Problémy so zadržiavaním moču u mladého dospelého
Ahojte dávnejšie sa mi stala taká vec preháňalo ma
Lekárnik mi odporučil tvrdé tablety imodium že aby lepšie zabrali keďže to bol extrém tak 2x si dať hneď
Ustálilo to , ale zakaždým keď sa takéto stalo proste tak som si ich začala dávať buď 1 alebo niekedy 2 záležalo to od toho či musím niekam ísť a ako silné to je
Je to maximálne trápne ale neviem či už vyprchal účinok liekov ale keď som prišla neskoro večer domov už zimomriavky bolesti kŕče naozaj niečo hrozne ledvaj som čakala kým vyjde výťah hore a to som držala najviac ako som vedela lebo to bolo skutočne moc
Žiaľ stalo sa neudržala som stolicu skutočne som mala veľké kŕče a nejedla som nič iné ani chorá nebola
Musela som letieť do sprchy a ďakovala že susedia neboli na okolí
Ďalšia vec asi 2 týždne dozadu mala som odsoferovat dlhšiu trasu a nerada zastavujem na wc na benzínke
Raz som priznám kaslala na to veď mechur vydrží
Asi 3 hodiny som zadržiavala moč až ma začalo v podbrušku dosť silno pichať a tlačiť
To wc som musela vyhľadať
Lenže po ňom som vkuse cítila nutkanie ísť na wc a bolesť
Začala som piť urologicky čaj pravidelne a kúpila si uroval manosa
Asi po 7-10 dňoch to trošku poľavilo lenže teraz ak nejdem hneď na wc aj keď cítim malinké nutkanie tak zas sa to zhorší
Dokupila som si urinal niečo silnejšie
Zas na chvíľku pomohlo ale som tam kde som
Proste ma tlačí
Stáva sa mi už teraz často že keď utekám na wc a už si naozaj rýchlo dávam dole nohavice lebo musím tak mi ujde
Podotykam že mám 27 rokov a nikdy som nemala problém s mechurom
Žiadna krv , pálenie štípanie , neprechladla som
Skratka žiaden logicky dôvod prečo sa mi to stalo
Chystala som sa k lekárovi ale neviem akoby som vysvetlila tie trápne situácie
Nejaká rada prosím ?
Pokúsim sa dostať sa k lekárovi na vyšetrenie len aj čas a aj to že je mi to trápne
Podoty
@pininka1 imodium na chvíľku pomôže na črevá ale potom akoby lavína sa spustila
A na mechúr veľmi slabucko a všetko len výživové doplnky
Podľa mňa tam bude nejaký väčší problém, keď ide aj o stolicu aj o mechúr. Treba dat urobiť vyšetrenia na baktérie, mykoplazmy a pod
@pininka1 nedávno som mala preventívku a všetko ukážkové a naozaj chorá ani nič
Myslím, že lekárovi sa dá všetko toto povedať aj nie trápne 🙂) Proste si mala hnačku, na ktorú si si dala immodium, ktoré ti pomohlo len dočasne a potom sa to ešte zhoršilo, až k inkontinencii stolice a stále sa necítiš v poriadku a zároveň máš príznaky urologickej infekcie, ktoré sa po užívaní výživových doplnkov len zmiernili, ale nezmizli. Na tomto podaní nie je nič trápne a lekár už bude vedieť, čo má vyšetriť. Mohlo sa stať, že immodium ti len zastavilo nasilu infekčnu hnačku, ale tá sa tým nedoliecila... A zároveň na močové infekcie tiež často pomôžu až ATB. Asi máš rozhadzany celý mikrobiom, dovtedy si môžeš nasadiť aspoň probiotiká, či Hylak. A ísť k Dr.
@beky223 hylak mám doma dávnejšie som si myslela že práve ten zastavuje tak isto ako imodium až lekárnik povedal že je to probiotikum a odvtedy som si ho nedala
Ale dám snáď pomôže
Len nerozumiem akoby som sa dostala k infekcií alebo tak
Infekciu mocoveho mechura jednoducho. Po tej hnacke sa ti dostali crevne bakterie do mocovej trubice.
Ja by som v prvom rade venovala pozornost problemu so stolicou. To nie je moj obor,preto neradim viac. Co sa tyka mocenia a ze ste si preplnila mechur, ono to nie je o case kolko vydrzi ,ale aku napln vydrzi. Ak si ho preplnime, napneme aj aj stenu mechura a po vymoceni je caste prave nutkanie a bolest . Mechur sa musi z toho "zahojit" . Ak a ci si pri hnackach zavleciete infekt do mocovych ciest a nutkanie by bolo z toho, to sa potvrdi iba riadnym odberom stredneho prudu mocu po kvalitnej hygiene genitalu. To by bolo prve co by som odporucila, nez by som pila uro caje a doplnky stravy. /Zs urol/
Treba zaniesť moc na rozbor niečo sa ti tam dostalo
Stolica a moc uzko so sebou suvisia.
Takze:
V prvom rade smear prakticky oekar, zobrat krv a moc na infekciu.
Hned tam riesit, preco mavas hnacky. Pretoze hnacka mozes byt aj z toho, ze si zapecena, vtedy tekuta stolica obteka Tu tvrdu, zapchatu a je prave pri nej hnacka.
Takze brusne vysetrenie u praktickeho lekara.
Ked sa potvrdi ta zapcha , tak day laxative, bavime sa o 7 vreckach movicol.
Ak je crevi volne, priepustne a tie hnacky trvajy dlho, tak smer colonoscopy, mozes tam mat zaapal.
Uprava zivotospravy a stravy.
Mocivy mechur, zatial rob double voiding, vycikas SA, trosku SA pomrvis a zas SA vycikas.
Spevnit panvovej dno a brusne svaly. Az Bude stale pretrvavat, tak smer urodinamics mocoveho aparatu.

Treba to pre liečiť, evidentne nepomáhajú voľnopredajné lieky.