Príznaky skorej menopauzy po hysterektómii: Čo robiť?
Ahojte, chcem sa spýtať, už asi mesiac na sebe pozorujem, že mávam strašne návaly tepla, hlavne v noci, vždy sa na to zobudím. Mávam to aj v priebehu dňa, ale v noci je to horšie. Úplne ma obleje teplo. Za mesiac budem mať 44 rokov a v januári mi robili hysterektomiu, maternicu mi zobrali ale vaječníky mi zostali aj krčok. Bolo mi povedané, že do prechodu by som ešte nemala ísť, keďže mi ostali vaječníky. Môže to mať súvis tie návaly s tým? Žeby to bola predčasná menopauza? Ďakujem za odpoveď.
Vo veku 44 rokov sa nedá veľmi hovoriť o predčasnej menopauze. Toto je vek, kedy sú hormonálne zmeny časté
Ale naj odpoved ti dá tvoj gyn.
Až tak skoro to zas nie je.. Môžeš si dať vyšetriť hormóny, ale načo vlastne? Podľa mňa to nie je potrebné, počkala by som do najbližšej preventívky.
Nie som gynekologička, ale mám kolegyne v rovnako veku a už riešia začiatok menopauzy. Žiadna nespomínala, žeby šlo o predčasnú.
Moze sa jednať o začínajúcu sa perimenopauzu
Kludne, ja uz od 39.
znizena produkcia estrogenu...
tie návaly môžu ale súvisieť aj so štítnou žľazou
Ja mám 45 a aktuálne prebieha u mňa perimenopauza už cca rok..
@skodovam mne koncil menzes keď som mala 40.menopauza jak vyšitá. Beriem hormonálne lieky. Ale ináč mam všetko ok. Ani som sa moc nečudovala lebo mamina to mala tiež tak.

@skodovam chod si dať ku gyn skontrolovať hladinu hormonov, budeš mať odpoved.