hlienu ,napr.v pošve. Pripadne skusit preliecit bakterialnu alebo kvasinkovu infekciu,nasadit probiotika do posvy a skusit gely a capiky na zvlhcenie. Gyntima ma dobre s kyselinou hylauronovou,pripadne gynekolog vie pedpisat capiky, co obsahuju aj trochu estrogenu a su take "lahsie".No
teraz je toho vela na trhu s tou kyselinou hylauronovou,treba vyskusat.
Neskôr,to môže byť začínajúca perimenopauza a tam treba skúsiť napr pripravky s tou kyselinou hylauronovou.Tolko moje skusenosti.
No a co som pocula o menopauze, tam ked je uz vacsi problem so suchostou, a nic nezabera, dávajú sa ine capiky a to su uz silnejšie hormony.

anjelik1281
13. mar 2025

Mne na vaginálnu suchosť zatiaľ pomáha Vagisan hydrogel.Už som bola zúfalá,neustále hrozné pocity palenia a štípania.Skúšala som všetko možné a nakoniec som si kúpila ten gél a je to úžasné.Žiadne nepríjemné pocity,dúfam,že to tak ostane.Ale keďže sme každá iná,treba skúsiť čo vyhovuje.Prajem skoré nájdenie vhodného prostriedku

vorkola
7. aug 2025
@anjelik1281

Mne na vaginálnu suchosť zatiaľ pomáha Vagisan hydrogel.Už som bola zúfalá,neustále hrozné pocity palenia a štípania.Skúšala som všetko možné a nakoniec som si kúpila ten gél a je to úžasné.Žiadne nepríjemné pocity,dúfam,že to tak ostane.Ale keďže sme každá iná,treba skúsiť čo vyhovuje.Prajem skoré nájdenie vhodného prostriedku

@anjelik1281 citam rolujem, a hla natrafin na teba, ze uz mas pokoj,co ti prajem ..ten liek je volnopredajny? Dakujem

anjelik1281
8. aug 2025

@vorkola Ahoj,krém je voľnopredajný,kúpila som si cez internet to väčšie balenie a nebanujem.Zo začiatku som si natierala aj 3-4 x denne,spočiatku trošičku zaštipká na pár sekúnd a potom už fajn.Keď som už po pár dňoch nepociťovala to pálenie a svrbenie,začala som natierať len ráno a večer.A potom už len podľa potreby,keď sa mi začalo,že je treba.Teraz už len trebárs pred milovaním( a samozrejme že používame bezlatexový kondóm),alebo po menzese,ktorý mám už len občas.Krému tam mám stäle asi ešte polovicu a to ho už mám viac ako pol roka.Som naozaj rada,že som ho vyskúšala,lebo mne naozaj nič nepomáhalo.Prajem všetkým dievčatám,nech zdá každá cíti komfortné a skvelo😀