icon

Prečo cítim bolesť?

michaela714
27. feb 2016

Ahojte mamičky, ženy a dievčatá.
Mám taký menší problém. Najprv ako začnem, tak hovorím dopredu, že mám len 17 rokov a preto žiadne vážne choroby mi v tomto veku spojené s prsiami nehrozia. (myslím)
Posledné dva týždne ma neskutočne bolí na dotyk pravý prsník. Len tej jeden...
Nikdy predtým som to nezažila a je to pre mňa niečo nové, taktiež nič príjemné.
Najviac to cítim pri bradavke. Je taká väčšia, citlivá, no farbu nezmenila. Prsia sa mi zdajú byť o niečo plnšie a taktiež dotyk nie je príjemný. Nikdy v živote som s prsiami nemala problém. Prsia mám na svoj vek a chudú postavu nadpriemerné, ale to majú všetky ženy v našej rodine.
Skúšala som pozerať na nete pár informácií o tom, ale našlo mi len to, že je to prvý príznak tehotenstva... To sa mňa netýka, u mňa je to nemožné keďže nemám priateľa, čiže to vylučujem. Rozhodla som sa s vami poradiť o tento problém a možno zistiť príčinu. Verím, že nie som jediná, ktorá toto zažíva. Zvláštne je, že celé tie týždne to preciťujem len na pravom prsníku, ľavý je stále ako predtým, akoby sa nič nedialo. O 4 dní mám dostať menštruáciu, tak som zvedavá, či to po nej prejde, alebo ako to bude prebiehať počas nej. Menštruujem už od svojich 12 rokov a za tých 5 rokov som sa s týmto problémom ešte nestretla. Začalo to cca pred dvoma týždňami a pokračuje až doteraz. Bolo mi už povedané aj to, že príčinou môže byť aj podprsenka, ale tú nosím fakt len v spoločnosti a ako prichádzam domov, tak ju vyzliekam. Taktiež si ju nejak extra veľmi neuťahujem. No neviem, uvidím... Každopádne budem šťastná za radu každého, kto sa pripojí a poradí mi.

Ďakujem každému za rozumnú odpoveď !

PS: Môžte písať aj súkromné správy.
PS2: Po menštruácii sa ozvem ako som dopadla.

petronelka77
27. feb 2016

Urcite by som co najskor navstivila odborneho lekara.

jana_eyre
27. feb 2016

pockaj do tej menstruacie a potom zajdi za gynekologom, alebo chod aj v pondelok hned.. mozno je to len nejaka hormonalna nerovnovaha ktora sa obcas objavi, ale moze prebiehat aj nejaky zapal.. asi ta poslu na sono, ukazu ako sa mas samovysetrovat - ak mas velke prsniky, mala by si uz zacat.. urcite to nie je nic vazne, ale ak ta boli iba jeden prsnik tak dlho a vyrazne, mal by to vidiet doktor..

mimka161
27. feb 2016

mňa bolel prsník ked som mala zapálené uzliny pod pazuchou ...počkaj do ms a ak to ani po nej neprejde určite zájdi k doktorom ...necítiš bolesť aj pri pazuche ?

misel0806
27. feb 2016

Urcite chod k doktorovi toto su take citlive veci ktore netreba podcenovat. Moze to byt hocico.😀

seahorse27
27. feb 2016

Moze to byt hormonalny problem - ale to by asi reagovali obdiva prsniky rovnako, taktiez cysta, alebo nejaky zapal...pockaj do menstruacie a ak sa to nezlepsi. tak sup ku gynekologovi.

bobulazelena
28. feb 2016

No to ze mas 17 rokov naozaj nemusi znamenat ze nic vazne ti nehrozi. Takze tak ako baby pisu sup sup k lekarovi,tem ta pravdepodobne posle na sono prsnikov. Drzim palce,nech je to v poriadku

moni244
28. feb 2016

Nechcem ta strasit, mne sa ako 17-rocnej urobil nezhubny nador v lavom prsniku,cize nepodcenovat a radsej ist, pre klud

klaudialip
28. feb 2016

nechcem strasit ale len k tomu veku,moja kamaratka mala 15 rokov ked si nasla hrcku na prsniku a potom jej zistili leukemiu,nehovorim ze to je tvoj pripad,ale je uplne jedno kolko mas rokov,choroba si bohuzial podla veku nevybera,to by predsa nebola detska onkologia.
boli ta to uz dlho,podla mna si mala ist hned k doktorovi,tu ti ziadne zeny nepomozu,iba poradia ze chod k dr.neriesila by som to urcite len na fore,kedze to moze byt hocico