Probiotiká na mykózy
Ahojte, trápim sa pár rokov s opakovanými mykozami. Príznaky okrem bielych hrudiek vo vnútri pošvy nemám žiadne. Natrafim na to väčšinou počas styku. Posledné mesiace som opakovane brala probiotiká Gynhopilus a bolo to v poriadku, ale postupne som si ich prestala dávať a hrudky sa mi opäť objavili. Viete mi prosím poradiť? Nechcem si zbytočne telo dopovať vkladacimi probiotikami, ale nič iné mám pocit že nezaberá 😞
Ahoj, ja odporúčam aj zmenu stravovania. Pozrieť sa na to, kde v strave robíš chyby. Napríklad príliš veľa bielej múky a výrobkov z nej. Sladenie kávy, čaju, s výnimkou medu, ten môžeš. Cereálie, sladkosti, čipsy, polotovary, sladené vody....to všetko robí zle aj pri mykózach. Stav radšej na čerstvé potraviny, čo najmenej cukru, bielej múky. No a prírodné probiotiká k orálnym, či vaginálnym? Jednoznačne čerstvá kyslá kapusta, acidko neochutené, kefír...keď si dáš do googlu probiotiká v strave, nájdeš toho viac. Cesnak, cibuľa, zázvor, najlepšie v čerstvej forme, pretože obsahujú výborné látky, ktoré hubia práve premnoženú kandidu v črevách. Strava je fakt zaklad, lebo zdravie čriev ovplyvňuje aj zdravie vagíny. No a potom z tých doplnkov, skúšala si LactoFeel? Podľa mňa je ok. A skvelé čisté probiotiká majú na stránke Goodie. Skús 🙂
@20erika07 áno preliecil sa napriek tomu že styk len s ochranou
Ďakujem krásne za odpoveď. Cibule, cesnaku zjem veľa, každý deň cesnak musí byť 😄acidko tiez pijem. Je síce pravda že sladkého sa neviem vzdať😕 Pijem aj jačmeň a papám chlorellu, tak už neviem 😕 Lactofeel som už tiež skúšala. Ako hovorím zaberajú mi len tie probiotiká. Najhorsie je že nemám žiadne iné príznaky, len náhodou si tam niekedy nájdem také útvary biele. Gynekologicka mi povedala že nie vždy musí ísť i infekciu, a keď nemám iné príznaky nie je to infekcia. Prišla som nabudúce bez príznakov a dala mi tabletky tak už neviem. Mám j tomu ešte aj nepravidelný cyklus tak celé zle 😐
Ja to mám vždy keď sa prepchavam sladkým, keď som prekyslená 🤷, používam GYNO LACTA na 3 dni a pomôže stále
Otazne je koľko sladkého zješ? Denne? Kamarátka keď si dá viac ako jednu sladkosť týždenne, cíti už príznaky mykózy. Osobne ak si mám dať niečo sladké, tak si to vyrobím, dám tam kokosový cukor, ten viem, že nepodporuje kvasinky v tele. Alebo si dám ďatle sušené bez cukru, ovocie, ale roky som nemala keksíky, či koláče. Ale naozaj, ak nemáš žiadne iné príznaky, prečo myslíš, že ide o mykózu? Mala by si aj bolesti pri styku, svrbenie...Ešte mi napadlo, u mňa sa kedysi vytvorila alergia na latex, príznaky podobné mykóze. Či nemáš čosi podobné. Ale opäť, bolo aj svrbenie, aj začervenanie.
Tak ja doslova žeriem sladké po každom jedle ,niekedy aj pred jedlom , alebo niekedy len sladké. Môžem, odkedy som si to probiotikami upravila. Tak ale je to dlhodobý proces a nie každý je dôsledný.
No ženy občas trpia na tieto priznaky sama to poznam je to neprijemné ale ja som vyskušala použivať intimne gely a moc to pomohlo odvtedy ako ich použivam mam pokoj skus
Tento..https://zerotoxic.sk/products/mark-gel-na-hygie...

Dlhodobo aj orálne probiotika, poctivo brat zo začiatku aj 3x denne mesiac ,dva . Potom 2x denne nejaký čas a potom aspoň 1x denne ,do roka najlepšie. Mne to veľmi pomohlo ,uz sú to roky co som nemala mykozu. No a preliecil sa niekedy aj partner?