icon

Prasknutie cysty a možnosti otehotnenia

svetielko24
21. nov 2023

Ahojte žienky, snažilky. Včera mi praskla 41 mm cysta, dnes som dostala menštruáciu (od októbra som nemala). Bola som na gynekologiu, chcela som sa objednať na operáciu, keďže mi povedali že mám sa rozhodnúť (keďže mám ešte nejaké). No gynekológ mi povedal že mám prísť tesne po menzese, ale že na 90% sa operovať nebude. Viete mi prosím poradiť či ak mi zmiznú môžem hneď otehotnieť alebo treba nejaký čas počkať?
Ďakujem vopred za odpoveď

viestta
21. nov 2023

@svetielko24 nebolo by lepsie spatat sa gynekologa?

nevenka
21. nov 2023

@svetielko24 vies co, neviem, akeho druhu su tie cyaty. Obycajne funkce, tie vodove?
Asi ano, kedze pises len tak s kludom, ze praskla a ok. Tak podla mna sa Ti to vstrebe a tie ostatne, ak nie su velke, a povrdal, ze netreba operovat, tak asi netreba. Pockala by som mozno chvilku, neviem.
No koncom tretieho tehotenatva som sa dozvedela, ze mam 7cm velku cystu, cele tehotenstvo som o tom nevedela. Praskla mi potom po porode pri prvej ovulacii, len mi to sledovali s tym, ze keby som zrazu mala velke bolesti, mam ust hned na urgent, ze pod tou vahou by mohlo ist o pretocenie vajecnika to sa nestalo nastastie, praskla mi vecer, na dalsi den som sla ku dr, videl uz len prasknuty obal a cysta mala 3 cm a volbu tekutinu. Ze to sa vstrebe a nic s tym netreba robit. Otehotnela som ale potom az po roku cca.