icon

Príznaky mierne zvýšeného testosterónu

dada1996
22. aug 2025

Ahojte chcem sa opýtať a nižšie aj prikladám fotky.. tie čo máte zvýšený testosterón , PCO ake máte príznaky?
Cyklus je každých 35-36 dní raz sa mi stalo že prišiel až na 66 a teraz po polroku mi prišiel na 42, chvalabohu moja menštruácia nieje bolestná, iba mierne kŕče prvé dva dni ale to naozaj zvládam ( čo podľa mojej mamky nie je vraj super , ale čo čítam všade vraj to je dobré tak neviem😂) , ovulácia si chodí ako chce alebo nepríde vôbec, chĺpky mám ako vidieť na fotkách na rukách sú najvýraznejšie .. potom brucho a rovnako ako na bruchu mam aj trošku na hrudi a pod pazuchou&dole mi rastú čierne tvrdé … chcem iba vedieť či je to naozaj mierna forma a možno to je iba tým testosterónom že je mierne zvýšený a vlastne mám ešte na pravom vajecniku podla gynekologicky iba par cyst alebo tie čo máte taký problém to máte horšie .. čo vám možno na to zabralo atď

Príznaky mierne zvýšeného testosterónuPríznaky mierne zvýšeného testosterónu
kavasmliekom
22. aug 2025

@dada1996 doktor ti povedal, urobil hormonálny profil tak bud v pohode. Keď bude niečo zlé, keď sa ti niečo nezdá, kľudne sa ho opýtaj. Ma za to dosť zaplatené, aby si ho mohla aj otravovať s otázkami. 🍀

mirokub
Odpoveď bola odstránená
nevenka
22. aug 2025

@dada1996 uprimne? Mam brucho chlpate ako chlap a musim si ho holit, detto cele nohy, zadok. Vsade chlpy a cierne, tvrde. Menzes nepravidelny, skor dlhsi, ovulacia tiez asi ako kedy. Ale uz su to roky, priemerna dlzka asi 37 dni by aom povedala. Prirodzene som deti mala mat len velmi tazko. A mam ich 4.
Aj cysty na vajecnikoch, ale PCO to vraj nie je. Mierne zvyseny testosteron a androgeby z nadobliciek. Liecbu mi dali len na vysoky prolaktin kedysi a na chlpy antikoncepciu. Brala som 2 rozne dokopy asi pol roka a vykaslala som sa na to. Cysty v prsiach sa mi narobili, na sex ani pomyslenie, len som nervna bola. Neviem, na chlpy by asi zabrala az po ovela dlhsej dobe. A asi aj dobre, ze som nebrala, mam problem s tlakom, cievami. Chlpy riesim ziletkou a muz si zvykol, vobec to neriesi. Ty mas brucho uplne v pohode podla mna, mat take, tak som happy jak dva grepy, fakt.

dada1996
autor
23. aug 2025

Ďakujem vám dievčatá … mastnú pleť mám tiež ale tiež mierne plus aj tie široké ramená😀 ale nejak som si zvykla… budem brať vitamíny a uvidíme… držte sa aj vy ❤️