icon

Prírodná liečba endometriózy: Skúsenosti a rady

6. jan 2025

Ahojte zeny, je tu niektorá ktorá ma endometriozu a po laparoskopii odmietla hormonálnu liečbu a vydala sa inou cestou potlačiť aspoň trošku túto diagnózu? Chcem ísť prírodnou cestou ale neviem kde začať… preto budem vďačná za každú jednu skúsenosť 🙏😀

amalka147
6. jan 2025

Endoška ako ju ja volám nevyliečiš. Branie antiky, endovelle alebo všeličoho iného "akože liečba" je nezmysel... Ja uz roky beriem serrapeptasu a môžem povedať ze bolesti ma to zbavilo. Inak som chodila kolenačky po dome, čo som sa zvijala od bolesti

autor
6. jan 2025

@amalka147 ďakujem za odpoved, veď práve preto odmietam všetky tieto lieky, lebo aj tak nič nevyliečia… ktorú serapeptazu beriete?

betka269
6. jan 2025

Ja som po liečbe 3m ENDOVELLE mala katastrofálne pečeňové testy prestala som brat, teraz neberiem nič…prvé tri dni menzesu sa ani nehnem na viac ako hodinu z dohľadu wc 😀 a bolesti sa snažím ustať

autor
6. jan 2025

@betka269 a neurobila sa vám cysta keď nič neberiete?

amalka147
6. jan 2025

@betka269 ja som brala endovelle a MS chodila ako sa jej zachcelo.. A to mi tie tabletky mali zastaviť.. Nezastavili. Bolesti som mala naďalej.... Tak sme to po 5 mesiacoch stopli

amalka147
6. jan 2025

Od firmy greenfood nutrition

betka269
6. jan 2025

Mala som cysty, z jednej som dokonca dostala zápal slepého čreva, vyberali ju pri operácii. Takto pred dvoma rokmi som sa vrátila po operácii domov 😀Našťastie vždy po zistení cysty do 2-3 mesiacov praskli. Ja som z 3 mesiacov bránia ENDOVELLE 2,5 mesiaca spinila/krvacala a sla som všetkých od nervov zožrať…

luccija
6. jan 2025

@betka269 ti si mala endometricke cysty?tie prasknú len veľmi výnimočne.
Autorka za to skôr môžu ženské hormóny neviem či nájdeš prírodnú liečbu.Zvyknu sa časom zase objavit, ale aj nemusia.

autor
6. jan 2025

@luccija áno viem 😀 akurát že nevidim riešenie v užívaní toho svinstva tak hľadám iné možnosti 😒

amalka147
6. jan 2025

Aj keď teraz laparoskopicky vyoperovali cysty alebo niečo, to svinstvo sa vráti.... Ale tabletky ako endovelle alebo antibaby nie su riešenie... Moj gynekológ len že tehotenstvo pomôže.. Ta otehotni, keď vďaka endoške sa nedá

autor
6. jan 2025

@amalka147 ja som po operácii bola u 4 gynekológov a každý mi povedal tiež že tehotenstvo je najlepšie riešenie 😀 ako keby to šlo len tak lusknutím prsta …

amalka147
6. jan 2025

Som 2 roky po operácii.. Samozrejme ze nie som tehotná.. Umele odmietam a samé vitamíny uz beriem na podporu... Niektoré sa cuchnu o spodky muža a uz majú nafúknuté brucha

autor
6. jan 2025

@amalka147asi tak nejako, vám inak počas laparo zisťovali aj priechodnosť vaječníkov?

amalka147
6. jan 2025

Áno.. A všetko bolo priechodné

autor
6. jan 2025

@amalka147 no tak super, mne napríklad toto nezistovali počas laparo vôbec

trgypadl
6. jan 2025

Ani tehu Ti nezaruci ,ze sa endometrioza utlmi…..maly bude mat 4 a uz som po dalsej operacii

amalka147
7. jan 2025

@trgypadl mne gyndos povedal ze by som musela chodiť každé 2 týždne na operáciu... Proste operácia nie je riešenie tak ci tak.. Kedze sa to neustále vracia

amalka147
7. jan 2025

@trgypadl mne sa po operácii do 2 týždňov vrátili bolesti že som myslela ze umriem... Ale vďaka serrapeptase co beriem asi 2 alebo 3 roky som ok 🙂 sem tam zabolí, ale to ked dlhšie nevezmem serrapeptasu... Ak ju beriem pravidelne som v poriadku.. Samozrejme nesmiem kávu, lebo hned bolesti, len latte alebo cappucino... Ale aj latte mi zvykne poškodiť ze hneď mam tlaky v podbrušku.

amalka147
7. jan 2025

@amalka147 ale nie vždy mam bolesti po tej káve.. Stáva sa to mi minimálne

trgypadl
8. jan 2025

@amalka147 u kazdeho to je velmi individualne ,mne operacie pomohli,tak riesenie to pre mna bolo,a momentalne aj liecba
Ak si momentalne nastavena ,ze serapaptaza Ti pomaha ,tak je to fajn

amalka147
8. jan 2025

@trgypadl ano, endovelle som mala 5 mesiacov a nemalo to zmysel, LEBO ms som mala hocikedy, bolesti ukrutne tak ci tak, tak lekár to stopol. A nasla som tu na koňovi niečo o serrapeptase. Tak som sa na to pozrela, a chvalabohu výborne mi je. Aj je to na riedenie krvi, takže keď chodím na odbery nie je problém. 🙂 co ja som zvykla mat hustu krv.

laura851
18. jan 2025

@luccija je to zriedkave, ale mne sa to stalo, boli to muky, museli ma akutne operovat 🙏