Prosím o pomoc s výsledkami z rádiologického oddelenia
@katharines ďakujem a vo väčšine prípadov sa ako lieči neviete
Cysta sa vacsinou len pozoruje, pripadne sa vezme biopsia (odoberie sa tkanivo) kvoli vyluceniu malignity (rakoviny).
No teraz sa začínam celkom báť 😲 spôsobuje mi to bolesti nedalo by sa to vybrať operačné
O tom rozhoduje neurochirurg. To ja neviem. Vzdy sa posudzuju rizika a vyhody. Vela stastia prajem, nech vsetko dobre dopadne.
@dubek @katharines pise o cyste, ktoru mas uvedenu ako prvu...maxilarna cysta je pomerne bezna, ak su problemy, riesi sa to operaciou /ORL/...uz sa zbytocne nestresuj, zajtra sa dozvies viac...drzim palce🙂
@dubek ahoj, tak ako si dopadla?
@katharines mam jednu malinku cystu v hlave a jednu v dutine ta v dutine musí ísť von operačne a ta v hlave bude len kontrolovaná zevraj to nič nieje tak uvidíme ďakujem za opýtanie
Dakujem za info. Som ti nechcela vcera pisat, ze su tam 2 cysty. Bola si vcera taka vystresovana. Ale vidis, nie je to taka hroza ako si si myslela. Drzim palce, aby si sa cim skor vyliecila.
@katharines ďakujem budem rada ak to budem mat čím skôr za sebou a dúfam ze sa konečne zbavím bolesti... A čo sa týka tej v hlave dúfam ze sa nezvacsi o 3 mesiace mam kontrolnú MR
Vyskusaj zaradit do jedalnicka viacej omega-3 kys. Napr. Si daj taku 3 tyzdnovu kuru rano i vecer: trocha plnotucneho tvarohu alebo acidko, 1 PL lanovy olej, 1 PL pomlete lanove semienka. Mozes pridat cesnak, por, pripadne ja som mala rada s jablkom. Vsetko musi byt cerstve a zjedene hned. Olej do chladnicky a treba ho zjest do 1 mesiaca. Opakuj aspon 4 x do roka, pripadne viac. Verim, ze kontrolne vysetrenie bude ok.
@katharines ďakujem krásne určite vyskúšam

Ahoj cysta je nezhubny, a vacsinou vodou naplneny nador, ktory rastie velmi pomaly, avsak mechanicky moze tlacit na okolite tkanivo.