Prečo sa neobjavuje ovulácia napriek pravidelným cyklom?
Ahojte. Od augusta sa s mužom snažíme o druhé dieťa. Prvé sa nám podarilo za 8 mesiacov. Tento krát na sledovanie ovulácie používam ovulačné testy, lebo nemám úplne pravidelné cykly. Akože nie sú ani nejako veľmi nepravidelné, ale chápete, aby som sa lepšie orientovala. Moje cykly trvajú 31-36 dní. Každý jeden mesiac od kedy sa s manželom snažíme si robím testy. Vždy mi jasne ukázali kedy mám ovuláciu, ale samozrejme mala som aj príznaky na tele ako výtok, bolesť v podbrušku, bolesť pŕs...Od ovulácie sa potom vždy do 12-14 dní dostavila ms. Tento mesiac mi ale testy ovuláciu absolútne neukazujú a rovnako mám pocit, že nemám ani "ovulačné príznaky" na tele, ktoré som vyššie spomenula. Testy používam za každým Dr. Max alebo Livsane, lebo s nimi mám najlepšie skúsenosti a teda tento mesiac nič. Poslednú ms som mala 8.12, čiže aj keby som mala ten cyklus až 36 dňový teraz, tak by som už ovuláciu dávno mala mať. Absolútne tomu nerozumiem, lebo nikdy som nemala cyklus dlhší než tých 36 dní a teraz ani neviem kefy očakávať ms, kedže ako som spomenula, ms mávam 12-14 dní po ovulácii. Nemám žiadne zdravotné problémy. Na prehliadky chodím pravidelne. U gyn som bola naposledy v novembri a bolo všetko ok. Môže sa stať, že mám zrazu anovulačný cyklus, keď som s tým doteraz nemala problém? Nebola som za posledné obdobie ani chorá ani nič sa nezmenilo, tak nerozumiem prečo nastala takáto zmena. Máte s tým niektorá skúsenosti?
Mne povedal lekár, že raz za rok môže byť anovulacny cyklus.

Mozes mat posunutu ovulaciu a mozes mat aj anovulacny cyklus. Anovulacny sa mozme bezne u kazdeho raz za cas vyskytnut.