icon

Prečo ste počas menštruácie extrémne unavené?

31. jan 2025

Baby po pôrode mam tak silnú MS, že tak na 3.deň som v totalnej r.. odpali ma, som unavená ale extrémne, budim sa unavená. Trvá to možno tak 5 dni. Mate niekto? Pomaha niečo? Vďaka.

autor
31. jan 2025

Dodam ale, že hodnoty železa uplne v norme.

tanyan
31. jan 2025

Pri veľkej strate krvi je pochopiteľné, že telo nedokáže fungovať poriadne. Mne pomohli vysoké dávky vitamínu C už 2-3 dni pred a potom počas prvých dní. Strata krvi sa výrazne zredukovala a tým pádom aj nežiadúce vedľajšie účinky MS ustúpili.

terezkaarthuramax
31. jan 2025

Aj ja som

majka99999
31. jan 2025

Ja mam taku stale, uz 30 rokov, po porode este horsie, 3 dni mi je uplne na houby, sustredenie v praci o nicom, nemozem dobre spat, neviem si najst polohu, krvacanie je aj dost silne, kolkokrat aj na plachte sa najde, musim mat Always vel. 5 na tie 3-4 dni, ale najradsej by som msaa plienku 🤣, paralen je bol kamarat, bolia krize aj podbrusko... Ja som odpalena tych par dni, mavala som aj nizsie zelezo, ale naposledy som mala dobre testy. Samozrejme pred MS je PMS, nervozita a lahsie bolesti.

terezkaarthuramax
31. jan 2025

@tanyan co prosim ta myslis tym vysoká davka vit. C?

liusa82
31. jan 2025

ja to mávam bežne počas svojich dní.A j krátko pred nimi pár dní.Prespala by som aj moldáviu.Ovela viac som unavená ako inokedy.Jak keby ma traktor prešiel.Všetko ma bolí.Ale hlavne tá únava.Takže nič čudné si myslím.Patrí to k tomu.Ale nikdy som nič na to neužívala.Zas extrém to nie je u mňa

tanyan
2. feb 2025

@terezkaarthuramax Ja som si dala niekedy aj 4 alebo 5 tabletiek s obsahom 1000 za deň. Je to veľa, ale moje obličky to zvládli a moje telo naozaj potrebovalo takú šokovú terapiu.

terezkaarthuramax
2. feb 2025

@tanyan dakujem a ked clovek.berie aj ine lieky na spanok.na psychiku je to preňho bezpečne dat si tolko vitaminu C?

tanyan
3. feb 2025

@terezkaarthuramax Neviem či by to mohlo mať v kombinácii nejaké nežiadúce vedľajšie účinky. Alezo skúsenosti radšej opatrnejšie, lebo vitamín C vie stimulovať (nabudiť k aktivite), takže by sa nemal dávať pred spánkom.

terezkaarthuramax
3. feb 2025

@tanyan dakujem