Poplatky za ultrazvuk prsníkov s výmenným lístkom
Zdravim, ako je to teraz s poplatkami na USG prsnikov? To naozaj sa plati aj ked mate vymenny listok?
Ja som dostala vymenny listok na usg a aj mamografiu este niekedy v maji. Objednala som sa na jedno pracovisko na oboje s terminom koncom roka. Tvrdili, ze bez poplatku, kedze nechcem rychly termin.
Teraz citam, ze za USG sa plati. Je to tak? A to naozaj treba absolvovat usg aj mamografiu v ramci prevencie?
Nárok na bezplatné sonografické (ultrazvukové) vyšetrenie prsníkov už nie je súčasťou preventívnych prehliadok u gynekológa od 1. júla 2025. Táto zmena vyplýva z rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR
menilo sa to teraz
na bezplatné usg len ked máš dg,
inak vo veku od 45 do 75 rokov len mamografia, ak chceš usg aj tak si platíš
@sara07 Ja nechcem nic, mna lekar poslal na oboje. Dokonca nemam ani 45. Takze mam platit aj za mamografiu? A kolko? A ja viem, ze sa to k prvemu julu menilo, ale to maju vediet aj lekari a aj na danom usg pracovisku predsa.
takze ak nemame este 45 budeme platit za mamografiu ano? tiez som objednana dlho a sono si nezaplatim ale mamografiu cvaknem, to chcem mat.
Ak nemáš 45 rokov a si bez diagnózy,tak ti pravdepodobne zrušia aj mamo.Kolegyna takto bola.Volali jej,že ju musia zrušiť.Ma 44 rokov
Zrus termín, alebo ti zrušia aj oni, väčšinou obvolavaju pacientky a rušia termíny sami. Keby si bola na preventivke na gynde teraz, tak ťa ani nepošle na sono. Ak chceš ísť aj tak, musíš si to zaplatiť.
A baby ak som sledovaná raz ročne kvoli nálezu v prsníku, maly nalez 1cm, statický, na termín čakám 3 mesiace a aj mam ziadanku toľko. Tak to sa bude stále sledovať alebo uz nebude nárok? Mam 32 r.
A baby ak som sledovaná raz ročne kvoli nálezu v prsníku, maly nalez 1cm, statický, na termín čakám 3 mesiace a aj mam ziadanku toľko. Tak to sa bude stále sledovať alebo uz nebude nárok? Mam 32 r.
@anonym_317949 ja mam tiez dlhodobo neskodnu cystu (len ma obcas pichá), doktor povedal, ze mi to netreba ani sledovat, ale ja som sa aj tak objednala ako samplatca, uplne bez vymenneho lista. stoji to smiesnych 20 € pre moj pokoj na dusi.
@anonym_autor no to je teda ... a čo s takými, čo nemajú na to ešte vek, ale boli operované na prsník? 😕
Asi pre svoju zvedavosť, si za to musia zaplatiť ...
V mammarnej ambulancií som už skončila s liečbou.
ja som sa objednávala na sono v máji a dali ma na budúci rok, nič o platení nespomínali, ani mi nič nezrušili, tak neviem teraz
ale tiež som mala nejaké cysty, ale to doktorka ani nepísala do výmenného lístka, tak aj preto chcem ísť;
Tento stat je na tom katastrofalne.
@anonym_autor no to je teda ... a čo s takými, čo nemajú na to ešte vek, ale boli operované na prsník? 😕
Asi pre svoju zvedavosť, si za to musia zaplatiť ...
V mammarnej ambulancií som už skončila s liečbou.
@elenka.k ty nebudeš platiť nakoľko si mala problém a vyšetrenie je potrebné... je to len pre ženy spoplatnené ktoré nemajú problémy a a ani v rodine nemajú ...
Tento stat je na tom katastrofalne.
@anonym_autor a my? - že to dopúšťame ....
😢
@anonym_317949 ja mam tiez dlhodobo neskodnu cystu (len ma obcas pichá), doktor povedal, ze mi to netreba ani sledovat, ale ja som sa aj tak objednala ako samplatca, uplne bez vymenneho lista. stoji to smiesnych 20 € pre moj pokoj na dusi.
@falbala132 načo potom ale platíš smiešne vysoké odvody , ide aj o princip
niečo tam máš , sledujeme
na jednej strane neskutočne prachy sa vyhadzuju na reklamu o prevencii a nutnosti preventiviek
iné je ked nemáš nič , ok beriem ...
@sara07 Ja nechcem nic, mna lekar poslal na oboje. Dokonca nemam ani 45. Takze mam platit aj za mamografiu? A kolko? A ja viem, ze sa to k prvemu julu menilo, ale to maju vediet aj lekari a aj na danom usg pracovisku predsa.
@anonym_autor zavolala by som tam a spytala , či budeš platit,
aby to nebolo ako je zvykom že spravia a potom cáluj ...
Ja keby si mám hoci aj priplatiť, tak radšej nech mi to sono urobia. Ja som sa objednávala ešte pred tým 1. júlom, a objednali ma. Tak uvidím, či budem platiť. Lebo vyšetrenie som ešte neabsolvovala.
@anonym_autor zavolala by som tam a spytala , či budeš platit,
aby to nebolo ako je zvykom že spravia a potom cáluj ...
@sara07 Tam sa nedovolam. Iba cestovat osobne. Hnus tento system.
@anonym_autor ja už za usg pŕs platím asi 5 rokov 😊 ale zrejme záleží aj kde si ho dávaš robiť neviem..
Ja keby si mám hoci aj priplatiť, tak radšej nech mi to sono urobia. Ja som sa objednávala ešte pred tým 1. júlom, a objednali ma. Tak uvidím, či budem platiť. Lebo vyšetrenie som ešte neabsolvovala.
@unicornlady Ja som sa tiez objednavala este pred. Takze by som ocakavala, ze o zmenach vedia a patricne informuju.
Ja keď som sa objednávala, tak už sa vedelo, že od 1. júla sa to ruší v rámci preventívky. Tak preto si myslím, že hádam by mi povedali, keby sa platí.
Ale ako vravím, ja si radšej zaplatím.
Však aj u očného platím za CT-čko oka (lebo som mala predtým vysoký očný tlak)
@unicornlady Ja som sa tiez objednavala este pred. Takze by som ocakavala, ze o zmenach vedia a patricne informuju.
@anonym_autor nemalo by sa platiť. Hoci záleží od toho kam ideš.
@sara07 ja sa len pýtam, nezavzdušňuj sa. Položila som obyčajnú otázku, nič viac, nič menej. Keďže sa furt niečo mení
@tetapetra tak tu otázku si mohla si dat do vyhladavača, aspon ja by som to tak urobila
hádok o tomto či ano či nie a ako to bolo je fakt dost
a nie je to jedno ako to bolo ? aspon u mna je to jedno, aj tak s tým nič neurobíme , nemáme dosah na rozhodnutia ministerstva zd.žial a tlak alebo názor verejnosti maju hlbkov paži aj tak
@tetapetra tak tu otázku si mohla si dat do vyhladavača, aspon ja by som to tak urobila
hádok o tomto či ano či nie a ako to bolo je fakt dost
a nie je to jedno ako to bolo ? aspon u mna je to jedno, aj tak s tým nič neurobíme , nemáme dosah na rozhodnutia ministerstva zd.žial a tlak alebo názor verejnosti maju hlbkov paži aj tak
@sara07 ty si jasná 🤦🏻♀️

menilo sa to teraz
na bezplatné usg len ked máš dg,
inak vo veku od 45 do 75 rokov len mamografia, ak chceš usg aj tak si platíš