Popôrodný pás
Baby kedy ho zaobstarat..uz nech ho mam zbaleny v taske na porod alebo staci riesit potom?a ak mate skusenosti tak aj s konkretnou znackou a ako ste si obj velkosti?dakujem🙂
@kkovacovak
Ako uškodi?
@michaela789 telo sa s tým vraj musí skúsiť vysporiadať samé a je to preňho prirodzené. Svaly musia pracovať a keď sa bude používať pás tak nebudú musieť vyvíjať takú aktivitu. Svalstvo môže byť potom ochabnutejšie. Na stiahnutie brucha sú lepšie cvicky s ktorými treba začať pred pôrodom a pokračovať hneď po.
hovadina, našťastie ceny išli hore a ja som predala za sumu za akú som kúpila 😂
Tak ono závisí veľmi od toho, ako ti záleží na plochom bruchu. Ja som dala popôrodný pás 12 hodín po pôrode, aj som v ňom spávala. Jeden som mala taký vystužený na chrbte, podporujúci správne držanie tela. Druhý som nasadila zhruba 2 týždne po pôrode a to už bol taký klasický korzet. 3 týždne po pôrode som mala pás ako pred tehotenstvom (a potom som sa počas korony trochu vypapkala, takže síce mám stále XS, som tak trošku viac puf). Nijako mi to neublížilo, nic nemám ochabnuté ani nemám diastázu ani pokrivenú chrbticu, mne to naopak veľmi pomohlo spolu s cvičením a zdravou stravou sa rýchlo dostať do predtehotenskej formy, takže podľa mňa to nie je hlúposť. Ale každý môže mať inú skúsenosť.
@kkovacovak tiež by ma zaujímalo ako to škodí, mne ho fyzio práveže odobrila po sekcii.
Edit: ale áno samozrejmé je pravda ze najlepšie je pre svaly ak pracujú samé. Ja som nosila pas asi tri týždne po prvej sekcii a nesmierne mi to pomohlo v zotavovani (nosila som ho viac zo zdravotného hľadiska a drzaniu tela, bolestiam chrbta než kvôli estetike). Len až tak by som ten pás úplne neztracovala. Teraz to zatiaľ ide bez neho (8den po SC).
@zuvelyn áno po sekcii sú prípady kedy je fajn ranu sťahovať. To mi povedala fyzio. Ale zároveň povedala že k tomu absolútne nie je potrebný nejaký pás ale stačí pevnejšia šatka. Že sú to vyhodené peniaze a účinok to má na ranu rovnaký. Netreba to mať ale zviazané samozrejme stále. Ak to ale chce niekto za účelom vrátenia brucha do pôvodného stavu tak je lepšie tie svaly cvičiť. Naoko môže byť brucho stiahnuté ale efektívnosť je omnoho nižšia.
@elementissa a velkost?
@kkovacovak ja som po prvom mala pás a v pohode, aj teraz ho plánujem využiť. brucho som mala ako keby som ani nerodila. Ale teda nespoliehala som sa len na pás ale aj som cvičila pod dohľadom..... Ani by mi nenapadlo že to môže uškodiť 🤷♀️
Mne uškodil. Ja som ho dala asi 2 deň poporode. Ale, tým, že maternica nebola ešte stiahnutá, on ju stlačil a vytlačil dole. Takže mi ju vytlacalo von.(nie maternicu ale panvové dno). Bolo asi 2cm von z pošvy. Takže naozaj opatrene. Treba si uvedomiť, že sa maternica naťahovala 9 mesiacov, takže treba tomu dať čas
@xtina1711 XS

@xtina1711 radšej sa popýtaj nejakého fyzioterapeuta ale rovno ti poviem že ti toto nikto študovaný neodporučí. Maximálne pokiaľ máš nejaký problém. Ja mám dokonca veľký pruh a aj tak mi povedala fyzio že žiadny popôrodný pás. Že nech mi to ani nenapadne. Nie je to vôbec prospešné a akurát ti to uškodí