icon

Prekonali ste preeklampsiu - eklampsiu?

ivanat
7. aug 2012

Môžem mať ešte dieťa po jej prekonaní?

atya73
7. aug 2012

Ahoj...samozrejme...len by bolo dobré vedieťjej príčinu...ale lekári si s tým poradia...

nicky07
7. aug 2012

@ ivanat Ahoj. Ja som mala preeklampsiu pri prvom tehotenstve... Bola som opuchnutá ako slon a o mojom tlaku ani nehovorim... 🙂 ležala som aj v nemocnici brala lieky na tlak aj ako tbl aj ako injekcie a úspešne sme to dobojovali až kým bábo nebolo úplne zrelé... Malá sa narodila v termíne.. O tri roky na tom som otehotnela zasa a nemala som vobec žiadny problém. A teraz znova čakám bábo a je to úplne v poriadku. Takže myslím že sa obávať nemusíš...

liz_lemon
7. aug 2012

preeklampsia ohrozuje skor prvorodicky

pakin
7. aug 2012

Aj ja som mala opuchnuté nohy, vysoky tlak, lezala som aj v nemocnici ale nedali mi ziadne lieky. Len my merali tlak 4x za den a chodila som na záznam. Takze po 6 dnoch som isla domov. Preeklampsiu my nepotvrdili v nemocnici, len moj gynekológ mal obavy, ze mozem mat. Maly sa narodil v termíne 🙂

marlene
7. aug 2012

ivanat,
ja som prekonala preeklampsiu ktora vyustila do hellp syndromu v prvom tehotenstve . teraz mam dve deti,cize dieta mozes mat,len treba urobit kompletne vysetrenia,vela zien ktore maju vrodene poruchy zrazanlivosti krvi (faktor V napr.) byvaju eklampsiou a hellp syndromom postihnute. podla vysledkov sa potom pri dalsom tehotenstve zvazuje liecba podavanim nizkomolekularneho heparinu a mozna kombnacia s aspirinom, castejsie kontroly u gynekologa a internistu.

nibiru
8. aug 2012

jasne že možes mat deti po prekonani mi sa snažime o druhe prave teraz umna sa zacala prejavovat cca 34tt lieky,nemocka,inekcie rodila som s tlakom 150/110 v 38tt mi odtiekla voda nastasie umna bola stabilizovana a nebola nutna sekcia zaujimave že presne takto bola primne moja mama ako prvorodicka dalsie 3tehotenstva mala bez komplikacii napriek tomu že vsetko boli cs.kazde tehotenstvo je ine.

katren
8. aug 2012

je tu taka diskusia, vyhladaj si a tam zistis viac info 😉