Predkožka u 15-ročného syna
Dobrý deň, mám otázku ohľadom predkožky môjho 15-ročného syna.
Keď je penis v pokoji, dokáže predkožku stiahnuť úplne, ale pri erekcii ide stiahnuť len asi do polovice a cíti pritom tlak. Predkožka sa pri erekcii javí napnutá, stenšená a zdá sa, že by mohla byť príliš krátka.Chcem sa spýtať, či by mohlo ísť o fimózu alebo krátku uzdičku, a či by mohlo pomôcť použitie nejakého krému alebo masti (napr. Pinďa masť) a jemné stretching cvičenia? Alebo je lepšie rovno navštíviť lekára?
Ďakujem za rady a skúsenosti.
ešte by si mu hádam mala ukázať ako má ,,cvičiť,, nie ?? prepáč , ale snáď sranduješ ...... musíte mať so synom asi veľmi dobrý vzťah ....
Nechápem debilné komentáre.. chlapec je asi fakt zúfalý keď to spravil a zároveň vie, že má normálnu mamu, ktorá ho nevysmeje tak ako nejaké tupane na modrom koniku
Kedy ma preventívku alebo tak? Ze by to ukázal detskému lekárovi? Viac normálnych rad nájdeš asi cez ChatGPT ako tu prepáč..
mozno to pise samotny chalan.
kazdopadne treba s tym ist k dr. pinda mast je slabucka. existuje aj kortikoidova mast na predlis ale pomaha len minimalne. a "strecing" uz teraz asi tiez moc nepomoze. asi to bude skor na obriezku. ale radsej cim skor nech si nekomplikuje/s zivot. chalanov s tymto problemom je vela.
Vazne, zeny? Je predsa super, ze chlapec ma doveru k mame, stale je to dieta a zdravotny stav dietata je pre mamu dolezity.
A potom su tu pribehy, ako dospely muz ma problem a riesi to s partnerkou, lebo mama na neho kaslala.
Ja sice toto s 12 rocnym synom neriesim, ale riesi to s nim otec. Je uplne jedno, ci ide o hrdlo, nohu, ruku, ci intimne partie. Ziadna cast tela nema byt pre rodica tabu.
Rozpravate sa so skolkarmi o sexe, ale ked ma 15 rocny chlapec nejaku neistotu, problem, tak Vam to pride cudne.
V lete som s 10 rocnou riesila zapareniny a normalne som jej pozrela, dala jej mast, povedala, co ma robit. Normalka.
Ja by som tiez bola za kortikoidovu mast, ale to treba prebrat s lekarom, minimalne pediatrom, my sme ju pouzivali u 3 rocneho, dost to pomohlo uvolnit, on tam ale nemal pomaly ani dostatocnu dierku na cikanie. Stacili 2 tyzdne a pekne to povolilo. No ale mal by to posudit lekar.
Už len chcem vidieť tých vašich synov, ako vám ukážu stoporený úd a opýtajú sa na predkožku. Keby naivita kvitla, je konik samy kvet. 😁
@anonym_autor 15r syn sa prišiel stoporenyý ukázať, ako mu ide stiahnuť či nejde stiahnuť? To fakt?
@anonym_8601a8 Možno to píše samotný chalan.
@anonym_8601a8 Možno to píše samotný chalan.
@anonym_309ede alebo nejaký úchylák
@anonym_309ede alebo nejaký úchylák
@anonym_593056 ale prosim ta naco by uchylak zakladal temu o predkozke. co by z toho mal, v dnesnej dobe kedy je lahko dostupne vsetko mozne sa bude odbavovat na mamickovskom fore v teme o moznostiach riesenia predkozky. sorry ale aj ked mu das radu na nej nic vzrusujuce nie je. mozno pred 50 rokmi ked bol len casopis a aj to sa tazko zhanalo. ale dnes? na vzrusenie fakt nepotrebujes toto.
@anonym_autor 15r syn sa prišiel stoporenyý ukázať, ako mu ide stiahnuť či nejde stiahnuť? To fakt?
@anonym_8601a8 A co sa cudujes? Moj ked ma problem,tiez ma zavola do kupelne a sa opyta. Je to organ ako kazdy iny. Aspon viem,ze ked si najde hrcku v semeniku,budem o tom vediet a riesit to.
mne 16 ročný syn ukázal roztiahnutú riť! lebo tam mal nejakú vyrážku. a teraz čo?
pekné že sa nehanbí nie? či???
@anonym_8601a8 A co sa cudujes? Moj ked ma problem,tiez ma zavola do kupelne a sa opyta. Je to organ ako kazdy iny. Aspon viem,ze ked si najde hrcku v semeniku,budem o tom vediet a riesit to.
@anonym_990fa0 je úplne v pohode prísť za mamou a povedať o probléme, ale neviem či je úplne ok aby sa pýtal také otázky a ešte horšie, keď to jeho mama zavesí na modrý koník a pýta sa tu ostatných. Ja, ako mama svojho pubertálneho syna by som ho poslala za otcom, nie preto, aby mi dal s tým pokoj, ale preto, že asi vie lepšie ako ja. A keby nie, tak zavolám na urológiu a opýtam sa tam na postup, čo s tým, nie tu. Kriste pane.
@anonym_990fa0 je úplne v pohode prísť za mamou a povedať o probléme, ale neviem či je úplne ok aby sa pýtal také otázky a ešte horšie, keď to jeho mama zavesí na modrý koník a pýta sa tu ostatných. Ja, ako mama svojho pubertálneho syna by som ho poslala za otcom, nie preto, aby mi dal s tým pokoj, ale preto, že asi vie lepšie ako ja. A keby nie, tak zavolám na urológiu a opýtam sa tam na postup, čo s tým, nie tu. Kriste pane.
@anonym_8601a8 a co prosim ta. ty vies kto to je? je to normalna otazka a je tu x takychto tem. vzdy ma s tym niekto problem. nevidim v tom nic zle. ved sem nedava fotku ani jeho tvare ani jeho "problemu" normalne sa opytala. co je na tom poburujuce. a nie ani chlap nemusi o tom vediet viac pokial tieto problemy nema.
@anonym_8601a8
kriste pane?
falošná hanba? predkožka u 15 ročného či predkožka u ročného?
vieš poradiť? nevieš? je to zaradené v skupine " intímne zdravotné problémy" čo si čakala?
skákací hrad? 😵💫🙏
@anonym_8601a8 Mozno nema otca a mama to sem dala anonymne,alebo to pise on sam. Tu sa tehotne pytaju,ci mozu zjest chleba z predosleho dna a neublizia dietatu,ale 15r.sa poradit o probleme nemoze?
Milá mamička, s týmto stavom, je lepšie navštíviť lekára. Môže sa jednať o skrátenie uzdičky, ale môže ísť aj o relatívnu fimózu.
V tomto veku Pinďa masť nebude účinná, skôr kortikoidná masť, ktorá je na predpis, ak to stav umožní Jedno z riešení je frenuloplastika, jedná sa o jednoduchý chirurgický zákrok.
POZOR!!! V žiadnom prípade nasilu nesťahovať, môže nastať bolestivý urgentný stav (parafimoza)
Z akého regiónu pochádzate?