icon

Problém s nepríjemnou sestričkou na gynekológii

23. aug 2025

Ahojte, chcem vedieť váš názor. Ide o to, že som minulý rok 2024 mala prevwntipvku na gynekológii, chodím pravidelne každý rok od 18 už vyše 9 rokov.. u môjho gynekológa je celkom známe aj čo som počula od kamarátok, čo tam chodili ale aj z recenzií, že tam pracuje jedna veľmi nepríjemná sestrička. Ešte sú tam 2 alebo 3, ktoré sú úplne normálne, milé a ochotné. Do teraz wom mácala šťastie, že keď som sa chcela objednať na preventipvku alebo o znovupredpísanie ereceptu, nebol problem, antikoncepciu predpísali na 12 mesiacov. No…lenže asi posledné 2 roky majú toho veľa, a bolo mi povedané, že keď si chcem požiadať len o recept, môžem kľudne napísať len sms…tak som aj tak spravila. Na druhý deň mi volajú. Zdvihnem a samozrejme z hlasu a tónu s akým sa ona bežne rozpráva na mňa vybehla, že čo si ja akože myslím, že jej mám nanovo predpísať eRecept a na preventívku už 2 roky nechodím. Bola som v šoku, vysvetlila som jej, zme som bola v decembri a v ambulancií sme sa dohodli s druhou sestričkou, že tento rok opäť v decembri. Tak ona, na mňa znovu vybehla, že to neexistuje aby mi predpísala na rok, pretože si to ona nevie overiť, že ja prídem VÔBEC v decembri na prehliadku, takže mi predpíše len na 3 mesiace. Vôbec mi vtedy ale nenapadlo, keď som si to vypočítala, že mi do decembra samozrejme nevystačia 3 blistre..pochopila som to teda tak, že mi odmietne predpísať ďalší blister, dokým neprídem na preventívku. Už minulý rok som si chcela vziať kartu a prejsť inam aj hlavne kvôli nej (toto nieje jediny prípad, zosmiešnuje pacientky pred celou čakárňou a má pripečené komentáre keď niekto príde po 13 mesiacoch), pretože už ani nebývam v tom meste ale povedala som si pred rokom, že veď je to len raz do roku, prežijem tu cestu tam. Ale už som si ppvedala dosť. Môj pôvodný gynekológ tam už zme vraj ani neordinuje a s recenzií na ďalších, tam ani moc chuť nemám ísť. Mám tam termín na december, neviem či si mám ísť pre tu kartu teraz alebo si najprv musím nájsť druhého a tam to nejak riešiť. Strašne som vytočená z nej vždy. A hlavne keď neviem, či budem mať štastie keby volám v novembri kvoli predpísaniu antikoncepcie a zdvihne mi to zase ona a bude peklo znova. Antikoncepciu musím jednoducho brať a môžem ju vysadiť keď vudem chciet otehotnieť (podľa slov gynekológa) ale neskutočne mi uľavila, mala som neskutočné kŕče a podobne. Čo by ste robili na mojom mieste. A poprosím bez pripečených komentárov, ďakujem

autor
23. aug 2025

Dopĺňam, že sa mi jednoducho nedá kvoli prehliadke cestovať hore dole, bývam v rakúsku a domov chodievam vždy len na 2-3 dni a to aj tak len cez víkend…preto si to aj dávam na december keď mám viac času

stellarstar
23. aug 2025
@anonym_autor

Dopĺňam, že sa mi jednoducho nedá kvoli prehliadke cestovať hore dole, bývam v rakúsku a domov chodievam vždy len na 2-3 dni a to aj tak len cez víkend…preto si to aj dávam na december keď mám viac času

@anonym_autor keď žiješ a si poistená v at prečo ptm nemáš tu gyn?

anonym_555ff0
23. aug 2025

Ak chceš prejsť k inému, tak najprv si nájdi nového. Možno už nebudeš musieť ísť k starému, lebo oni by si mali vyžiadať kartu.

viestta
23. aug 2025

Postup je, ze najdes si noveho lekara, podpises s nim zmluvu a ten si od stareho vypyta kartu alebo ta posle pre vypis z karty. Kym nemas zmluvu s novym gynekologom, si pacientka starej ambulancie

jaskolka
23. aug 2025

Nájdi si normálne iného gynekológa, teraz som to ani veľmi nepochopila,tam už tvoj gynekológ ani nerobí(kto teda ti robí preventívnu?)a sestričiek je tam teda koľko? To je nejaká veľká klinika,kde sa striedajú či ako?
Čo sa týka antikoncepcie, neviem ako platí recept,čiže toto neporadim,ale ci sa týka nového doktora,to funguje tak,že si nájdeš niekoho,kto ťa vezme,on si vypýta kartu od tvojho predošlého (dá ti lístok s vyžiadanim dokumentacie)a buď to pošlú poštou alebo tam pôjdeš osobne pre kartu.

autor
23. aug 2025
@stellarstar

@anonym_autor keď žiješ a si poistená v at prečo ptm nemáš tu gyn?

@stellarstar pretoze som tu len na 2 roky a potom pridem na SK, neoplati sa mi to tu riešiť

autor
23. aug 2025
@anonym_555ff0

Ak chceš prejsť k inému, tak najprv si nájdi nového. Možno už nebudeš musieť ísť k starému, lebo oni by si mali vyžiadať kartu.

@anonym_555ff0 a ako to potom bude s receptom, ten nový mi môže aj zmeniť značku antikoncepcie? Alebo s týmto nemáš také skúsenosti

autor
23. aug 2025
@jaskolka

Nájdi si normálne iného gynekológa, teraz som to ani veľmi nepochopila,tam už tvoj gynekológ ani nerobí(kto teda ti robí preventívnu?)a sestričiek je tam teda koľko? To je nejaká veľká klinika,kde sa striedajú či ako?
Čo sa týka antikoncepcie, neviem ako platí recept,čiže toto neporadim,ale ci sa týka nového doktora,to funguje tak,že si nájdeš niekoho,kto ťa vezme,on si vypýta kartu od tvojho predošlého (dá ti lístok s vyžiadanim dokumentacie)a buď to pošlú poštou alebo tam pôjdeš osobne pre kartu.

@jaskolka ano sú tam asi 3 gynekologovia, 4 s tým mojim, ale ja ako aj ostatné pacientky su pridelené k tým 3..a sestričky asi 4 s tou harpiou

mogaa
23. aug 2025
@anonym_autor

@jaskolka ano sú tam asi 3 gynekologovia, 4 s tým mojim, ale ja ako aj ostatné pacientky su pridelené k tým 3..a sestričky asi 4 s tou harpiou

@anonym_autor neviem čo chceš počuť, ale sestrička má pravdu v tom, že bez preventívky by ti antikoncepciu predpísať nemala.....teda hlavne v tomto prípade ak si u gynekologa nebola 2 roky.....vieš že antikoncepcia sa nemôže užívať napr. pri vysokých trombocytoch alebo pri zlých pečeňových testoch? že vtedy môže byť veľmi nebezpečná? môžeš zmeniť gynekolga, velmi jednoducho, nájdeš si nového a ten si vyžiada výpis z karty od pôvodného gynekologa.....
a ano aj nový gynekolog ti môže napísať rovnakú antikoncepciu ale aj upne inú, to už je na zvážení nového gynekologa....

autor
23. aug 2025
@mogaa

@anonym_autor neviem čo chceš počuť, ale sestrička má pravdu v tom, že bez preventívky by ti antikoncepciu predpísať nemala.....teda hlavne v tomto prípade ak si u gynekologa nebola 2 roky.....vieš že antikoncepcia sa nemôže užívať napr. pri vysokých trombocytoch alebo pri zlých pečeňových testoch? že vtedy môže byť veľmi nebezpečná? môžeš zmeniť gynekolga, velmi jednoducho, nájdeš si nového a ten si vyžiada výpis z karty od pôvodného gynekologa.....
a ano aj nový gynekolog ti môže napísať rovnakú antikoncepciu ale aj upne inú, to už je na zvážení nového gynekologa....

@mogaa asi si to nedočítala celé, chodím pravidelne každý rok a bol to iba omyl z jej strany

autor
23. aug 2025
@mogaa

@mogaa A keď mi skončí ročný recept v polovici roku a na prehliadku mám ísť na konci roku tak sa mám akože posrať, že mi ju nepredpíše lebo ona si to nemá ako overiť? Do teraz nebol žiaden problém a nemôžem kvôli jej hlúposti vysadiť antikoncepciu

anonym_cc76d7
23. aug 2025

sestrička nepredpisuje nič, všetko rieši lekár a ak môže sestra predpisovať čokoľvek poslala by som im tam kontrolu! a žiadny súdny lekár ti nepredpíše nič bez pravidelnej kontroly, čiže áno, treba tam ísť a potom si dať predpísať niečo na 12 mesiacov

evcagabi
23. aug 2025

Tak sa objednaj na preventivku skor a ries noveho lekara. Alebo tam chod osobne a nesklop usi ked bude mat sproste pindy sestrickq

janagem
23. aug 2025
@anonym_autor

@mogaa A keď mi skončí ročný recept v polovici roku a na prehliadku mám ísť na konci roku tak sa mám akože posrať, že mi ju nepredpíše lebo ona si to nemá ako overiť? Do teraz nebol žiaden problém a nemôžem kvôli jej hlúposti vysadiť antikoncepciu

@anonym_autor ak chodievaš na preventívnu v decembri, máš ročnýrcept, prečo ti končí v polovici roka? Ja len či toto nemôže byť problém. Ja by som sa nabudúce dohodla priamo s lekárom, sestrička nemá čo predpisovať veci.

anonym_cd8925
23. aug 2025

Preventivku skor ako o rok ti neurobia, nepreplati poistovna. U nas to je velkym.vypisanym. Ak je tzka vec , treba napisat doktorke mail a so sestrickou sa nebavit.