Postoj gynekológa - kvasinky
Opakovane trápim na kvasinky a naposledy som mala pridruženú aj baktériu enteroccocus faecalis! Zmenila som stravu, probiotiká a doplnky stravy. Po dobrati liečby od gynekológa som požiadala o kontrolný ster, o ktorý som doteraz nikdy nepožiadala. Hneď ako som vošla do ambulancie ma z*jebal ako malé decko, že nemám chodiť na kontrolné stery ak je všetko v poriadku. To iste aj minule keď som požiadala o stery kvôli pretrvávajúcej mykoze/kvasinkám a napokon mi našli enteroccocus faecalis! Cítila som sa hlupo, že som až normálne rozplakala! :( ako by som si sama vyliečila kvasinky aj s tou druhou baktériou, ak by mi nepredpisal antibiotiká? Trápim sa už 2 roky s rôznymi prestávkami!
Zmena gynekológa. Môj gynekológ urobí všetky potrebné vyšetrenia a aj navyše, ak si požiadam. Síce platím za všetko, ale nikdy ma neotočil vo dverách, že ho nemám otravovať požiadavkami, ak mám výsledky ok.
@gesture ahoj, hlavne sa tej druhej bakterie neboj ako cert kriza, je to flora Tvojho creva.ak nie je velmi premnozena v pošve nemusi sposobovat tazkosti. Vyskusaj druhého gynekologa, a požiadaj o komplet kultivacie, ci nie je problém aj niekde inde, ako napr chlamydie, myko ureaplazmy atd
Ďakujem baby! Začal mi trepať, že problém je komplexný a že treba zmenu stravy, dlhodobo probiotiká a doplnky stravy na zlepšenie imunity. Nikdy pri žiadnej konzultácii mi k tomu viac nepovedal, nič neodporučil. Dnes mi tvrdil, že sa mám o tom porozprávať v lekárni. To keby som si sama nenastudovala dávnejšie, plus nenavštívila imunologa, ktorý mi odporucil brat probiotiká gynimum ( aj dolu a aj peroralne) + plus Lysgyn a D manoza ( niečo na štýl Candivac), tak by som žila v jednej veľkej čiernej diere! Nie je aj toto náhodou jeho robota, či ma človek k nemu chodiť len odrodit a ende! Už som raz zmenila gynekologicku, keďže mi tvrdila že hrudkove výtoky sú ok, pokiaľ nie sú zelene a nepália 🙂))( po preliečení na ureoplazmu) Tento konkrétny gynekológ mi nikdy nič nepovedal ani o prevencii…až sa čudujem, že som sa tam rozrevala! Nemalo to zmysel, lebo také jelito ako henten si bude v ambulancii krochnit aj naďalej :D Vraj ak mám pridruženú inú baktériu k mykoze, tak ak vyliečil mykózou a namnozia sa laktobacily tak sa zbavím aj tej druhej! Tým pádom sa vieme všetky ženy liečiť samé 🙂))chcela som si len potvrdiť či som naozaj hypochonder a nepreháňam 🙂
@gesture Ahoj ja toto mávam tiež viac krát za rok aj imunoalergologička mi na imunitu dáva 1x ročne Broncho-vaxon tiež dávam pozor na môčne a cukry aby som čo najmenej jedla,potom je tu bielizeň,ktoá musí byť byvlnená a ak sa spotíš aj dolu treba meniť...proste zrejme sme citlivejšie...Gynekologa mám 3tieho,takže asi je to vnás uvažujem že začnem znovu brať od terezie Hlivu ustricovú z probiotikami tá mi bola dobrá brala som ju jeden čas dlhodobo asi aj rok.
hlavne si uvedom ze on je študovany lekar nie ty, tak mu nerad co ma a co nema robit (ake vysetrenia).
@gesture momentalne mam tiez mykozu a liecim sa sama. Kym tu by som sa dostala ku gynekologovi, tak uz budem aj vyliecena. Tiez mi gynekologicka ( na SVK ) nic na to poriadne neporadila a ani nepredpisala, tak teraz vzdy, ked mam mykozu, tak idem do drogerie a kupim si canesten krem s aplikatormi na 6 dni, popripade este nejaky iny krem, ktory si davam cez den. Canesten len v noci a 1x denne brusnicove tabletky s lactobacillus
@kacena4 to, že je niekto lekár ešte neznamená, že je nezodpovedný a nemá pacienta na háku. Ak raz niekto má dlhodobé problémy a lekár to nerieši, tak ho treba zmeniť, pretože si titul nezaslúži. A ak má raz niekto opakovane zlé stery, tak kontrola sterov po liečbe je samozrejmý postup. Ak to lekár odmieta, je potrebné ho zmeniť. Je chyba pacienta, ak ostáva u neochotného lekára. Na to človek nemusí byť študovaný.
@gesture myslim ze v modernej medicine sa uz od kultivacii upusta prave preto ze ti tam moze vyjst vselico, co je aj prirodzenou sucastou miktoflory (napr ta e.f.) a potom sa do toho zasahuje, nasadzuju sa rozne lieky, kremy a ta rovnovaha sa narusa este viac... je to skratka cela veda a hlavne beh na dlhu trat.. aj protiotik moze byt privela a mozes mat lactobacilozu a pod...
Dakujem baby za vsetky komentare! 🙂 Vazim si vsetky nazory! Zelam Vam pekny den 🙂
@gesture daj si spravit rozsirene stery, ja som sa takto nevedela preliecit a stale sa to vracalo lebo som mala aj mykoplazmy
@matqa411211 dakujem! Skusim! 🙂
@zuzubb007 pozri sa kolko stoji kultivacia, a ak ziada o kontrolnu nevidim problem, ale je to o lekaroch, nedajbože im clovek povie svoj nazor, ze by chcek kontrolnu kuktivaciu, tak je ohne na streche, lebo si pacient sam ordinuje🤦♀️je to o komunikacii, da sa to povedat aj normalne

@gesture vymeniť gynekológa. Nie si povinná chodiť celý život k tomuto.