icon

Predčasná menopauza

zdewma
2. mar 2022

Bola mi zistené podozrenie predčasná menopavza v 27 rokov postupne mi vzyhavajú vajičkovody a mám mám menej vajičkov v ľavom vajičkovode som stoho zúfala .Manželom túžime po 3 babätku ale chceli sme po mojej 30 .Ale doktorka mi povedala ,že ešte mám šancu otehotniet ale musím teraz ale o rok už bude neskoro.ja sa neviem rozhodnúť či mám do toho ísť teraz mám 6 ročnu dcérku ktorá ma hyperaktivitu a ide do prvého ročníka a 4 ročne neviem či to zvládnem .Chceli sme za 3 roky ked budú veľke Som psychicky zle na tom plačem trhá mi to srdce.Neviem čo mám robiť mám strach ak sa nám nebude dariť a potom bude neskoro.Zase na druhej strane ak teraz neskusim viem ,že si to budem vyčitať neskor.Viem ,že mám byť vdačna za 2 deti ale túžba je silna aj manžel chce.Poraďte mi prosím ,povzbudte ma alebo ak niekto má ten istý problém alebo ak má niekdo 3 deti napiíšte ako to zvladate ďakujem

ctrl
2. mar 2022

@zdewma tes sa z deti ktoré máš, Menopauza prináša kopec zdravotných a u niekoho aj psychických potiazi , čo sa dá relatívne aj pod liekmi zvládnuť. Mat 3 dieta v tom ťažkom obdobi si neviem predstaviť ale samozrejme rozhodnutie je na tebe.

luccija
2. mar 2022

@zdewma radšej 2 deti v kľude ako chaos ďalšie malé dieťa a menopauza.Budes mať školáčku bude to náročnejšie.Neviem čo sa deje, ale v mojom okolí tiež samé také problémy mladé ženy a menopauza

deti95060810
2. mar 2022

ja by som do toho isto šla, však nemáš čo stratiť... max. sa nezadarí

petruska21
2. mar 2022

@zdewma poviem ti moju skúsenosť neskutočný strach keď mi to zistili v 24 rokoch po dvojročnom snazeni ... no a že do roka tam už nemusím mat žiadne vajíčka ... ja som vtedy bola zrútená mali sme dva dni po svadbe a vždy som túžila po veľkej rodine ... bolo to náročné hlavne psychycky keďže som nemala ani jedno dieťa, ale nikdy by som to nevzdala bojovala by som fo posledného vajíčka potom ako som sa to dozvedela som absolvovala dvakrát Umeelé oplodnenie, laparoskopiu ... jeden vaječník mám nepriechodny ... po umelom som otehotnela ale tých vajíčok čo my vybrali bolo žalostne málo a boli zlé, boli iba dve pri prvom IVF a boli neoplodnitelné, pri druhom IVF som mala znova dve čo sa oplodnili ale prvé bábätko sa neuchytili a druhé mám krásneho syna 10 mesačného ❤️ A teraz zázrak otehotnela som po 3 mesiacoch po pôrode prirodzene alebo bábätko som potratila ale hneď v ten mesiac som otehotnela znova prirodzene a teraz začínam 6 mesiac tehotenstva ❤️ A čakáme znova chlapčeka 💙 dúfam, že to v zdraví dobojujeme 🙏 a do budúcna by som určite ešte chcela deti, tak verím, že tie vajíčka ešte stále mám ... aj tebe držím palce nech otehotnieš 🙏

zdewma
autor
2. mar 2022

@ctrl
@luccija samozrejme tešim sa mojich deti sú pre všetkým ale to zistenie ,to sklamanie že dalšie dieta nebudem mat je pre mňa veľký šok este takom relativnem mladom veku
@deti95060810 más pravdu len sa bojím že sa nezadarí či to zvládnem
@petruska21 máte to ťažske ste úžastná ako bojuje te aj napriek úskaliam aj Vam želam aby ste dobojovali do konca štastne a zdraví a ďakujem vďaka Vám je mi lepšie viac si verím

21oktober
2. mar 2022

@zdewma skús sa ukľudniť, stresom tomu nepomôžeš. Chápem že to je náročné psychicky , ale tak máš šancu . Žena ktorej zoberú v 25 rokoch maternicu , už tú šancu nemá aj keby mala vajíčiek na rozdávanie a máš aj deti . Nasaď si Gynex kvapky a miluj sa s manželom pre radosť .
Čo sa týka menopauzy , určite ti nasadia alebo teda doporučia umelé hromóny , s tým by si mala fungovať normálne , bez väčších problémov.
Deti aj keby si mala tri zvládneš, nie je to nič extrémne hrozné, ja mám 5 a za posledných 8 rokov som porodila 3 a popritom som stále pracovala.