Prečo sa s pribúdajúcim vekom zhoršuje PMS?
Zienky idem sa vas opytat ci to niektora mate podobne, ide o to, ze si vsimam, ze cim som starsia, to pms mam coraz horsie, hlavne co sa tyka psychiky 🙄 mam 36 rokov, dve deti a posledny cca necely rok, je to hrozne. +- 5 dni pred MS mam strasne stavy, som nastvana, obcas az zurim, potom sa mi chce zas plakat, obcas az take hnusne myslienky, ze sa mi ani zit nechce, vsetko vnimam totalne zle, najradsej by som niekam utiekla, uplne az taka depresia...ked dostanem svoje dni, hned tie myslienky prejdu. Bavila som sa o tom aj s kamoskou, nakolko som nikdy predtym az taketo stavy nemala, ona mi tvrdila ze to ma podobne. No mne to pride az extrem 🙈 ked sa vzdy spätne zamyslim, ake som myslienky, sama nad tym zasnem....myslite, ze to moze byt tak extremny vlpyv hormonov pred ms? Riesili by ste to s gynekologom? Alebo s nejakym psychologom? Antikoncepciu neuzivam, ani nemám nic zavedene, takze ziedne umele hormony v sebe nemam.... neviem si to vysvetlit, lebo som taka nikdy nebola 🙈
nic take nepoznam, blizim sa k 50, obcas mierna nervozita a zravka, nic viac
@anonym_autor mám 24 a mám to úplne tak isto. Pomáha mi zamestnat myseľ napr čítať knihy
@anonym_autor ja mám 49 a cca týždeň pred menzesom ma bolí brucho, tak už viem, že dostanem
@anonym_autor tiež nič také, ako PMS nepoznám
@anonym_autor mam približne rovnako....gynekológ mi odmietol robiť hormonálny profil...tak neviem
@anonym_autor mam približne rovnako....gynekológ mi odmietol robiť hormonálny profil...tak neviem
@anonym_75eb0c tomuto nerozumiem, akože odmietol? Si ho zaplatím, tak mi urobí a nebudem s ním debatovať.
@anonym_autor nič také nepoznám, možno by to chcelo trošku trénovať sebaovládanie, sebadisciplínu, PMS nie je choroba
@anonym_75eb0c tomuto nerozumiem, akože odmietol? Si ho zaplatím, tak mi urobí a nebudem s ním debatovať.
@anonym_4cb0af ze na to nie je este dovod.....ze neskor......nejako som to vtedy neriešila
Poznám, mam presne tolko rokov ,dve deti, a ked som v takom stave ani nemusím kalendár pozerať, hned viem , ze som pred menstruaciou. 3 tyzdne som anjel, a potom mi prepína, ze si sama leziem na nervy a najradšej by som si jednu struhla nech sa spamatam. Veľmi vela si musim hrýzť do jazyka a ovládať sa, ale aj tak to nie vzdy vyjde. Kedysi som to vobec nepozorovala, mozno posledných 5rokov sa to tak pomaly stupňuje. Nijak to neriešim, ani s gyn.
@anonym_autor Som na tom rovnako, týždeň v mesiaci mám chuť zabiť muža. Strašný hnev ma niekedy chytá. Začalo to po druhom pôrode. Začala som užívať Vellenu uvidíme či sa to zlepší.
@anonym_autor nič také nepoznám, možno by to chcelo trošku trénovať sebaovládanie, sebadisciplínu, PMS nie je choroba
Skús si nájsť niečo na zmiernenie príznakov určené pre ženy v menopauze (vyskúšaj aj viacej, ak nepomôže prvý) - pomôžu ti zmietniť príznaky.
A nie, sebaovládanie ti nepomôže 🙈 Ten komentár fakt pobavil 🙂
Ja to poznam, do 35 som ani netusila, ze nieco take je. Teraz ani nemusim sledovat svoj cyklus a hned viem ktora bije. Som velmi naladova, mam kratku zapalnu snuru, no hruza. Snazim sa byt vtedy co najviac sama. Aj moj muz uz vie co sa deje a vacsinou riesi on program s detmi. Po 2 dnoch je to uz lepsie.
@anonym_autor mám 45r, nemávam takéto stavy.
@anonym_autor ako,keby.som o sebe citala. 2 dni pred ms mam take.stavy, ze.by som sa nechala.vystrelit na mesiac......🙂 🙂 plus.vnutorna.triaska a bolest hlavy,,az,na vracanie. Hned viem, ze.o 2.dni to dostanem. A.ked to pride,,tak hned je.mi lepsie..... cyklus inak presny.
@anonym_autor PMS sa mi vekom nezhoršovalo
Tiež sa mi to zhoršilo asi po 2. tehotenstve, mám po 40ke a teda niekedy nevydržím ani sama so sebou... Často vtedy myslím na mojich mŕtvych rodičov, aj si poplacem, mám výčitky svedomia za všetko čo som urobila v živote zle, je mi smutno, uzkostne a veru aj také mi napadne, ze asi by som ani nikomu nechýbala 😒 neuzivam momentálne nič, brala som Vitex, psychicky to bolo lepšie, ale mala som pocit, ze menzes sa mi dlho spustal...
Mam 45 a mám to ako ty, výkyvy nálad, hnev, placlivost, dokonca vnútorná triaška. Kedysi som to nepoznala. Pozorujem to na a seba posledné asi dva roky.
@danica2711 Blbost. Kazda zena ma ine PMS niektore maju to stastie,ze sa im neprejavi na psychike, ale skor na strave a podobne. PMS nevies ovplynit a kto nezazil tie psychicke stavy,si ani nevie predstavit,co to je.
@anonym_autor Ja naopak vekom sa mi zlepsilo PMS,ale do takej 35tky som mavala brutalne stavy,co sa psychiky tyka. Najhorsie to bolo okolo 30tky. Uzivala som pupalkovy olej a pred PMS som viacej oddychovala. U mna je spustacom,ked toho mam vela. Snazim sa vtedy spomalit,nic neujde,robota neutecie. Pomaha aj cvicenie.

Ja nic také nebadam, mám po 40 a PMS vôbec nepoznám, len väčšiu chuť do jedla par dni pred menzesom.