icon

Prosím o pomoc s výsledkami z rádiologického oddelenia

dubek
4. dec 2017

Prosím vie mi niekto toto preložiť zajtra idem k lek. Ma z tým niekto skúsenosti

Prosím o pomoc s výsledkami z rádiologického oddelenia
katharines
4. dec 2017

Ahoj cysta je nezhubny, a vacsinou vodou naplneny nador, ktory rastie velmi pomaly, avsak mechanicky moze tlacit na okolite tkanivo.

dubek
autor
4. dec 2017

@katharines ďakujem a vo väčšine prípadov sa ako lieči neviete

katharines
4. dec 2017

Cysta sa vacsinou len pozoruje, pripadne sa vezme biopsia (odoberie sa tkanivo) kvoli vyluceniu malignity (rakoviny).

dubek
autor
4. dec 2017

No teraz sa začínam celkom báť 😲 spôsobuje mi to bolesti nedalo by sa to vybrať operačné

katharines
4. dec 2017

O tom rozhoduje neurochirurg. To ja neviem. Vzdy sa posudzuju rizika a vyhody. Vela stastia prajem, nech vsetko dobre dopadne.

zuzik307
4. dec 2017

@dubek @katharines pise o cyste, ktoru mas uvedenu ako prvu...maxilarna cysta je pomerne bezna, ak su problemy, riesi sa to operaciou /ORL/...uz sa zbytocne nestresuj, zajtra sa dozvies viac...drzim palce🙂

dubek
autor
4. dec 2017

@zuzik307 to znamená ze ma dve cysti??? Viem ráno idem k lekárovi dozviem sa viac ale mam obavy nemôžem zaspať

katharines
5. dec 2017

@dubek ahoj, tak ako si dopadla?

dubek
autor
5. dec 2017

@katharines mam jednu malinku cystu v hlave a jednu v dutine ta v dutine musí ísť von operačne a ta v hlave bude len kontrolovaná zevraj to nič nieje tak uvidíme ďakujem za opýtanie

katharines
5. dec 2017

Dakujem za info. Som ti nechcela vcera pisat, ze su tam 2 cysty. Bola si vcera taka vystresovana. Ale vidis, nie je to taka hroza ako si si myslela. Drzim palce, aby si sa cim skor vyliecila.

dubek
autor
5. dec 2017

@katharines ďakujem budem rada ak to budem mat čím skôr za sebou a dúfam ze sa konečne zbavím bolesti... A čo sa týka tej v hlave dúfam ze sa nezvacsi o 3 mesiace mam kontrolnú MR

katharines
5. dec 2017

Vyskusaj zaradit do jedalnicka viacej omega-3 kys. Napr. Si daj taku 3 tyzdnovu kuru rano i vecer: trocha plnotucneho tvarohu alebo acidko, 1 PL lanovy olej, 1 PL pomlete lanove semienka. Mozes pridat cesnak, por, pripadne ja som mala rada s jablkom. Vsetko musi byt cerstve a zjedene hned. Olej do chladnicky a treba ho zjest do 1 mesiaca. Opakuj aspon 4 x do roka, pripadne viac. Verim, ze kontrolne vysetrenie bude ok.

dubek
autor
6. dec 2017

@katharines ďakujem krásne určite vyskúšam