Postupuje doktor správne?
Ahojte bola som u lekára lebo som nemala pár mesiacov ms. Po vyšetrení zhodnotil že je všetko ok potom ešte zobral krv a výsledky prišli tiež vraj ok len nejaké hraničné hodnoty neviem čoho a mám ísť teraz na endokrinologiu..len nechápem načo keďže nám gynekologicky problém .čo mi pomôže endokrinolog..?..je to správny postup ?.. nemal by ma vyšetriť dôkladnejšie on ?
@deti95060810 no snažím sa dôverovať lebo je to naozaj uznávaný lekár..ale neviem no..
Gynekológia a endokrinologia sú úzko prepojené. Menštruáciu predsa riadia hormóny, ak sa mu niečo nepozdávalo tak urobil dobre.
Jasne ze je endokrinologia potrebna, velakrat to ma suvis s gyneko problemami. Nevidim dovod pochybovat o Dr, je normalne zacinat tymito zakladnymi vysetreniami.
Vsak endokrinologia je dost podstatna..suvisi aj s hornonmy .(preto sa tam posielaju aj tehotne zeny ked maju zle hodnoty a podobne..)...mozno potrebujes liecbu aby sa ti upravili veci v tele a Ms sa dostala do normalu. Doveruj lekarovi vie co robi
Áno, endokrinologické vyšetrenie môže odhaliť tvoje problémy s ms.
Štítna žľaza a hormóny, ktoré produkuje ovplyvňujú mnoho procesov a problémy s menštruáciou resp. ovuláciou môžu byť spojené s jej funkciou... myslím, že pri hyperfunkcii môže dôjsť k zastaveniu menštruácie
Lebo som sa posťažovala aj to že v noci nespím že mam strašnú chuť do jedla a mám návaly tepla a zimy a problémy s pleťou mávam strašne veľké suché fľaky na koži ktoré sa stále vracajú
Endokrinologické vyšetrenie je správna cesta. Choď tam.
A kam inam ta mal s týmto poslať? To sú jasne problémy kt. Riesi endokrinolog
@gejb ja som nevedela že je niečo také. Mám 23 rokov a ešte som nebola u takého lekára nikdy. Ja som bola v Tom že keď blbnu krámy rieši to len gynekolog..nemám mamu tak mi to nikdy nikto nevysvetlil a doteraz som také problémy nemala .
@gejb krámy som dostala pred 9rokmi a chodili mi relatívne pravidelne ..teraz neviem čo sa deje 8 mesiacov nič
Sama píšeš ze je uznavany odborník, tak mu ver 😉
kramy? :(
predpokladam, ze ani na zakladnu skolu si nechodila a biologiu ste nemali... a paradoxne si kladies otazku, ci doverovat lekarovi, ktory ma za sebou roky studia...
V tele je vsetko so vsetkym prepojene, aj ked sa nam to niekedy nezda. Poznam zeny, ktore nemohli otehotniet a ked si dali do poriadku bolavy zub, tak zrazu vsetko v poriadku... Hormonalny profil patri k zakladnym vysetreniam v pripade gynekologickych problemov. Hormóny ovplyvňujú mnohé procesy v tele. Ženské pohlavné hormóny či hormóny hypofýzy napríklad pôsobia na fungovanie ženskej rozmnožovacej sústavy či reprodukčného cyklu a teda aj na menstruaciu. Iné hormóny zase ovplyvňujú psychickú pohodu, metabolizmus, spánkový cyklus, prípadne regulujú tvorbu ostatných hormónov v tele.
@cookie29 a podľa čoho uzuduzujete že som nechodila na základnu školu ?
tak asi máš hraničiace hodnoty hormonov a to patrí na endokrinologiu
Určite choď na endokrinológiu,urobia ti hormonálny profil,ak ti nasadia lieky,trochu trvá,kým sa dá všetko doporiadku
Neprekonala si chrípku,covid alebo vážnejšie respiračné ochorenie? Nemáš príznaky odvtedy?
@gondyo mam za sebou aj covid aj ockovanie na covid aj chripku
Na vysetrenie ma endo sa dlho čaká, objednaj sa preto co najskôr ak ešte nie si 😉
Lekar postupuje spravne, ak mas pocit, ze zeny na MK su erudovanejsie, tak niet co dodat.
Podla priznakov odhadujem problemy so stitnou zlazou, odoslal ta absolutne spravnym smerom.
@tahomi nemam pocit len chcem vediet ci takto postupuje kazdy gyn v tomto pripade..
@cookie29 nechápem zmysel tvojho útoku... predstav si, na každej základnej škole učí iná učiteľka/učiteľ biológiu... ak nebodaj mala učiteľa, myslíš si, že s dievčatami prebral všetky súvislosti, čo sa týka ženskej menštruácie? Alebo 65 ročnú učiteľku puritánku, ktorá je už 10 rokov bez menštruácie, pretože je po prechode? A keď už sme pri tom, na základnej škole tie dievčatá ani poriadne nerozumejú celkovej problematike ženského cyklu. Taktiež, po strednej škole som si absolútne nepamätala všetko učivo zo základnej školy...
Endokrinológ vyšetrí hormóny.
@domini404 preco utok? len konstatovanie faktu. nech uz biologiu ucil ktokolvek, nehovorim, ze do detailov rozoberali menstruaciu ci plodenie, ale napriklad hypofyza a hypotalamus sa urcite rozoberaju a v takom pripade, ci je ucitelka puritanka alebo ci to je muz, na veci to nic nemeni. Aj ked nezajdu do detailov, urcite sa spomina aspon zaklad ako riadenie vylucovania hormonov a ze to ovplyvnuje okrem ineho reprodukcny system. Eventualne aj bez uciva v skole sa v beznej komunikacii hovori "to su hormony" a podobne, napriklad v suvislosti s tehotenstvom, takze spojenie hormonov a "zenskych" zalezitosti je evidentne, nie?
A nehovorim, ze lekarovi treba slepo verit vo vsetkom, ale preco doverovat MK ako lekarovi, ktory ma za sebou roky studia, dalsie roky atestacie a prax. ako pise vyssie
@tahomi "ak ma autorka pocit, ze zeny na MK su erudovanejsie, tak niet co dodat."
Tvoj lekár postupoval správne.
Ak si mala vo výsledkoch hraničiace hodnoty, ide zrejme o nejakú poruchu štítnej žľazy.
Choď tam, neváhaj, ak máš veľkú chuť do jedla, nespíš v noci, máš návaly tepla, potom zimy, môže to byť všeličo. Nepribrala si v poslednom čase nejak prudko? Alebo neschudla? Lebo vtedy sa môže jednať buď o hypertireózu, alebo o hypotireózu, čo je znížená, alebo zvýšená fukčnosť štítnej žľazy.
S tým majú problém aj mladé ženy, ja som mala tiež presne tento istý problém, mala so 29 rokov, preliečili ma, problém zmizol.
@bylinka25 pribrala som ..vkuse som taka ze by som daco jedla busi mi srdce mam navaly tepla potom zase mi je zima ze sa neviem uhriat cez den energia 0 bodov vecer jej mam tolko ze by som mohla ist rubat les..neviem spat v noci ked zaspim tak sa budim..a hlavne mam take ataky zurivosti ze ma dakedy vytaca aj vzduch..vobec nemam chut na sex akoze absolutne a mam problem s tym ze sa mi zacali mastit strasne vlasy, jeden den umyjem druhy den uz mastne a lamu sa mi nechty mam aj nechtovu mykozu ktoru preliecim a zas je nazad
@bylinka25 a mam vkuse taku nervozitu v sebe..ze neviem stat vklude na mieste..a neviem to ovladat..stale musim bud aspn hybat nohou alebo sa pohupujem..vyzeram jak pacient z psychiatrie
toto vyzera bud na tehotenstvo alebo na problem so stitnou zlazou. A clovek lambda by Ti povedal, ze "to su hormony"...

ja by som mu zatiaľ dôverovala...
hľadá kde je problém...