icon

Prírodné riešenia pre dráždivý močový mechúr

28. aug 2025

Ahojte baby, tie ktoré máte dráždivý MM užívate niečo? Existuje niečo prírodné čo aspoň trochu pomáha? Ja mám vždy pocit plného MM a ked idem na wc tak nič len kvapka a potom neskôr keď napr kýchnem tak dobre že nie liter vyjde 🤦‍♀️ pred pár týždňami som skončila užívaním kanadskej brusnice. Ale nič moc. Je niečo lepšie okrem čajov? Ďakujem

Strana
z2
usla35
28. aug 2025

Treba ist na vysetrenie, normalne k urologovi, mne predpisal nejake lieky. Nepamatam si nazov, ale velmi mi to pomohlo, treba to riesit, lebo to nejake brusnice alebo co, to nepomoze nic, to treba len liekmi riesit.

autor
28. aug 2025
@usla35

Treba ist na vysetrenie, normalne k urologovi, mne predpisal nejake lieky. Nepamatam si nazov, ale velmi mi to pomohlo, treba to riesit, lebo to nejake brusnice alebo co, to nepomoze nic, to treba len liekmi riesit.

@usla35 tam som bola veď od neho mám dg, chcel dať jedny tablety ale vravel že má dosť Nežiaducich účinkov a nechá na mne či budem užívať. A viem že na tento liek sa veľa ľudí sťažovalo. Tak preto radšej neužívam. Keby viem že existuje niečo ľahšie bez menej nežiaducich tak beriem okamžite

letfenixa
28. aug 2025

Užívala som Canephron, to sú homeopatiká a najviac mi pomohli cviky na panvove dno "Lúčky " z knihy Ženské choroby chrbtice.

autor
28. aug 2025
@letfenixa

Užívala som Canephron, to sú homeopatiká a najviac mi pomohli cviky na panvove dno "Lúčky " z knihy Ženské choroby chrbtice.

@letfenixa ďakujem pozriem to

sszuzu8
28. aug 2025

Mne pomáha jedine vyhýbať sa stresu a dostatočne piť. Keď pijem malo mechúr je na pocit plný vyjde len kvapka a treba mi často až ma začne všetko páliť lebo reálne nemám čo vycikat. Keď pijem viac tak cikam častejšie ale ide zo mna dosť a mechúr sa lepšie vyprazdni neostane ta kvapka co spôsobuje plnosť. 🩷 Bojujem s tým už odmalička. Chvíľu dobre potom zle potom dlho dobre a neskôr intenzívne zle. Zápaly mechúra a močových ciest našťastie nemám len tu hyperaktivitu. Stres to veľmi zhoršuje

autor
28. aug 2025
@sszuzu8

Mne pomáha jedine vyhýbať sa stresu a dostatočne piť. Keď pijem malo mechúr je na pocit plný vyjde len kvapka a treba mi často až ma začne všetko páliť lebo reálne nemám čo vycikat. Keď pijem viac tak cikam častejšie ale ide zo mna dosť a mechúr sa lepšie vyprazdni neostane ta kvapka co spôsobuje plnosť. 🩷 Bojujem s tým už odmalička. Chvíľu dobre potom zle potom dlho dobre a neskôr intenzívne zle. Zápaly mechúra a močových ciest našťastie nemám len tu hyperaktivitu. Stres to veľmi zhoršuje

@sszuzu8 ja pijem práve že dosť, zápaly som mavala pred pár rokmi aj 3x za sebou a 3x atb to bolo naozaj zlé. Klop klop odvtedy pokoj. Len toto ma tak buzeruje že idem na wc lebo že treba a potom nič a sedím a čakám 🙈

anonym_7088f7
28. aug 2025
@anonym_autor

@usla35 tam som bola veď od neho mám dg, chcel dať jedny tablety ale vravel že má dosť Nežiaducich účinkov a nechá na mne či budem užívať. A viem že na tento liek sa veľa ľudí sťažovalo. Tak preto radšej neužívam. Keby viem že existuje niečo ľahšie bez menej nežiaducich tak beriem okamžite

@anonym_autor ja na to uzivam Betmigu liek a nemam ziadne neziaduce ucinky. Bez neho by to bolo zle. Aky ti odporucal? Su an to cviky a potom operacia ale ta je rizikova.

autor
28. aug 2025
@anonym_7088f7

@anonym_autor ja na to uzivam Betmigu liek a nemam ziadne neziaduce ucinky. Bez neho by to bolo zle. Aky ti odporucal? Su an to cviky a potom operacia ale ta je rizikova.

@anonym_7088f7 spasmed ci jak sa volal
Cviky som mala nula bodov a o op viem ale čítala som rizika tak nie ďakujem 🙈

letfenixa
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mne napr vadilo, keď som si po vymočeni sadla. Tak aspoň 15 min som sa vždy snažila stáť/chodiť.

autor
28. aug 2025
@letfenixa

@anonym_autor mne napr vadilo, keď som si po vymočeni sadla. Tak aspoň 15 min som sa vždy snažila stáť/chodiť.

@letfenixa ja sa už aj stáť bojím. Pred 2 týždňami som stala vo dverách a zrazu moč ti z ničoho nič unikol 🤦‍♀️ nebolo toho veľa ale zľakla som sa. Samozrejme budem riešiť s urológom ale toto sa mi ešte nestalo

hildeberta
28. aug 2025

Starkej na to pomahal repak, mala funkcny MM az do 92

autor
28. aug 2025
@hildeberta

Starkej na to pomahal repak, mala funkcny MM az do 92

@hildeberta alkohol?

hildeberta
28. aug 2025
@anonym_autor

@hildeberta alkohol?

@anonym_autor hej, len ona to mierne prehanala, potom isla na par mesiacov na prednu horu, tak treba s mierou

kristiii
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ten spasmed si napríklad moja kolegyňa veľmi chváli

ailiba
28. aug 2025

@anonym_autor mne pomohol RENOLz firmy ENERGY. Samozrejme akutny zapal sa lieci anibiotikmi... Ale najhorsie su take tahanice, ako ty pises. Ani zdrava, ani chora. Ten Renol mi na to perfekne zabral.

billy_jean
29. aug 2025

Betmiga je dobrá, brala som ju svojho času, skús.

palculienka40
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak pozrite Betmiga beriem ho uz 5 rokov a ok. Kazdy liek ma neziaduce ucinky. Betmiga zabera na 80 percent teda u mna operaciua je rizikova podla dr.

autor
29. aug 2025
@hildeberta

@anonym_autor hej, len ona to mierne prehanala, potom isla na par mesiacov na prednu horu, tak treba s mierou

@hildeberta nie tak alkohol nemôžem nijak 🙈

autor
29. aug 2025
@palculienka40

@anonym_autor tak pozrite Betmiga beriem ho uz 5 rokov a ok. Kazdy liek ma neziaduce ucinky. Betmiga zabera na 80 percent teda u mna operaciua je rizikova podla dr.

@billy_jean
@palculienka40 ďakujem tak dam si termín u urológa a nechám si to predpísať a vyskúšam to 🙏

autor
29. aug 2025
@ailiba

@anonym_autor mne pomohol RENOLz firmy ENERGY. Samozrejme akutny zapal sa lieci anibiotikmi... Ale najhorsie su take tahanice, ako ty pises. Ani zdrava, ani chora. Ten Renol mi na to perfekne zabral.

@ailiba ďakujem akurát študujem ten renol

palculienka40
29. aug 2025
@anonym_autor

@billy_jean
@palculienka40 ďakujem tak dam si termín u urológa a nechám si to predpísať a vyskúšam to 🙏

@anonym_autor ma pisane neziaduce ale necitala som ich lebo dr povedala ze je bezpecny a ja som nic nespozorovala. Niekedy som bez lebo zabudnem ale ked si dam zabera rychlo teda aspon u mna. Drzim palce nech je Vam lepsie. Ale komjinujem to cvicenim. Ale pri velkom kasli ked som bola chora som musela.nosit stale vlozky lebo mechur oslabil. Potom uz vravela ze su este ine lieky na baze AD ale tie ja nemozem. A ak by vam nezabralo nic nebavili ste sa o operacii? Kolko mate rokov? Po prechode sa ro vraj zhorsi.

palculienka40
29. aug 2025
@anonym_autor

@billy_jean

@anonym_autor a nemavate ajncaste zapaly? Mna dlho lieicla Urovaxonom asi dva roky. Plus som brala blokurimu a kapucinku.

autor
29. aug 2025
@palculienka40

@anonym_autor ma pisane neziaduce ale necitala som ich lebo dr povedala ze je bezpecny a ja som nic nespozorovala. Niekedy som bez lebo zabudnem ale ked si dam zabera rychlo teda aspon u mna. Drzim palce nech je Vam lepsie. Ale komjinujem to cvicenim. Ale pri velkom kasli ked som bola chora som musela.nosit stale vlozky lebo mechur oslabil. Potom uz vravela ze su este ine lieky na baze AD ale tie ja nemozem. A ak by vam nezabralo nic nebavili ste sa o operacii? Kolko mate rokov? Po prechode sa ro vraj zhorsi.

@palculienka40 no ja som už v prechode a badám že odvtedy horšie. Mne dr vravel že veľa ľudí sa sťažuje na suché ústa a ešte častejšie močenie plus v noci tiež častejšie vstavanie na močenie. Tak to zas tiež nechcem. O op sme sa nebavili ale čítala som veľa článkov plus rezencie vo fórach a veľa ženám to nevyšlo alebo mali potom iné problémy. Tak do op nejdem. Zápaly už nemám chvála bohu, pred pár rokmi som mala 3x po sebe v krátkej dobe, ca 4 mesiace a 3x som musela užívať atb. Odvtedy pokoj

palculienka40
29. aug 2025
@anonym_autor

@palculienka40 no ja som už v prechode a badám že odvtedy horšie. Mne dr vravel že veľa ľudí sa sťažuje na suché ústa a ešte častejšie močenie plus v noci tiež častejšie vstavanie na močenie. Tak to zas tiež nechcem. O op sme sa nebavili ale čítala som veľa článkov plus rezencie vo fórach a veľa ženám to nevyšlo alebo mali potom iné problémy. Tak do op nejdem. Zápaly už nemám chvála bohu, pred pár rokmi som mala 3x po sebe v krátkej dobe, ca 4 mesiace a 3x som musela užívať atb. Odvtedy pokoj

@anonym_autor treba akuait a prebrat vsetko s urologom.

autor
29. aug 2025
@palculienka40

@anonym_autor treba akuait a prebrat vsetko s urologom.

@palculienka40 hej hej mam v plane to riešiť s nim ďakujem

golfovalopticka
Autor odpoveď zmazal
golfovalopticka
29. aug 2025

@anonym_autor Spasmed na hyperaktivny mechur je velmi dobry. Vobec nema take neziaduce ucinky, suchost v ustach na zaciatku uzivania je bezne, prejde to. Este sa pouziva Kentera, to su naplaste. Spasmed moze velmi dobre pomoct, ak hyperaktivny mechur nesposobuju bakterie. Ak su tam chronicky bakterie, tak ani spasmed nema ucinok. Hovorim z vlastnej skusenosti. A tie cviky na panvove dno, co tu niekto spominal, je podla mna super vec, co moze realne pomoct vseobecne aj na cely spodok.

autor
29. aug 2025
@golfovalopticka
Odpoveď bola zmazaná

@golfovalopticka nie baktérie tam neboli, urológ ma riadne vyšetril aj s tým prístrojom kamerou do moč.mechúra. Tie cviky som mala med sa to začínalo no neviem u mňa žiaden účinok nemali. Preberiem to s nim ešte raz a skúsim tie kegelove robiť doma. Pozrem na nete ako sa to robí. Ďakujem pozriem čo to za náplasť

kacka6
29. aug 2025

Mne tiež pomohol canephron, s mocakmi sa mi to ťahalo dlho dlho, ale ja som to mala z psychiky, nevedela som sa s niečím vyrovnať. Už mám pokoj našťastie...

ailiba
29. aug 2025
@anonym_autor

@ailiba ďakujem akurát študujem ten renol

@anonym_autor drzim palce.... Poznam to, je to velmi neprijemne.

Strana
z2