icon

Problémy s chĺpkami na neobvyklých miestach

unicorn20
18. jún 2019

Ahojte baby. Mám taký problém zarastám na miestach na ktorých by som nemala. Bola som u gynekológa a ten mi predpísal antikoncepciu. Chcela som sa Vás opýtať či sa aj naďalej môžem holiť trebárs nad perou alebo v okolí bradaviek. Ďakujem za pomoc.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
unicorn20
autor
18. jún 2019

@veronika4495 keby si to oholím aj žiletkou len či mi to napriek tomu tá antikoncepcia pomôže zlepšiť alebo či bude antikoncepcia zbytočná

punka24
18. jún 2019

@unicorn20 antikoncepcia je svinstvo... skúsila si sa pýtať aj obvodnej...?? Za opýtanie nič nedáš...

sunshine999
19. jún 2019

@unicorn20 ja mám tiež podobný problém, už cca od svojich 12-13.. žiaľ.. a vysvetli decku, že žiletka nie je najlepšie riešenie. Ja som sa s tým ako dieťa nikomu nezverila, čiže roky som sa holila všade, kde som mala ochlpenie, aby som sa nemusela hanbiť za to. Nuž, toľko rokov holenia má svoj výsledok. Vidno na tom mieste, že to bolo holené veľmi veľa krát.. V dnešnej dobe epilujem, depilujem, ale tie bodky, kde som mala chlpy hrozne moc vidno. Čiže je úplne jedno, či tam mám malé chĺpky, alebo tie bodky :D proste bije do očí, že mi rastú chlpy tam, kde by nemali.. Tiež som bola u lekára okolo 16r. keď už som sa nehanbila sa zveriť doktorke. Vtedy sa zistilo oficiálne, že to je kvôli hormonálnym problémom. Ale ako vedela som to aj pred tým, keďže už ako 12r. som mala menzes a ako 13ročná som sa musela začať holiť pod pazuchami, nohy aj brucho pod pupkom.. Proste to neide preč.. Ja som na ten problém nedostala žiadnu medicínu, iba antikoncepciu. A nie, nepomohlo to. Ale aspoň sa situácia ani nezhoršila. Ale ak by ste mali nejaký tip na odstránenie ochlpenia bez viditeľných bodiek, bolo by to super. Laserovú epiláciu som skúšala tiež, ale to sa musí aplikovať hroooozne veľa krát. Čo sa aj stalo, ale zatiaľ žiadne zmeny.

unicorn20
autor
19. jún 2019

Gynekológ mi ju predpísal len na 3 mesiace tak neviem či to bude mať len horšie účinky lebo ju beriem prvý krát.. U obvodnej som s týmto problémom nebola iba čisto u gynekológa

unicorn20
autor
19. jún 2019

@sunshine999 to chápem to určite že dieťa to nepochopí.. Rozmýšľam taktiež že skúsim to depilovanie už len predsa kým to ešte nieje veľmi vážne lebo to nemám nejak extra dlho od minulého roka cca tak.. Tá laserová epilácia znie dobre len aj to že je to dosť drahé ale keď píšete že zatiaľ žiadne zmeny tak ani to asi nieje 100%

jamabe
19. jún 2019

Pokiaľ máš tmavé chĺpky skús IPL epilátor. Chce to veľa opakovaní, ale výsledky sú viditeľné a dlho trvajú. Aj tu na MK sú o tom diskusie, ak ťa to zaujíma. Pozor, na blond chĺpky to nefunguje vôbec.

unicorn20
autor
19. jún 2019

@jamabe áno mám tmavé a veľmi mi to prekáža lebo mám svetlu pokožku a ďakujem pekne

ivanasadecka
19. jún 2019

Ahoj. Ja mám rovnaký problém, akurát viem, že je hormonálne vyvolaný. Mám vysokú hladinu testosterónu, preto mi ani IPL epilácia nepomohla, ba skôr to zhoršila (aj slabé chĺpky spevneli). Skús najprv zistiť, či to nie je hormonálny problém, navštív obvodného/gynekológa a pýtaj sa na vyšetrenie hladiny hormónov - len odber krvi. Uvidíš podľa výsledkov. Ja holím depilujem a trhám pinzetou. Stále dokola.

salonka22
19. jún 2019

@sunshine999 cukrovú pastu si neskúšala?

salonka22
19. jún 2019

@unicorn20 ja som tiez chlpana, brala som aj antiku, ale nepomohlo. pomaha mi depilovanie tých miest, vidim, ze tam uz chlpy rastu o cosi slabsie. ale samozrejme, ak mas nejaky vztah a sex zivot, nie je to idealny postup. ja som to mohla praktizovať len preto, ze som nemala frajera :D

hnedoocko0909
20. jún 2019

@sunshine999 ahoj, mám podobný problém a teraz som si kúpila tento IPL epilator.
Majú teraz akciu, do 3 mes.ho môžeš vrátiť aj nebudeš spokojná.
Ešte som ho nepoužila, ťažko teda posúdiť. Držím palce

unicorn20
autor
20. jún 2019

Áno gynekológ aj mne zistil že mám viac mužských hormónov a preto mi dal antikoncepciu a taktiež mi brali aj krv.. ako pozerám že to nieje bohviečo tá antikoncepcia keď to nepomáha a vedeli by ste mi poradiť je lepší depilátor alebo epilátor na takéto veci? Aby sa to aspoň ako tak znížilo aby boli jemnejšie tie chĺpky nie také tvrdé